Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:15
missa9
Abone

Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

Kayıtsız Üye
Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?


Cevap: Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

Muhasibi
< Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ? >
Sakalı jiletle kesmek bazı alimlerce haram,bazılarınca da mekruh olduğu söyleniyor….Sakalın kirli bırakılması haramlılığı ortadan kaldırır….Ama en uygun olanı sakal bırakmaktır….

Okudunuz mu?  Hz Peygamberin mekke dönemi

Cevap: Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ?

islamyolu
< Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ? >
Muhasibi kardeşim doğru söylemiş. Sakalı bir tutam bırakmak Sünnettir. Kazımak Haramdır. kirli sakal gibi bırakmakta haramdan kurtaracağı için vaciptir. Ama kazımak 4 mezhepte de haramdır. İmam şafi ye göre Mekruh tur Ama Şafi mezhebi Alimlerinin Cumhuruna görede Haramdır.

Okudunuz mu?  Başbakanlık bursu kırıterlerinde üzerime kayıtlı araba bursun çıkmasına engel olurmu

Allah affetsin işimiz dolayısıyla bende Kesmek zorunda kalıyorum. Dolayısıyla Bir haram işliyorum içim rahat değil, Allah Zaruretimden dolayı Affetsin.

Bu kategoride yer alan Çalıştığım yerde tayin edildim ama gitmek istemiyorum sizlerden dua istiyorum bana duada bulunurmusunuz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kirli sakal bırakmak traşın haramını kaldırır mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.