Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Rufai Tarikatında Rabıta

Rufai Tarikatında Rabıta

Kayıtsız Üye
Rufai Tarikatında Rabıta Nasıldır


Cevap: Rufai Tarikatında Rabıta

Desert Rose
Rufai tarikatı Seyyid Ahmed er Rufai hazretlerinin kurmuş olduğu, kendilerine Resul-ü Ekrem Muhammed Aleyhisselamın sünneti ile Kur’an-ı Hakim’i rehber alan,Ehl-i Sünnet mezhebi içinde,Erkan-ı Aleviyye ve Zikr-i Cehri üzere süre gelen bir tarikattır.

Okudunuz mu?  Hakikat Kitapevi'nin kitapları nasıl okuyabilir miyim?

ZİKİR ve İCRA ŞEKLİ

Tarikat-ı Rufaiyye de zikrullah icrasından önce Resul-ü Ekrem,Cem-i Enbiya,Sahebe,Tabiin ,Meşayıhin ve Ulemanın isimleri tek tek yad edilerek ruhu şeriflerine hediyeler gönderilir.

Daha sonra istiğfar-ı Şerifeler okunup,Tarikatın seçmiş olduğu Salavat-ı Şerifeler toplu olarak icra edildikten sonra Erkan Zikri olarak bilinen Esma-i Seb’a oturarak ve ayakta olmak üzere yapılır.Zikrullah sırasında güzel sesli kimseler tarafından ilahiler ve naatlar okunur,bunların okunması zikre ayrı bir ahenk verir.Zikrin hitamında ise yine Tarikatın Hatmi olarak adlandırılan esmalar hep birlikte icra edilir.

Okudunuz mu?  Muttakilerin Belirgin Özellikleri nelerdir?

Bazı günlerde ise Rufai Hatmi olarak bilinen sureler ve dualar Şeyh efendi tarafından aşikare ,dervişan tarafından ise alçak bir sesle okunur.

RUFAİ TARİKATI GİYİSİLERİ

Tac;Şeyhlerin giydiği 12 dilimli,etrafında siyah sarık sarılı olan kavuk.

Tennure;Şeyhlerin ve Dergah imamlarının namaz kılarken giydiği omuzu dar,altı geniş olan uzun kollu yeşil bir cübbe.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayana Allah razı olsun demek yanlış mıdır ?

Haydariye;Dervişlerin giydiği yeşil renkli,kolsuz,düğmesiz,cepsiz ve omuz uçlarında oval kumaş parçalarının dikili olduğu bir yelek.

Sarık;Şeyh efendinin ve dervişanın takkelerinin etrafına sarmış oldukları siyah renkli kumaş.Bu kumaşın boyu 2,5-3 metre civarındadır.Şeyhler Seyyid veya Şerif iseler bazen devamlı surette bazense Kandil ve Mübarek gecelerde yeşil Sarıkta sararlar…
halidiyecom

Okudunuz mu?  Tövbe etmenin Şartları nelerdir?

Cevap: Rufai Tarikatında Rabıta

hangah
Hz.Pir Seyyid Ahmed Rifai’nin (K.S) Tarikatında Rabıta yoktur. Onun döneminde uygulanmamıştır. günümüzde Rifailiğin bazı kolları Rabıta yapıyorsada genelinde rabıta uygulanmıyor. Çünkü Hz. Pir’in öyle bir uygulaması yok.


Cevap: Rufai Tarikatında Rabıta

Kayıtsız Üye
Rabita var hz pirimizin de zamaninda vardi bilmeyenler bilenlere sorsun

Okudunuz mu?  İçinde besmele 2 defa zikredilen sure nedir?

rufai tarikatında rabıta

Bu kategoride yer alan Sinir anında edilen yemin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rufai Tarikatında Rabıta Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.