Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

Kunut tekbirinde eller aşağı salınır mı hükmü nedir ?

Kunut tekbirinde eller aşağı salınır mı hükmü nedir ?

Kayıtsız Üye
kunut tekbirinde eller aşağı salınır mı hükmü nedir ? cevaplarsanız sevinirm


Cevap: kunut tekbirinde eller aşağı salınır mı hükmü nedir ?

Muhammed
Kunut Tekbirinde Eller Aşağı Salınır mı?
? Vitir namazının sonunda Kunut duası okumak için eller bağlı olduğu yerden çözülürken aşağı salınıp da sonra mı kaldırılır? Yoksa hiç aşağı salınmadan hemen yukarı kaldırılıp kulak hizasına çıkarılarak mı tekbir alınır?

?Bütün kitaplar, kunut duasından önce alınan tekbir için, ellerin bağlı bulunduğu göbek altında çözülüp yukarı kaldırılarak tekbir alınacağını kaydetmekteler. Bununla beraber, eller çözülüp aşağıya salındıktan sonra yukarı kaldırılıp tekbir alınsa, namaza mâni olmaz. Ancak, efdali, eller aşağı salınmadan yukarı kaldırıp tekbir almak olduğu anlaşılmaktadır. ….

Okudunuz mu?  Karınca duası ne için okunur

kunut ne demek, vitir namazında eller neden salınır

Bu kategoride yer alan Bir kadını aglatırken cok dikkat edin çünkü Allah her damlasını sayar bu hadismi ayetmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kunut tekbirinde eller aşağı salınır mı hükmü nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.