Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa92
Abone

Kerbela hakkında önceden söylenmiş haber verilmiş hadisler

Kerbela hakkında önceden söylenmiş haber verilmiş hadisler

Kayıtsız Üye
Kerbela hakkında önceden söylenmiş haber verilmiş hadisler


Cevap: Kerbela hakkında önceden söylenmiş haber verilmiş hadisler

Yetim
Bir gün Habib-i Kibriya (s.a.) Efendimiz Ümmü Seleme (r.anhâ) annemizin evinde iken Cebrâil aleyhisselâm geldi. Resûl-i Ekrem (s.a.) Efendimiz Ümmü Seleme annemize: "Ya Ümmü Seleme! Kapida dur içeriye kimse girmesin,” dedi. O sırada Efendimizin reyhanı Hüseyin geldi ve birden içeri daldı, Rasûlullah (s.a.)’in boynuna atıldı. Efendimiz onu kucağına aldı, öptü ve sevdi. Cebrâil aleyhisselâm: "Onu çok mu seviyorsun?” dedi. Efendimiz de: "Evet!” dedi. Bunun üzerine Cebrâil (a.s.): "iyi ama, ümmetin onu öldürecektir!” dedi. Efendimiz hayretle: "Demek onu öldürecek olanlar mü’minler!..” dedi. Cebrâil (a.s.): "Evet! istersen onun öldürüleceği yeri sana göstereyim,” dedi ve gösterdi. Oradan bir avuç kızıl toprak alıp getirdi. Efendimiz o toprağı aldı ve kokladı da: "Bu toprak gam ve belâ kokuyor,” buyurdu. Daha sonra toprağı Ümmü Seleme (r.anhâ) annemize emânet olarak verdi ve: "Ey Ümmü Seleme! Bu, torunum Hüseyin’in öldürüleceği yerin toprağıdır. Ne zaman kan haline gelirse o vakit bil ki Hüseyin öldürülmüştür,” buyurarak ileride olacak hadiselere işaret etti.

"Bir defasında Rasûlullah (s.a.)’in huzuruna gitmiştim. Vardığımda ağlıyordu.
– Ya RasûlAllah! Seni ağlatan nedir?” diye sorduğumda bana: "Az önce Cebrâil aleyhisselâm yanımdaydı. Bana oğlum Hüseyin’in Fırat kenarında Kerbelâ denen yerde öldürüleceğini haber verdi ve o topraktan bir avuç alıp bana koklattı. Göz yaşlarım akıyorsa bu benim elimde değil ne yapayım kendimi tutamadım,” buyurdu.


Kerbela Ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Cuma hutbesinin türkçe ve arapça duaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kerbela hakkında önceden söylenmiş haber verilmiş hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.