Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme banyodan çıkamıyorum…

Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme banyodan çıkamıyorum…

ziya3400
Arkadaşlar ben ne zaman gusül abdesti alacak olsam burnumun tek deliği hep tıkalı oluyor, yani rahatça su çekemiyorum içine. Bende böyle olunca önce bir normal burnuma su verebildiğim kadar verip öyle gusül abdestimi alıyorum, sonra tam çıkacakken burnumun o tek deliği de açılıyor bu sefer ikinci defa tüm delikler açıkken alıyorum, kafam daha rahat oluyor. Ama her defasında 2 kere gusül almış oluyorum.

Okudunuz mu?  Gıybet ettiğimiz kişi, gıybeti duymazsa yinede günaha girmiş olur muyuz?

Bugün ise 4 kere ard arda gusül aldım hiçbirinde burnumun tıkalı olan deliği açılmadı. Adeta delirdim burnumun o tıkalı deliğinin açılmasını 1 saat bekledim, evdekiler bana bir sıkıntın mı olduğunu sordular 1 saat banyoda durunca.

Neyse sorum şu sizin burnunuzun tek deliği veya ikisi de tıkalı olunca nasıl gusül alıyorsunuz ? Ben tek deliği tıkalı olunca aldığım o gusülden şüphe duyuyorum, olmamış gibime geliyor çok rahatsız oluyorum. Bir de gusülün başında burnum tıkalı oluyor tam çıkacakken açılıyor, içimden bir ses bak burnun açıldı tekrar en baştan al diyor, buna uymak mı gerekir ?

Okudunuz mu?  Semi Allahu limen hamideh

Cevap: Arkadaşlar Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme, Allah rızası için yardım edin banyodan çıkamıyorum…

تقاضا
Gusül abdesti alırken tıkandı ise sen guslünü al ve verebildiğin kadar su ver daha sonra banyodan çıkınca burnun açılırsa burnuna tekrar su ver 3 defa . Vesselam..

AMELLER NİYETLERE GÖREDİR.

Okudunuz mu?  Vücudumuzdaki bir beni aldırmak günah mı?

Cevap: Arkadaşlar Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme, Allah rızası için yardım edin banyodan çıkamıyorum…

ziya3400
Gusül abdesti almadan da tıkalıydı, alırken de tıkalıydı. Tam banyodan çıkıyorum burnumun tıkalı deliği açılıyor, çok sinir oluyorum .


Cevap: Arkadaşlar Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme, Allah rızası için yardım edin banyodan çıkamıyorum…

تقاضا
Tamam işte çıktığın zaman burnuna su ver lavaboda 3 kere.


ziya3400
Öyle bir şey yapabiliyor muyuz burnuma su verince bu sefer en baştan tekrar gusül almak gerekmez mi ? Sakata gelmeyelim

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde akla küfür zina geliyor ne yapmalıyım

Cevabımı tam alamadım şüphelerim yok olmadı arkadaşlar 🙁


semihozdurak
Selamun aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh

Kardeş…
28 Eylülde böyle bir konu açmışsın. Orada da böyle bir soru sormuşsun

Ve imamhatipli42 kardeşimizden şu cevabı almışsın:

< Allah (cc) seni vesveseden kurtarsın kardeş (amin). Üzülerek söylüyorum ki senin vesvese dediğin boyut tamamiyle rahatsızlık haline dönüşmüş. Aldığın bütün gusüller geçerli. Burun tıkalı olduğunda alabildiğimiz kadar ile yetiniriz ve gusül abdesti geçerli olur. >
Ben de şu cevabı veriyorum:

Okudunuz mu?  Bitcoin helal mi?

Rasulullah diyor ki:

Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının. [Tirmizi]

Bir zaman gelecek, insanlar temizlikte fazla titiz hareket edecek, [vesvese ederek] dinde haddi aşacaklardır. [Ebu Davud]

Umarım bu hadisler sorununu çözmene yardımcı olmuştur.

Selam ve dua ile.


Taner_86
Hepinizden Allah razı olsun özellikle Semih Özdurak kardeşim senden bu benim için de çok büyük bir sorundu ama artık çözüldü.

Okudunuz mu?  Nasipsizlik var mıdır?

peugeot_bor
Öyle bir sorunun olursa şafiye göre guslet çünkü şafilerde ağız ve burna su vermek sünnettir. VESVESEDE YAPMA!!!


Kayıtsız Üye
Teşekkürler kardeşim bu konuda çok sorun yaşıyordum çok teşekkürler


Kayıtsız Üye
Hocam gusül abdestini alirken agzima 3 kere verdimmi burnuma 3 kere verdimmi diye supe duyyorum ve tekrar aliyorum bide gusül alip bnyodan ciktiktan sonra icimden bir ses tekrar al diyo yardımcı olursaniz ALLAH RAZI OLSUN

Okudunuz mu?  İmsaktan önce sahur için kalktığımda namaz kılsam teheccüd sevabı alırmıyım?

Kayıtsız Üye
Ben abdest alırken burna su çekme konusunda çok basarısızım mesela bu gün defalarca abdestimi başa aldım suyu burnuma cekemiyorum cekincede bazen burnumdan dışarıya çıkartamıyorum bu günde böyle oldu ilkinde genzime geldi ama dısarı çıkartamadım tekrar denedim falan sonunda bu seferde genzim fazla yanmadı ama suyu dısarıya çıkarttım burnumdan abdestim olmuşmudur tekrar burnuma su çekmeme gerek varmı?birde başka bir sorum daha olacak kulaklarımı 3 er kere yıkıyorum sağ kulağımı yıkarken sesli saydığımı farkettim ama yıkadım sonra diğer kulağımı yıkarken bu sefer içimden saydım 3 kere yıkadım sonra tekrar vesveseye kapılıp kulaklarımı yıkamayı başa döndürdümmü onu hatırlamıyorum ama şimdi sormak istediğim tekrar kulaklarımı yıkamam gerekiyormu sağ kulağımı yıkarken sesli saydığım için cevap verirseniz sevinirim gusül abdesti konusunda çok problem yaşıyorum sadece gusül abdesti alırken böyle sorunlarla karşılaşıyorum sorularıma cevap verip ne yapmam gerektiğini söylermisiniz.

Okudunuz mu?  Tv'de yada başka yerde birinilerinin öpüşmesini izlemek günah mıdır ?

arifselim
Burna ve ağza bir kere su verdin mi yeter. Giren suyu yutsan bile gusül tam olur. Boş yere vesvese etmek sadece seni yorar ve bu sevap olmaz.

Namaz abdestinde kulaklar bir kere sadece mesh edilir. Yıkanmaz. Sayıp saymamanın bir önemi yoktur. Ne gusül nede abdestini yeniden almana gerek yoktur.

Okudunuz mu?  "Şans" Kelimesinin Kullanımı

gusül abdesti alırken burnuma su çekemiyorum, gusül abdestinde burna nasıl su verilir, burnuma su cekemiyorum

Bu kategoride yer alan Namazda son oturuşta 2 kez aynı duayı okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme banyodan çıkamıyorum… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.