Anasayfa
28 Kasım 2023, 18:24
sizden04
Abone

Nasipsizlik var mıdır?

Nasipsizlik var mıdır?

ekhrmn
yıllarca parmaklarım nasır tutarak okudum.. 2009 mezunuyum 2012 ye kadar işlerim de iyiydi ama son 3.5 senedir 4 ayda bir baska işler buluyorum ya firma iflas ediyor ya da iki ay dolmadan övgüler ile işten cıkarılıyorum.yok sen çok yeteneklisin yok böle ama güle güle…Allahhım dedim beni hiçmi sevmedin…. ama pişmanım dediğim için…dua ediyorum 30 yasındayım işime gelicegime güvenmediğim için ne bir evlilik yapabildim ne de kenara bir para koyabildim…hayır yaptım az da olsa ama hep hüsran…Ne olur bana söyleyin Allahın beni sevmesi için ne yapmalıyım..herkes benimle dalga geçior ..üzerime iddaya giriyor bakalım bu iş ne kadar sürecek diye…bir ara aptal mıyım dedim ama aptal olsam bütün okulları dereceyle nasıl bitirdim…ne olur vaakıa suresi salatı tefriciye .. bütün duaları okuyorumm…bana bir dua tavsiye edin…artık insanların önüne çıkamıyorum..benle ailem bile dalga geçiorrr..halbuki çalıştıgımda eve de hep yardım etmiştim..arkamda Allahtan baska kimse yok..o beni unutmasın sevsin istiyorumamm…beni de diğer kulları gibi sarsın istiyorummmm..ne yapıcama

Okudunuz mu?  Namaz çeşitleri nelerdir?

Cevap: Nasipsizlik var mıdır?

Crowley
مَا وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَمَا قَلَى
Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.

Allah’ın elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, şüphesiz Allah’ın kalplerini takva ile imtihan ettiği kimselerdir. Onlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَىْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْاَمْوَالِ وَالْاَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرينَ
Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!

Okudunuz mu?  Masturbasyon serbest mi

Onlar başlarına bir musibet geldiği zaman: "Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz." derler.
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.


Cevap: Nasipsizlik var mıdır?

Aşk-ı Vuslat
Yukarıdaki arkadaş durumu gayet iyi açıkladı ama bende ekleme yapmak isterim. Rızkı veren Allahtır, ne zaman nerden geleceği hiç belli olmaz. Demekki çalıştığın o kapılardan sana rızık yoktur. Rabbimiz bize koşulsuz rızık gönderir, bir parça dahi ekmek yiyosak o bizim rızkımızdır. Şükretmek gerekiyor. Rabbim bir şekilde imtihan edecek ya, seni de rızkını aramadaki sabrını ölçüyor demek ki, sadece dualar okumayla rızık kapıları açılmaz. Sabr edeceksin, rızk bile dünya malıdır bunu dert eyleyip ibadetlerden alıkoydunmu kendini vay haline. Daha çok bağlanacaksın ibadetlerine, Rabbim sen dünyamı eksilttin ama ben yine sana yöneldim diyeceksin. Herkes bir şekilde imtihan ediliyor, kulları en çok zorlayan da rızk meselesidir. Rabbim kolaylık versin işlerinizde, hayırlı rızk kapıları açsın bu mübarek ramazan ayı hürmetine..

Okudunuz mu?  Akrabaya sarılmak caizmidir?

evlilikte nasipsizlik

Bu kategoride yer alan Tevbe suresi 5. ayetin tefsiri, açıklaması nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasipsizlik var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.