Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:44
missa92
Abone

Talak ile ilgili sorularım

Talak ile ilgili sorularım

Kayıtsız Üye
sorum talak konusunda olacak. ben yeni evlendim. 5 ay önce kız kardeşim evime geldi. ben kız kardeşlerime anam bacım diye hitap ederim. hanımım da evde bulunduğundan şaşırarak onada anam bacım demeye başladım. sonra aklıma bir düşünce geldi. acaba bu kelimelerden dolayı nikahıma zarar gelir mi dedim. talak konusunu biraz araştırdıktan sonra kinaye yolu ilede talak olabileceğini öğrendim. bunu öğrendikten sonra her kelimemde acaba talak verdim mi diye düşündüm. içimden hep talak geçiyor. iki örnek vereyim hocam. bir gün işsizlik oranları açıklandı. çok şükür bir işimiz var dedim. sofrada yemek yeyiyoruz. aklımdan ”bu kelimeyi boşamak için söylüyorum” diye bir şey geçti. ”söylediğim kelime ben olmazsam çocuğuma kim bakar.” sonra bir şey daha içimden geçti. hanımımın elini tutuyordum. yine aklıma talak geldi. aklımda geçen şuydu. ”eğer elini tutmaya devam edersem 3 talakla boş olsun” diye bir şey geçti. bende tutmaya devam ettim. buları eşime anlatmıyorum.eşim tlf açıyor içimden açarsam boş olsun diye şeyler geçiyor. o an tutuluyorum düşünme yeteneğimi yitiriyorum. ben eşimden de memnunum.nasip olursa 2 ay sonra çocuğum olacak. hocam böyle boşama olur mu? şimdi ben talak vermiş olur muyum? çok huzursuzum, ne yapacağımı bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Takvimde vakitlerdeki kible ne demek ne vakiti anamına geliyor?

Cevap: Talak ile ilgili sorularım

Muhasibi

Muhterem kardeşim! Anlattıklarınızdan olayı vesvese haline getirdiğinizi anlıyoruz.
Kur’ân ve sünnette vesvese tasvib edilmemiştir. Bilhassa vesvese ile ilgili bütün âyetlerde, vesvesenin şeytandan geldiği bildirilmiştir. Vesvese, zararlı olan bir şeydir. Vesveseye kapılan insan, ibadetlerinde yanılır, çeşitli hatalara düşer ve haz almaz. Vesvese insanı yanlış ve batıl yollara saptırır. Hatta vesvesenin neticesinde insan akli dengesini bile kaybedebilir.
Her şeyde tereddüt ve vesvese ile hareket edenin sözüne itibar edilmemiştir. Hz. Muhammed (s.a.s) vesvese ile hareket edenin talâkının geçerliliğini kabul etmemiştir (Buharî, Talâk, 11). Yani hanımını boşayıp boşamadığını veya söylediği sözler hakkında vesvese içinde olan bir kişinin talâkı (boşaması) geçerli kabul edilmemiştir

Okudunuz mu?  Allaha kulluk ile ilgili hikayeler

talak vesvesesi, talakta vesvese, vesvese talak

Bu kategoride yer alan Eşinin anne babasına bakmak istemeyen bir kadın kocası tarafından buna zorlanabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Talak ile ilgili sorularım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.