Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

Kasaplık günah mıdır?

Kasaplık günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Kasaplık günah mıdır?


Cevap: Kasaplık günah mıdır?

Desert Rose
Hayvan kesme işini devamlı yapan, bunu meslek edinen kimseye kasap denir. Vahye dayanan dinlerde hayvanların hangilerinin yenileceği ve bunların nasıl kesilip yüzüleceği hakkında bir takım esaslar belirlenmiştir. Hz. Peygamber’in ashabı içerisinde Halid b. Esid b. Ebu’l- İs el- Ümevi, Kiram, Zübeyr, Amr b. As ve Amir b. Küreyz’in kasaplık yaptıkları rivayet edilir. Tarihi kaynaklarda kasaplık konusu saha çok hisbe ile birlikte geçer. Osmanlılar döneminde muhtesib veya bir adamı, hayvan kesilirken orada bulunurdu. Allah’ın adının anılması, hayvanın eziyet etmeden yatırılıp bağlanması, bıçağın keskin ve kesim yerinin temiz olması,

Okudunuz mu?  Felçli hastaya bakmak

Hz. Peygamber’in Allah’ın her işte iyiliği, güzelliği farz kıldığı, öldürürken dahi bunun göz önünde tutulması gerektiği yolundaki hadisine (Müslim, Şayd , 57) uyulup uyulmadığı ve bir hayvan kesilirken diğerlerinin onu görmemesi için tedbir alınıp alınmadığı hususlarına dikkat eder, sünnete uygun bir kesim yapmayanlar cezalandırılırdı. Hayvanın canı çıkmadan parçalarının kesilmesi ve yüzmeye başlanması hoş görülmezdi. Kasaplar, dükkan ve çevresinin temizliğine dikkat etmelidir.Kasaplık diğer meşru meslekler gibi meşru bir meslektir. Günah değildir.
Sakarya il mftlğ.

Okudunuz mu?  İslamda Mucize nedir ?

devamlı kasaplık yapmak günahmı, kasaplık günahmı, kasaplık ile ilgili hadis

Bu kategoride yer alan Doğruluk ve adalet ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kasaplık günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.