Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:17
Oruc
Yönetici

İçki içen bir kişinin orucu kabul olur mu?

İçki içen bir kişinin orucu kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
yani ramazan ayı içresinde ve namazı kabul olur mu?


Cevap: İcki icen bir kiiiınin orucu kabul olur mu? yanı ramazan ayı içersinde ve namazı kabul olur mu?

Hoca
Oruç ve içki birbirinden farklı kategorilerde değerlendirilir. Yani içki içen bir kimse Ramazan ayında farz olan orucu tutarsa ve bu oruca zarar gelmeyecek şekilde ibadetini eda ederse üzerine farz olan bir ibadeti yerine getirmiş olur. Namaz kılmak da aynı şekilde değerlendirilir. Yalnız Kur’an-ı Kerîm’de: < Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın >
(Nisa 43) diye emredilmektedir. Yani kul namazı ancak ayıkken kılmalıdır. İçki içmek ise haramdır ve günahtır. Bu günahı işleyen kişi bundan dolayı sorumludur.

Okudunuz mu?  Orucun Mükafatı Bana Aittir Kavlinin Açıklaması

Cevap: İcki icen bir kiiiınin orucu kabul olur mu? yanı ramazan ayı içersinde ve namazı kabul olur mu?

Kayıtsız Üye
Islam dini yücedir. Bira icip oruç tutmak Allah’a büyük yanlışlık olur. Gerekiyorsa o oruç tutulmaz o gün..ayiktiktan sonra tutulur .benim düşüncem böyle…

Okudunuz mu?  Oruçluyken beden temizliği yapılabilir mi

içki içenin orucu kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Ramazan ayında günah işlemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki içen bir kişinin orucu kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.