Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:45
missa92
Abone

Yarışmaları başarı ile geçirebilmek için dua öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz….

Yarışmaları başarı ile geçirebilmek için dua öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz….

Kayıtsız Üye
Yarışmaları başarı ile geçirebilmek için dua öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz….


Cevap: Yarışmaları başarı ile geçirebilmek için dua öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz….

Desert Rose
Yarışmadan kastınız bilgi yarışmaları mı yoksa şansa dayalı yarışmalar mı bilemiyoruz. Bilgi yarışmalarında yarışmalarda sorulabilecek konu ve derslere çalışmak fiili duadır. Çalıştıktan sonra Allah’tan yardım dilemek de tevekküldür. Şansa dayalı yarışmalar için özel bir dua yoktur. Ancak kişi, heyecanının azalması, girdiği sınavlarda ve öncesinde zihninin artırılması, o işin kendisi için kolaylaştırılması için şöyle dua edebilir.
Kuran’da bildirildiğine göre Hz. Musa içinde duyduğu heyecanın tebliğ görevini yerine getirmesine engel olmasından çekinmişti. Bunun için de Allah’a şöyle dua etti:
Musa: ‘Rabbim! Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır, dilimin düğümünü çöz ki sözümü iyi anlasınlar. Ailemden kardeşim Harun’u bana vezir yap, beni onunla destekle, onu görevimde ortak kıl ki Seni daha çok tesbih edelim ve çokça analım. Şüphesiz Sen bizi görmektesin’ dedi.(Taha Suresi, 25-35)
Kur’an’da Gerçek hükümdar olan Allah, yücedir. Sana O’nun vahyi tamamlanmazdan önce Kur’an’ı (okumakta) acele etme ve «Rabbim, benim ilmimi artır» de. (Taha 114) şeklinde belirtildiği üzere dua edilebilir.
Sakarya il mftlğ

Okudunuz mu?  Eşim beni sürekli aşağılıyor sizce ne yapabilirim

yarışmada başarılı olmak için dua, yarışmada birinci olmak için dua, yarışmayı kazanmak için okunacak dua

Bu kategoride yer alan Evleneceğimiz kişi kaderimizde mi yazılıdır yoksa biz kendimiz mi seçeriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yarışmaları başarı ile geçirebilmek için dua öğrenmek istiyorum yardımcı olurmusunuz…. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.