Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi?

Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi?

Kayıtsız Üye
1 – Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi? Namaz kılan bir kimse, namaz kılmayan eşiyle bir arada yatabilir mi?

2 – Ben bir bayanım ve evliyim eşim ve kardeşi namaz kılmıyor ve ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Ne yapmalıyım onlarla yemek yemek günah mı ?

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili ibretlik sözler

Yorum: Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi? Namaz kılan bir kimse, namaz kılmayan eşiyle bir arada yatabilir mi

emirhan uysal
Esselamın aleyküm kardeşim.Biz insanların görevlerinden bir tanesi de Allahı anmak ve onu müslüman kardeşlerimize eşimize dostumuza anlatmaktır.Onlara sürekli namaz vaktini hatırlat ve Allahın cehennemini azabını onlara bildir.Onları namaza çağır.Ne olursa olsun pes etmeyiniz.Allah sabrınızı görmek istiyor olabilir ve bir imtihan olabilir katlanırsanız Allah size rahmet etsin. Vesselam

Okudunuz mu?  Teveccüh Namazı (Gece Namazı) Nasıl Kılınır

Yorum: Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi? Namaz kılan bir kimse, namaz kılmayan eşiyle bir arada yatabilir mi

Omer Faruk
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Rasulullah kendisini davet eden Yahudi kadın dahil münafık olduğunu bildiği insanların da yemeğini yemiştir. Namaz kılmak önemli bir farzdır ancak İnsanları değerlendirmenin tek ölçüsü namaz değildir. Namaz kılar ama, hilebaz, dedikoducu, nemmam gibi ahlakıyla size ve çevrenize zarar verir. Bunun günahlarına ortak olmamak için değil yemeğini yemek semtine bile uğramazsınız.

Okudunuz mu?  Namaz kılan kadın nasıl giyinmeli?

Akraba ise burada özgün bir yere sahiptir. Ya eşinizi seçerken namaz kılan olarak seçeceksiniz, eğer böyle seçmediyseniz O’nun da namaz kılan birisi olması için zorlamadan, nefret ettirmeden, O’na örnek olacaksınız. Kıymetli kardeşim yatak meselesine gelince, Evliyseniz kadınlık görevinizi namaza bağlayamazsınız, çünkü namaz kılmayan kafir olmaz ama büyük günah işlemiş olur. Dolayısıyla nikahınız olduğu müddetçe kadınlık görevini yerine getirmelisiniz.

Okudunuz mu?  Namazda salli-barik okurken seyyidina demek

İslam’da en etkisiz NASİHAT DİL ile olan nasihattır. Kendiniz iyi örnek olursanız zaten insanlar sizden etkilenirler.

Allah selamet versin…


namaz kılmayan kadının yemeği yenirmi, namaz kilmayan kadinin yemegi, namaz kılmayanın yemeği yenir mi

Bu kategoride yer alan Namazda huşu için göz kapatmak doğru mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayan bir kadının yaptığı yemekler yenir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.