Anasayfa
31 Temmuz 2022, 20:28
Sure Ayet
Yönetici

Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler

Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler

Misafir
Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayet meallerine ihtiyacım var yardımcı olur musunuz arkadaşlar


Cevap: Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler

Muhasibi
Yağmur kar hadisleri

Yahut (onların durumu), gökten boşanan, içinde karanlıklar, gök gürlemesi ve şimşek(ler) bulunan bir yağmur(a tutulmuşun hali) gibidir. Yıldırımlardan ölmek korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Oysa Allah, inkârcıları tamamen kuşatmıştır.

Okudunuz mu?  Fatiha suresi iniş sebebi

O (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile, Allah’a eşler koşmayın.

Ey iman edenler! Sadakalarınızı, başa kakmak, gönül kırmakla boşa gidermeyin. O adam gibi ki, insanlara gösteriş için malını dağıtır da ne Allah’a inanır, ne ahiret gününe. Artık onun hâli, bir kayanın hâline benzer ki, üzerinde biraz toprak varmış, derken şiddetli bir sağnak inmiş de onu yalçın bir kaya halinde bırakıvermiş. Öyle kimseler, kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. Allah, kâfirler topluluğunu doğru yola iletmez

Okudunuz mu?  İdgamı mütecaniseyn örnek süreler

Allah’ın rızasını aramak, kendilerini veya kendilerinden bir kısmını Allah yolunda sabit kılmak için mallarını Allah yolunda harcayanların hâli ise, bir tepedeki güzel bir bahçenin hâline benzer ki, ona kuvvetli bir sağnak düşmüş de yemişlerini iki kat vermiştir. Böyle bir bahçeye yağmur düşmese bile mutlaka bir çisenti vardır. Allah, yaptıklarınızı görür.

Okudunuz mu?  Kur'an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

Sen onların aralarında bulunup da onlara namaz kıldırdığında içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silahlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında diğer bir kısmı arkanızda beklesin. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silahlarını yanlarına alsınlar. Kâfirler arzu ederler ki, silahlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Eğer size yağmur gibi bir eziyet erişir veya hasta olursanız silahlarınızı bırakmanızda bir vebal yoktur. Bununla beraber ihtiyatı elden bırakmayın. Kuşkusuz Allah kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

Okudunuz mu?  Haset İle İlgili Arapça Ayetler ve anlamları

Cevap: Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler

mum
Yağmur ile ilgili hadisi şerifler

2050. [3:438, Hadîs No: 3906] :
Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayetle:
Peygamberlerden biri, halkıyla beraber Allah’tan yağmur dilemeye çıkmışlardı. Peygamber, o anda bir karıncanın duâ eder tarzda ön ayaklarını göğe doğru kaldırdığını gördü, şöyle dedi: "Dönünüz! Çünkü bu karınca sebebiyle sizin isteğiniz yerine gelmiştir."

Okudunuz mu?  Anne baba hakkı ile ilgili hadis ve ayetler

1792. [3:258, Hadîs No: 3338] İbni Ömer’den rivayetle:
Şu beş durumda gök kapıları açılır ve dualar kabul edilir: (1) Kur’ân okunurken, (2) islâm ordusu düşman ordusuyla karşılaştığı zaman. (3) Yağmur yağdığında. (4) Zulme uğrayan duâ ettiğinde (5) ve ezan okunduğunda

963. [2:208, Hadîs No: 1679] Hz. Ali rivayet ediyor:
Allah bir millete gazap ettiğinde yere batırma ve suret değiştirme azabını vermese de, pahalılık onları ezer. Yağmurları yağmaz olur. Kötüleri idareyi ele geçirir

Okudunuz mu?  Nas suresi arapça yazılışı ve anlamı

516. [1:462, Hadîs No: 913] Ebû Mâlik el-Eş’arî’den (r.a.) rivayetle:
Ümmetimde Cahiliyye Devrinden kalma dört şey vardır: Nesebleri ile övünmek, birbirinin soyuna dil uzatmak, yıldızlara bakıp yağmur istemek [yağmur var demek], ölü için yüksek sesle ağlamak

770. [2:56, Hadîs No: 1316] İbni Ömer’den (r.a.) rivayetle:
Suçları kesinleşmiş kimselere Allah’ın koyduğu cezayı vermek Allah’ın beldelerinde kırk gece yağmur yağmasından daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi ingilizce

Yorum: Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler

Kayıtsız Üye
Kışın yağan kar,karın yapısı yağma şekli,soğukluğunun faydaları,aşırılığındaki felaketleri.Allahın mucizelerinden biri olup,kur-anı kerimin indirildiği ve peygamberimizin yaşadığı coğrafyanın dışında,kar,çığ,dondurucu soğuklarda islamdan bihaber insanlarıda,islamiyete davet etmek ve bu mucizeleride kuranda veya hadislerde açmak,işaret etmek,delil göstermek anlamında neden bahsedilmemiştir.Sonuçta ekvator kuşağı dışındada insanlar var ve islami yaymak için bu mucizeleride delil göstermek gerekmezmiydi

Okudunuz mu?  En'âm suresinin 75-79. Ayetlerinin anlamı

Şem’a
Kar mucizesi ayet hadis

– Kur’an’da bir nimetten söz edilmemesi onun küçük bir nimet olduğunu göstermez neticede bir sürü hayvan varken belirli hayvanlardan söz edilmiştir.

– Örnek bir ayet

Baksana, Allah bulutları sevk ediyor, sonra onları bir araya getirip üst üste yığıyor. İşte görüyorsun ki bunların arasından yağmur çıkıyor. Allah, gökteki dağlar büyüklüğündeki bulutlardan dolu indirir de onunla dilediğini vurur, dilediğini de ondan korur. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alır! (Nur, 24/43)
Bu ayette KAR gibi bir nimetten söz edilmese de insanların daha yeni yeni keşfettiği meteoroloji olaylarını bu kadar detaylı açıklıyor.

Okudunuz mu?  Nas suresi ile celp

Örnek bir hadis

Benim (kıyamet günündeki) havuzum, kardan daha beyaz, baldan daha tatlıdır. (Buhari, Menakıb, 23; Müslim, Taharet, 26; Tirmizi, Tefsir, 108; İbn Mace, Zuhd, 39; Darimi, Rikak, 113)


Kar ile ilgili ayetler, kar ile ilgili hadisler, karla ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Ayetel kürsi kısa anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yağmur ve kar ile ilgili hadis ve ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.