Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

gnkr
Selamun Aleykum

Allah (c.c) Kur’an’ın bir çok Ayet’inde ”istesek sizi bir tek ümmet olarak yaratırdık.”

Allah bizleri neden bir çok ümmet olarak yarattı? ve neden bizleri tek bir ümmet olarak yaratabilirim diye uyarıyor?

Okudunuz mu?  Yalan söylemenin kefareti

Şimdiden Allah (c.c) razı olsun.


Cevap: Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

Muhasibi
ve aleykumusselam ve rahmetullah

NAHL
93. "Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Ama O, istediğini saptırır, istediğini doğru yola eriştirir. İşlediklerinizden, andolsun ki, sorumlu tutulacaksınız.”

Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı. Lâkin içinizden sap-mak isteyenleri, sapıklığı tercih edenleri, iradelerini sapıklıktan yana kullananları Allah saptırır, bunun tamamen aksini tercih ederek hidâyete yönelenlerin de bu yönelişini onaylayarak Allah hidâyete ulaştırır. Yâni sapmak dileyeni saptırır, hidâyet isteyene de hidâyet lütfeder Allah. İradelerinizle tüm yaptıklarınızdan, tüm tercihlerinizden bir gün mutlaka sorguya çekileceksiniz.

Okudunuz mu?  Dua İstiyorum (boşlukta hissediyorum kendimi bilmem boşluk değil ama duaya ihtiyacım var)

Cevap: Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

gnkr
Sevgili Muhasibi

sayenizde bu ayetin ( Nahl 93) acıklamasını öğrendim,ancak sorularım hala gecerli.Bizler neden bir çok ümmet olarak yaratıldık? tek ümmet olmamız biz insanlar için kötü bir şey mi yoksa daha mı iyi?

Okudunuz mu?  Rüku Tesbihi

Cevap: Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık

mumsema
Hucurat Süresi 13. Ayet

Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.
Açıklama:
Hz. Adem ve Havva’dan çoğalan insanlar, yeryüzünde çeşitli renk ve dilde küçüklü büyüklü topluluklar oluşturmuşlardır. Küçükten büyüğe, kabileden milletlere varıncaya kadar farklılık gösteren bu oluşumun temel sebebinin kitlelerin birbirini tanıyıp, anlaşmak ve kaynaşmak olduğu anlaşılmaktadır. Yani soy-sopla övünmek yerine, birleşip bütünleşmek öngörülmüştür.

Okudunuz mu?  Sanki iç çamaşırda bir ıslaklık hisettim gusül lazımmı acaba?

gnkr
peki ilmi kaynaklara göre;şayet Rabbim bizi bir tek ümmet olarak yaratsaydı,o zaman insanoğlu nun hali ne olurdu? bu bizler için kötü bir şey mi olur du?

Çünkü,bu yukarıda zikretmiş oldugunuz ayeti defalarca okumuslugum var.Şüphesiz Yaradan biz insanlar için,her zaman en iyisini ve güzelini yaptıgını ve tüm dünyayı (hayvanları,okyanusları bitki örtüsü vb) bizlerin emrine amade ettiğini bir çok yerde açıklamıştır.

Okudunuz mu?  Yarattığı şeylerin şerrinden Allah ın eksiksiz sıfatlarına sığınırım arapcası nedir ?

Bu durumda bizlerin bir çok ümmet olarak yaratılmamız,Allah’tan (c.c.) biz,insanlar için bir lütüfdur demek! doğru olur sanırım.

Bu kategoride yer alan Tövbe ettim malesef tekrar o günahı işledim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Bir Çok Ümmet Olarak Yaratıldık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.