Anasayfa
2 Mart 2023, 13:42
missa0
Abone

Samet ismi günah mı?

Samet ismi günah mı?

Misafir
oglumun ismini babası koydu ama ben çok huzursuzum aceba samet ısmı caızmı koyarken arastırmadık …sımdı çok pısmanım ne yapmam gerek ….ama ezanda abdussamet dıe konuldu ama ısmını cagırırken samet dıe cagırıyoruz


Cevap: Samet ismi gunahmı?

Hoca
Samet isminin anlamı, hiç kimseye muhtaç olmayandır.
Bu özellik Allah’a özeldir. onun için SAMED ismi bebeğe konulamaz.
Abdussamed konabilir.

Okudunuz mu?  Sevdiğine kavuşma duası

Nüfus müdürlüğüne müracaat ederek değiştirebilirsiniz.


Samet ismini koymak günah mı?

Şema
samet ismi koymak günahmı, samet isminin günahı
Samet ismi Allah’a özel isimlerdendir.
Başına Kül yani Abd koymadan çocuklara isim olarak konamaz günahtır .


İsmimi Samet yapmak istiyorum

Kayıtsız Üye
Hayırlı aksamlar,ailem ismimi Abdulsamet koymuş ama ben doğduğumdan beri Samet diye cagırılıyorum hâl böyle olunca arkadaş çevremede kendimi Samet diye tanıttım okulda falan bazen karışıklık oluyor kimlikteki ismimi Samet olarak değiştirmek istiyorum günah mıdır?

Okudunuz mu?  10 tane sahabe isimleri

mum
Samed ismi konulamaz çünkü bu Allahın özel bir sıfatıdır.
Abdussamed olmalıdır.


Kayıtsız Üye
Benim ismim samet kimliktede samet kulağıma okunurken de samet olarak okunmuş bunun günahı kimedir


Ensar
Samed ismi konulması sakıncalı değildir ancak tercih edilecekse başına Abd Allahın kulu lafzının konulması gerekmektedir. Sizin adınız samed olarak konulduysada sizler kendinize Abdulsamed çağrılmasını yakınlarınız dan isteyebilirsiniz. Anne ve Babanız bilmeden bu ismi size takmış olabilirler bundan sonra isminizin tam çağrılmasına özen gösterin

Okudunuz mu?  İmam hatip açık öğretim lisesi kredi bilgileri

Kayıtsız Üye
kardeşimin adını Samet koydular fakat şu anda 17 yaşında. İsmini taşıyamaz ağır isim dediler. Ailem ismini değiştirmeyi düşünüyor. Sizce ağır bir isim mi ? çelişkide kaldık sanki. Değiştirilse doğru olur mu ?


Ensar
Samed ismi gibi bazı isimler Allah cc ye has isimlerdir. Bu isimlerin genel olarak balına Abd kelimesini yani Allahın kulu lafzını koyarız, Eğer değiştirelecekse başına Abd koyun sizde kendisini Abdulsamed olarak çağırırsınız.

Okudunuz mu?  Eşler arası cinsel ilişki

samet ismi günah mı, samet ismi günahmı, samet ismi koymak günahmı

Bu kategoride yer alan Çocuğa musallat olan cin'i nasıl etkisiz hale getirebiliriz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Samet ismi günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.