Anasayfa
6 Aralık 2023, 7:45
sizden07
Abone

Gusül’e niyet ederken!!

Gusül’e niyet ederken!!

rmary123
S.a kardeşler
Ben bugün gusül almak için niyet alırken euzubesmleye çekmeyi unuttum gusülüm yinede kabul olurmu ne yapmalıyım yardım edin!!


Cevap: Gusül’e niyet ederken!!

rmary123
Gusül abdesti alırken besmele nasıl çekilir, gusül alırken besmele çekmenin hükmü nedir sünnet mi farz mı

Okudunuz mu?  Taharet nasıl alınmalı? Kısaca

Cevap: Gusül’e niyet ederken!!

bahadır emin
euzu besmele hanefide sünnetti galiba. sünnetin terkinde gusülü yenilemek gerekmiyor.
ama sen yinede ilmihale bir bakıver.


Cevap: Gusül’e niyet ederken!!

Yunus94
1) Gusle niyet ederek, besmele çekerek ve misvak kullanarak başlamak. Bu niyet guslün sıhhati için şart değildir. Sevabı vardır. Temizliğin bir ibadet sayılması için bir sebebdir.
(Maliki ve Şafiî’lere göre, gusülde niyet farzdır. Hanbelîlere göre de, bu niyet guslün sıhhatinin şartıdır. Durum böyle olunca, ihtilafdan kurtulmak için guslederken abdestsizliği gidermeyi ve namaz gibi bir ibadetin yerine getirilmesini hatırlamalıdır.)

Ömer Nasuhi Bilmen Tefsiri


rmary123
teşekkür ederim çok sağolun

Okudunuz mu?  Hırsızdan Çalmak

musab
hanefide ağız ve burun vucudun dış kısmından sayıldığı için yıkanması farzdır.hanbelidede durum böyledir.maliki ve şafide farz değildir.ama hanefide gusle niyet sünnetken diğer 3 mezhepte farzdır.malikilerde ayrıca gusulde vucudu ovalamak farzdır.


Kayıtsız Üye
Gusül ederken banyoda mi niyet etmeliyiz?Melekler için?

Bizim yanımızda hep olan melekler var onlara saygı olsun diye nasıl yapmalıyız içimizden konuşmadan etsek olur mu hani konusunca bisey olduğunu sanıyorlar ve banyoya geliyorlarmış ya

Okudunuz mu?  Hadis-i Şerif doğru mu ? Ebu Davud Salad kimdir ?

mum
Banyoda sesli niyet edebilirsiniz. Melekler kaydeder siz endişe etmeyin.

Bu kategoride yer alan Yağmurlu günlerde yollardan bulaşan su necis midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül’e niyet ederken!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.