Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa
Abone

İslam’da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ?

İslam’da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ?

Misafir
İslam’da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ? Karısı istemediği halde zorla birlikte olan adama günah yazılır mı ? Son olarak kocası ile birlikte olmak istemeyen kadın, erkeğin ne yapması lazım ? Boşama hakkı var mıdır ?


Yorum: İslam’da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ?

Omer Faruk
Kısa ve öz,

Okudunuz mu?  Paygamberimiz insanlara nasıl hitap ederdi?

Evliliğin amacı duygusal ve bedensel tatminin yanında neslin devamıdır. Bunu sağlamayan evlilik ve bunu sağlamaya yanaşmayan eşler için boşanma mukadderdir. Bunun hiçbir günahı yoktur. Her yolu denediniz, ancak eşiniz İslam’ın evlilikte öngördüğü temel ihtiyaçları karşılamıyorsa kadın veya erkek olsun mahkeme yoluyla boşanmanız İSlami anlamda da boşanmanız anlamına gelir.

Okudunuz mu?  Abdest azalarının sırasını şaşırmanın hükmü nedir?

İslami düşünen erkek için eşine tecavüz sözkonusu olamaz. Zaten eşi bu ihtiyacını karşılamak için yeterli sevgi ve ilgiye sahiptir. Genellikle evlilik içi tecavüz eşlerin birbiriyle kavga ettikten sonra erkeğin zorla birlikteliği olarak tanımlanıyor. Ancak burada bir şeyi de gözden kaçırmamak lazım. Maalesef erkek eşini ikna etmek için KABA GÜCÜNÜ kullanırken, kadın da CİNSELLİK silahını kullanmaktadır. Her ikisi de hem Kur’an’a göre hem de Rasulullah’ın sahih hadislerine göre günahtır.

Okudunuz mu?  Akşam ezanından sonra cenaze defnedilir mi?

Erkek eşine sözel, fiziksel şiddet uyguladıktan sonra cinsellik talep etmeyecek, kadın da her istediğini cinsel cazibesini kullanarak erkeğe zorla yaptırmaya çalışmayacak. Zaten bu duruma gelmiş bir evlilikten hayır gelmez, vesselam.


Kuzenle evlilik

Bu kategoride yer alan Kocam açık giyinmemi istiyor ben açık giyinmek istemiyorum açık giyinirsem günah olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam’da evlilik içi tecavüzün hükmü nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.