Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

HİZMETKAR
Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?


Cevap: Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

Fetva Meclisi
Vird, tasavvufta bir zikir çeşididir.

Tasavvufta belirli sayıda Allah denilerek nefsin durulmasını hedefleyen zikir çeşidine vird denir. Nakşibendi tarikatında gizli zikir esasken Kadiri tarikatı açıktan zikri tercih etmiştir. Sadatı Kiram’ın ismini ezberlemeden İhlas suresi zikri yapılır. İsimler ezberlendikten sonra; günde 5.000’den başlayan Kalp zikri, 21.000’den sonra Letaif zikri, 101.000’den sonraysa Nefy u isbat zikrine başlanır yani Lailaheillalah denir. Bazı kollarda nefy u isbat zikrine geçmeden önce, bazılarında ise ondan sonra hatme-i tehlil denilen, "la ilahe illAllah" zikri yapılır. Bu zikre genellikle hayat boyu devam edilir. Mürşidlerin vefatlarına kadar günde 30.000, 50.000 gibi yüksek sayılarda hatme-i tehlil yaptığı bilinmektedir.

Kalp Zikri

Kalp zikrine 5000 lafza-i celal (Allah) diyerek başlanır, belirli zamanlarda 2000 arttırlır. Bu zikirde dil damağa yapıştırılır, sükunet içinde bulunularak ve sessiz olarak "Allah, Allah" denir. Bu zikir yapılırken bazı şartlara riayet etmek gerekir. Bunlar, vukuf-u kalbî (dikkati kalp bölgesinde toplamak), vukuf-u adedî (zikrin sayısına riayet etmek), nigahdaşt-ı havatır (kalbe gelen düşünceleri kovmak) ve baz-ı geşt’tir (her 100 adette bir "ilahî ent maksudî ve rizake matlubî" demek). Kalp zikrinden letaif zikrine geçmenin çeşitli belirtileri vardır, bunlardan en yaygını kalp bölgesinde sancı ve şiddetli yanma olmasıdır. Ancak bu belirtilerin olması kişinin kendi kendisine letaif zikrine geçmesini gerektirmez, mutlaka mürşidin izni ve talimatıyla geçmek gerekir.

Letaif Zikri

kalp dersi 5 binde başlar ve her artırma 4 ayda 2 bin olmak üzere 21 bine kadar gelir. 21 binden sonra 23 bin atlanır, ve 25 bin letaif zikri başlar. letaif zikri 101 binde son bulur(düzenli olarak artırılırsa 11 senede). kalp dersi yapılırken sağ el kalbin üzerinde durur. letaif zikrinde ise kalpde dahil olmak üzere 6 bölgede bulundurulur. bu 6 bölgeyi kısaca şöyle belirtebiliriz. kalp, ruh, sır, hafa, ahfa ve nefistir. bunların yerleri ise şöyledir. kalp sol memenin 4 parmak altında, ruh sağ memenin 4 parmak altında, sır sol memenin 2 parmak üzerinde, hafa sağ memenin 2 parmak üzerinde, ahfa gırtlak çukurunun 2 parmak altındadır,nefs ise iki kaşın ortasındadır. örneğin salik 37 bin çekiyor bu sayıyı 6 letaifesi üzerinde tamamlar. ve 101 bine yaklaştığında bu letaifeler Allah demeye, 101 bine geldiğinde ise vücudunun her yeri Allah diyerek zikretmeye başlar. buna sultani zikir denilir. sultani zikir hasıl olduktan sonra salike nefyu isbat zikri telkin olunur. bu zikir şekli nakşibendi halidiye koluna aittir.

Nefy u isbat zikri

Letâif zikrinde başarılı olan müride Nefy u isbat zikri tarif edilir. Bu zikir, zikirlerin en faziletlisi olan "lâ ilâhe illAllah” zikridir. Çekilişinde "la" derken göbekten yukarıya, "ilahe" derken buradan sağ omza, "illAllah" derken buradan da kalbe giden bir hat tasavvur edilir, nihayet lafza-i celal kalbe vurulur. Nefy u isbat zikri yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir, haps-i nefes, vukuf-u adedî bunlardan bazılarıdır.


Cevap: Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

sertyuuu
Vird: vird dedikleri sey baslarina bir ortu alarak kafalarini orterek kibleye doğru gecmeleri ellerine bir tesbih alip ellerini kalp hizalarina goturmeleri ayaklarini yana acmalari ve dillerini damaklarina yapistirarak Allah Allah demeleridir. Bu naksi tarikatina girince enaz mertebesi 5000 kere denir ilerde bu 10 000 100 000 defa demeye kadar varir ki bu hergün yapılır..!
Bunu yapmayan sofi gürevini yabmayinca şeyhe şüzünü tutmadidiye rencide ederler şeyhi yurulacakmiş ve yerine çekecekmiş dersinidiye murted gibi gorulur hatta sofiler arasinda ya sen vird yapiyormusun neden yapmiyorsun yapmazsan olmaz gibi muhabbetler çokca yapılır..
İmam nevevi el ezkarda soyle demektedir yapilan bütün zikirler dil ile soylenir ve kulak ile duyulmalidir. Dil ile soylenmyene ve kulak ile duyulmayan zikirler sahih degildir.
Peygamber sAllahu aleyhi ve selleme bir sahabe geldi ve ya resulullah bana islamın emirleri agır geldi bana 1 sey soylede daima onu yapayım dedi efendimiz ona soyle buyurdular dilin daima Allahın zikri ile ıslak kalsın – tirmizi ve hakim –
demekki sünnet olan zikir zikiri dil ile soylemek ve kulak ile duymak
gene bu insanların kafalarina ortu ortmeleri ve gunde 5000 kere Allah demelerininide kitab ve sünnette delili yoktur. cunku peygamber boyle bir amel yapmadi sahabede yapmadi. aksine peygamber sunlari yapardi
her gun 100 defa estağfirullah derdi – muslim –
sabahlayinca 100 kere la ilahe il Allahu vahdehu la serike leh lehul mulk ve lehul hamd ve huve ala kulli sey’in kadir derdi – buhari muslim –
gunde 100 kere gene subhanAllahi ve bihamdihi derdi – buhari muslim –
daha pekcok zikir yapardi bunlari imam nevevinin el ezkarinda ibni sunninin amelul yevm vel leylesinde ve imam nesai nin amelul yevm vel leyle kitabinda bulabilirsiniz said el kahtaninin hisnul muslim kitabida bunlarin bir ozetidir
gordugunuz gibi bir kaç zikiri kaynakli verdik ve hepsi sahih hadistir bu zikirler dururken imam nevevinin el ezkarda rivyaet ettigi 1500 kadar sahih zikir ve dua dururken neden bu insanlar kendi kafakarindan dua uyduruyorlar???
o halde bu bir bidattir peygamber sAllahbu aleyhi ve sellem soyle buyuruyor kim bizim bu dinimizde emrimiz olmadan bir şey yaparsa o red edilmistir – muslim –
ve gene soyle buyuruyor Allah bidat sahibinin namazını orucunu haccini vesair hicbir ibadetini kabul etmez – ibni mace –
demekki bidat sahibinin namazı orucu bile makbul degil!!!
ey musluman yaptigin amellere dikkat et kitap ve sünnetten delilleri varmi mezheb kitaplarinda geciyormu gecmiyormu bunlara iyi bak gördüğün gibi vird ve rabitanin hicbir delili yok. peygamber bunlari yapmadi sen nasıl yaparsin ondan rivayet edilen 100 000 hadis yetmedimi sana da alinin velinin icad ettigi bidatlarla amel ediyorsun??


Cevap: Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

bonasera
ya bu aliler veliler çok uçmuş bir yerde yazmışlar günde 1000 rekat namaz kılıyordu diye. 1 rekatı 1 dakikadan hesaplasan 17 saat yapıyor. 1.5 dakikadan hesaplasan 24 saati aşıyor bırakın böyle bir din yok insan yaşayacak rızkının peşinde koşacak çoluğuyla çocuğuyla eşiyle dostuyla ilgilenecek faydalı ilimler öğrenecek. Allah kendini sabah akşam tesbih eden kullar olarak melekleri ve nebatatı yaratmıştır. İnsanı nefsiyle ve ihtiyaçlarıyla yaratmıştır.

Okudunuz mu?  Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur.

sertyuuu
< ya bu aliler veliler çok uçmuş bir yerde yazmışlar günde 1000 rekat namaz kılıyordu diye. 1 rekatı 1 dakikadan hesaplasan 17 saat yapıyor. 1.5 dakikadan hesaplasan 24 saati aşıyor bırakın böyle bir din yok insan yaşayacak rızkının peşinde koşacak çoluğuyla çocuğuyla eşiyle dostuyla ilgilenecek faydalı ilimler öğrenecek. Allah kendini sabah akşam tesbih eden kullar olarak melekleri ve nebatatı yaratmıştır. İnsanı nefsiyle ve ihtiyaçlarıyla yaratmıştır. >

kesinlikle haklisin kardesim bende onceden sofiydim lakin ALLAHA sukurler olsun donduk yeniden islama simdi bu hatme gibi bidatlara savas actim burada bilgim çok az lakin arkamizda hadisler var onlar bize yeter 🙂

Okudunuz mu?  Gusül alırken elektrik kesilmesi

Kayıtsız Üye
Yav Allah’ı çokça zikretmenin nesi zarar… Virde hatmede bir zikir çeşididir…Ne diye havadan nem kapıyonuz Bu yolda yapanda pişman yapmayanda yapan keşke daha çok yapsaydım dicek yapmayanda keşke yapsaydım dicek kalpler ancak Allah’ı zikirle mutmain olur Kuran’da kaç yerde geçio zaten zikredin zikredin zikredin zikir her an ve herzaman yapılabilir….

Okudunuz mu?  Dinden bahsedince bana veya diğer kardeşlerime gerici veya yobaz diyolar

Kayıtsız Üye
Rabbim o mübarek kullara zaman içinde zman yaratıır..


Kayıtsız Üye
Ne çok biliyosunuz, Tasavvuf tarihini ve tasavvufu anlamadan sacma sapan.yorumlar yapiyosunuz!!! Ali veli derken kastinizi anliyorum da siz kimsiniz ki Allah dostlarini elestiriyorsunuz!!! Cahilden değil Alimden dinleyin tasavvufu ve tarikatı… laf ebeligi yapan çok biliyo olsaydi dunya bu halde olmazdi… az bilen çok konusurmus, siz de çok konusuyorsunuz… yazik…

Okudunuz mu?  Hicri ve Miladi takvim?

Kayıtsız Üye
bidat nedir ne değildir ? usulde nasıl belirlenir ? fıkıh , hadis ,tefsir ilimleri ilk zamanlarda var mıydı bunlarda mı bidat ? kafadan bidat tanımı çıkartmayın Allahu Tealayı çokca zikredin ! Usulu şekli şemali değişiklik gösterebilir sonuçta seni Allahu Tealaya yaklaştırıyorsa edebi adabı varsa kişiye özeldir sınırları hadisle ayetle bellidir ! zikir yapıyorum diye Allah ve ya diğer isimlerini vs… tekrar ediyorsan İşi bilenden de talimatını edebini öğrendiysen bunda bidat nerededir ? Kuran-sünnet-icma ve KIyas a bak ! 1400senedir zikir vardır nice evliya bu usulle yetişmiştir ! mezhepsizlik yapmayın ! mezhep imamları dahi HEPSİ bir mürşidi Kamile intisap etmişler bu işin usulunü öğrenmişlerdir.

Okudunuz mu?  Deodorant kullanımı hakkında soru

misafircik
kardeşim sen hadisleri yorumlayıpta hangisinin merfu,garip,sahih, mütevatir oldugunu bilecek, hangisinin nerede ne amacla soylendigini bilecek seviyede misin. Alimlere yani ”bilenlere” tabi ol kurtul. Seytan sizi Allahın adıyla aldatmasın. Diğer bütün veliyullah naksi tarikatini ve yaptıkları bu sırri zikri (dil dudak oynatmadan içeriden yapılan zikir) kabul etmişlerdir. Dinde yok dememişlerdir. Sonradan cıkma itikadleri düzgun olmayan neye nası inandıgını bilmeyen insanlara uymayın lutfen.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ne güzel söyledin


sibel karagöz
Bence zikir çok güzel buhayatta ençok sevdiğim ibadetlerden sadece biri .


Kayıtsız Üye
Hz Ali veche Efendimize bir müşrik gelir derki ! Siz sabah akşam ibadet ediyor oruç tutuyorsunuz,sizin dediğiniz ve inandiginiz gibi cennet ,cehennem yoksa boşuna yoruluyorsunuz der.
HZ ALİ Efendimiz cevaben :Farzedelimki senin dediğin gibi hesap,cennet, cehennem yok biz yoruldugumuzla kalırız pekiiiii ya VARSA SİZİN haliniz nice olur der.

Şimdi hatmede biz İhlas salavat okuduk,oturup kalbimizle ALLAH C.C ,günde en az yarım cüz KUR’AN,okuduk diye ALLAH C.C bizi CEMÂLULLAH seyrettirmezde cezamı verir diyosunuz yani,eğer evet bunu diyoruz derseniz bizde deriz ki BEN KULUMUN ZANNI ÜZEREYİM diyen SEVGİLİyi siz tanimiyorsun uz. Bizim tanıdığımız ALLAH C.C kuluna âşık tır kul maşuk, kemâlata erdiği zaman bunu tersi olacak insAllah


müftü kara
Bize nasip oldu. Sapık selefilik yolundan menzil yolu ,Allahu teala ne kadar şükretsem azdır. İmanım milyon kat arttı. Yakinim arttı, istifade edemeyen rızkına baksın, haram giriyordur bedenine

Okudunuz mu?  Bunlar gusule engel midir

3 yıllık sofi
Ben doğru dürüst abdest almasını bilmezdim. Tövbe edip tâbi oldum himmetiyle şimdi namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum, zikrim var, kalbim yumuşak, zihnim açık, vs. vs. Bunları tek başıma yapabilrdim Allah’ın izniyle ama bu kadar kolay yapamazdım. Gavs’ımın duasıyla Allah cc. Kolaylaştırdı ve şimdi çok mutluyum. Size tavsiyem geç kalmayın Allah için Allah’ın sevdiği kulu görmeye menzile gidin. Hayatınızdaki değişimleri farkedeceksiniz. Tabi sofi olup sonra dönenlerde var onlar hep vesvese içinde şüphe içinde olduklarında sağlam tutamadılar sarığı siz şüphesiz bir şekilde Allah’a cc. inanın peygambere s.a.v. e inanın ve Allah’ın dostlarının var olduklarına inanın onlardan birininde şeyh seyid Abdulbaki el hüseyni gavs hz. Olduğuna inanın öyle gidin menzile ondan sonra banada dua edin inşAllah.


Kayıtsız Üye
S.a Rabbim Kendini Zikredenlerden Eylesin Sofilikten Kurtuldum Diye Sevinen Kardeşim Madem Dini Çok İyi Biliyosun Mezhep Imamini Birazcık Arastir Ufaktan Arastirsan Yeter. MURŞITI OLMAYANIN MÜRŞIDI SEYTANDIR Diyo gerisinin hesabını sen yap!


Orhan mumcu
Hz hind Resûlullah sav in Hira’da başına örtü alarak zikir çektiğini bu zikrin hafi yani kalp zikri olduğunu zikrediyor. Hafi zikre bidat demek kara cahilliktir sevr mağarasında ya ebu bekir korkma Allah bizimledir dilini damağına yapıştır ve kalben Allah de.
Buyurmuştur.

Nakşibendiyye tarikatında zerre kadar bidat olmaz. Yeryüzünde bu kapıdan daha çok sünnete bağlı ikinci bir kapı yoktur


ÜZGÜN
Burada bu zikir tariflerinin bile iyi olmadiğini söylemek isterim bunlar mürşit ile mürid in arasinda na mahram olan şeylerdir. Utandim şimdi.

Okudunuz mu?  Babamın yaptıkları karşısında günah mı işliyorum

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar oncelikle bu kişinin dedklerne itibar etmeyiniz bunlar milletn aklını bulandrmaya calısan insanlar.smdi öncelikle onlar sahabi peygamberi her an gören insanlar biz ise rabıta murakaba yolu ile görür gibi feyz almaya calısıyoruz ayırca şuan fitne asırda oldugumuz için yani her telden calan insan oldugu için kendni ibadete vermen çok zor o zaman ne internet ne televizyon bu iğrencliklerin hicbri yoktu tabi sahabi peygamberin dızı dbnde feyzu bereket ile nasiplenirdi smdi bizm yaptıgmz ibadetmi bidat oldu konusturma beni ya o kadar bidat varki hiç birrni görmezssnz ancak böyle hadisleri insanın kafasını karstracak seylere söylersnz asla böyle seye efendmz bıdat demezdi sana bir örnek vereyim denizin karsısna gecmek istesen yüzerek gecebilrmsn tabıkı hayr ama bir kaykla gemıyle vapurla istedgn cabuklukta gecersn iste Allah a yaknlıkta bunla alakalı risale kitabnda derki rabıtasız Allah’a ulasamazsn insan bin rekat namaz kılamaz ama 10 dakıka rabıta ile 5 bin tesbih ile bu mümkündür tabi halis kalp ile lütfen biraz arastrn öyle milletn aklını bulandrmayn


İsnat
”Dilini damağına yapıştır içinden gizlice Allah de"
Demiştir HZ peygamber sav. HZ Ebubekir ra ile Medine’ye hicret ederlerken, mağarada oldukları sırada.


Kayıtsız Üye
Kurbanlar virdi kalp zikri letaif zikri nefi isbat bunlar mürşid tarafından verilir veya belli bir sayıya kadarvekili tarafından verilir sakın tarikatların zikrini kendi başınıza mürşiden almadan çekmeyin.


Kayıtsız Üye
Siz bunu anlayamazsın sizin Allahü Teala sizin gibiler zamanı daraltır alilere velilere genişletir

Okudunuz mu?  Horoz veya Tavuk adak olabilir mi?

Kayıtsız Üye
Görmediğini inanıyorsun da duyduğuna niye inanamıyorsun. En azından saygı göster. Ve daha fazla araştır. Nasip olur belki.


Kayıtsız Üye
kişieri hayata motive eden. manevi inançlarında ki tutum ve davranışlarıdır. Dini inançlarda ki tasavvuf ilmini bilmeyenler. rast gele kafadan retecesiz ilaç kullanmaya benzer! Bunu bilmeyenlerde. bu tur işleri anlayıp anlamadan olupsuz çeşitli bakışlar sergileyerek. yanlıs görüşlerini idiade bulunurlar; çünkü kişi. anlamadığı bir şeyi saçma bula bilir.


Kayıtsız Üye
Kişieri hayata bağlamayı motive eden manevi inançlarında ki tutum ve davranışlarıdır. Fakat yukarıda ki. Zikir dersinde ki sayılara ulaşmak her devrişin uygulayacağı kendine göre standart ölcüler olmasa gerek; her evradı zikir dersleri bir bilen tasavvuf ehlinin vereceği tavsiyeler doğrultusunda uygulanmaldır. Dini inançlarda ki tasavvuf’un içerikliğini bilmeyenlerin rast gele doktora gitmeden kafadan retecesiz ilaç kullanmaya benzer! Bunu bilmeyenler de bu tur işlerin ayrıntısını anlayıp anlamadan olumsuz çeşitli bakışlar sergileyerek yanlış görüşleri ileriye atarak bir takım idiade bulunurlar; çünkü kişi anlamadığı bir şeyi saçma bula bilir.


Kayıtsız Üye
Canlı cansız bütün mevcudat Allah’ı Zikreder sen cansızların veya bitkilerin zikrini duyabiliyor musun. Eğer duyamıyor isen Bunlar Allah’ı zikretmek
etmiyor demektir senin düşünceni göre


Kayıtsız Üye
Bak kardeşim ALLAHU teala kimki benim veli kuluma düşmanlık ederse bende ona harb açarım demis inanmıyorsanız sizin sorununuz ama evliyalara zatlara laf söylemeyin sakın onlar peygamberimizin kanunu taşıyorlar seyyidler anladinmi


Cankurbanlar
O zaman Ebu Bekir Sıddık R.a ciğerleri ni boşu boşuna daglamis kalp zikri kıssa sini bı araştırın belki oradan bı şey çıkarırsınız H.z Ali R.a cehri zikir eder di ve açık zikir o koldan gelir gizli zikir ise Ebu Bekir Sıddık R.a vasıtasıyla gelir bu kıssalar yalan ise yapacak bı şey yok eğer doğruysa uymak ve kabul etmek imanın gereği dir biz böyle düşünüyoz sevgi ile kalın selamünaleyküm

Okudunuz mu?  Kredi Kartıyla Altın Ve Gümüş Fıkıh Açısından Alınabilir Mi ?

cnnkrhn
Vird; Efendimiz sav ile Ebubekir Sıddık r.a ‘ın mağara olayında zuhur etmiş. Kıssayı bilenler bilir, kıssadaki detay şu; Efendimiz sav , Hz Ebubekir’e "dilini damağına yapıştır ve ALLAH de " demiştir. Silsile hz. Ebubekir’den gelmektedir!!! Sunnetsiz hiçbir şey bulamazsiniz.


Kayıtsız Üye
Hatme zikir vird bid’at değildir. Bu bir. Tasavvuf kuran ve sünnet üzerine bir yoldur. Ayrıca zikir etmenin nesi yanlış.
Sofiliği doğru öğrenelim ve o şekil anlatalım. Sofilerde dünyada yaşıyor. Diğer insanlar gibi çalışıyor, yeyip içiyorlar . Her şeyi Allah rızası için yapmaya çalışıyorlar. Allah ayetinde diyor. Kalpler Allah’ın zikri ile mutmain olur diyor. Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor. İnsan sevdiğini zikreder. Eksik bilgi ile insanların kafalarını karıştırmayın. Kişi yapamayabilir o ayrı. Yapamadığı şeylere bid’at demesi apayrı. Kendinize gelin. Allah dostlarını ağzınıza alırken önce düşünün sonra alın. Kendinize gelin…


Kayıtsız Üye
Elhamdulillah sufi olunca müslüman olduğumun farkına vardım vird alınca sufi olduğumun farkına vardım, kalbimin yerini bilmezken nefsimi tanıdım. Çok şükür faydasını gördüm zararını görmedim manevi yolda ilerlemek isteyen tasavvuf yoluna girmeli, Bir Mürşide Varmadan Olmaz sözü boşa söylenmemiş, Rabbim buldurdu kaybettirmesin yoksa nefsimizle başbaşa kalırsak sonumuz helak, Allah muhafaza, Rabbim bize buldurdu layık eylesin arayanlarada buldursun inşAllah 🌹


Kayıtsız Üye
Yani sen demek istiyorsun ki mevlana hz
Yunus emre hz şahı nakşibend hz abdulkadir-i geylani hz imamı rabbani hz bidatçıdır vay cahil vay ahmak vay kör vay hasetçi vay hain
Sen kimsin lan önce ismini açıkla milletin aklını görünmeden bulandırmak şeytan işidir demekki şeytanın görevini yapıyorsun yuh senin gibi satılık insanlara

Okudunuz mu?  Elele dolaşırken gelen sıvı yıkanmayı gerektirir mi?

Kayıtsız Üye
Demekki sizin bu Allah dostunun kapısında nasibiniz yokmuş ki hakiki sofi olamamissiniz peki size soruyorum hani bir zamanlar sofiydim diyorsunuz ya bu Allah dostu size bir gün zikir çekerken yada hatme yaparken Allah demeyin Seyda yada gavs diyin dedimi ? Siz kalkıp diyorsunuz ki kendi uydurmalari ama şunu unutmayin bir zamanlar efendimiz sav de bu büyücü yalancı kendi kafasından şeyler uyduruyor demişti o günün Ebu cehilleri !!! Allah CC sen olmazsaydin kâinatı yaratmazdim dediği Habibi olmasına rağmen o sözleri söylediler bugün sizlerin de Allah CC dostuna bu sözleri söylemeniz bizleri şaşırtmıyor efendimiz döneminde onan inananlar cenneti ala da sefa sürerken Ebu cehhiler Ebu lehebler de efendimize yaptıkları zulümden inkarciliklarinda dolayı ebedi cehhennem ateşinde yakacaklar ama görüyoruz ki bunlar size hiç bir sekilde ders vermemiş rabbim sizlere hidayet versin


nefy isbat nedir, nefsi ispat zikri nasıl çekilir, nefy u isbat zikri belirtileri

Bu kategoride yer alan Toplu zikir bidat mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.