Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ?

Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ?

Misafir
Selamün aleyküm.. eşim memur asgari ücretin üzerinde maaş alıyr fakat gelirimiz kadar da giderimiz oluyor bir de iki yıllık evliyiz ve borçlar falan hala bitmedi aile desteğimiz de olmadığından zor durumda kaldık borçlar fazlalaştı. memleketimden uzağa geldim ve eşim çalışmam için baskı yapıyor ben bayanım bu arada. ama ben memleketimden uzakta zaten buraya hiç alışamadım ve bir iki kere denedim çalışmayı ama yapamadım ya hasta oldum ya da psikolojikmen çöktüm yani olmadı bir vasfım da yok lise mezunuyum yaşım 24 ve basım da açık. ben istemediğim halde çalışacaksın diyor bugün yine kavga ettik lütfen yardım edin ne yapmalıyım. iş sanki inada bindi gibi oldu bugün ben çalışmazsam ayrılırız dedim ona bir nevi yem attım o da en azından kurtulurum bu yükten dedi artık bıktım tüm bu sorumluluktan dedi. çok kötü durumdayım dua ediyorum ama ben burada çalışmak istemiyorum tanımadığım insanlarla olmak istemiyorum bir de çalışmamı istediği yerde adamlar var onlarla muhatap olacağım bunu da istemiyorum kötüyüm çok kötüyüm. dua da edin lütfen. yuvam dağılır mı acaba. bu noktaya geleceğini tahmin etmiyordum

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz ve Gayb Alemleri

Cevap: Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ?

Muhammed
ve aleykumusselam.
Çalışacağınız ortamda sadece kadınlar olan bir bulursanız çalışabilirsiniz ama harama gireceğiniz yerlerde asla çalışmayınız.


Yorum: Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ?

Kayıtsız Üye
İlk başta. Kadın, erkeğin sorumlu altındadır. Yemek, ilaçlar, hep kışlık, hep yazlık kıyafetler en az bir takım erkeğin sorumludur. Ev kirası faturalar erkeğin nöbeti. Bu rolü değiştirmek mümkün değildir. Çünkü bunun yüzünden erkeğe boşanma hakkı verildi."Erkekler kadınlar üzerinde yönetici (kavvâm) dirlar. Çünkü Allah kimini kiminden üstün kılmıştır ve çünkü erkekler (kadınlara) mallarından harcamaktadırlar.İyi kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah’ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zamanlarda koruyanlardır… " (Nisa, 4/34). Kadının nöbeti ilk olarak çocuklar büyütmek ve kocanın huzurluğu sağlamak. "Ve evlerinizde oturunuz…" (Ahzâb, 33/33)Yemek, kocana hizmet, temizlik bazı bilim insanlara göre kadının sadaqa olur. Çocuğu emzirmek istemezse süt annesi gerek. Erkek başka eş istiyorsa ayrı ev, ve eşit maddi durumları bütün eşler için sağlanmak zorundadır. Kadın çalışabilir. Evet bu doğrudur. Ama istese çalışabilir. Ve koca izin verebilir ama koca karısı çalışmak için zorlanmaz. "Kadın ege kemiği gibidir. Eğer onu doğrultmaya kalkarsan kırılır. Mutlu olmak istersen o eğrilikle birlikte kabul et." (Buhârî, Nikâh, 79).

Okudunuz mu?  Hatimmatik nedir? Hatimmatik hakkında bilgi

"Sizin en hayırliniz hanımına karşı en iyi olandır." (Tirmizi, Radâ, 11; İbn Mace, Nikâh, 50). Geliş kadının kendin parası oluyor. İstese paylaşabilir istese paylaşamaz. Erkek çalışsa bide kadına ev işleriyle yardımcı olmalıdır. Sonra yök eşim kendine bakmıyor, aynı yemek yapıyor din araştırmıyor demek hakkı yok. "Ey Nebi, eşlerine şöyle: ‘Eğer siz, dünya hayatını ve onun susunu istiyorsanız, gelin size mut’a (mehrinizi) vereyim ve sizi güzellikle salayım. Eğer siz, Allah’ı ve ahiret yurdunu istiyorsanız Allah, sizden güzel hareket edenlere büyük mükafat hazırlamıştır." (Ahzab, 33/28-29) Kadının ilk nöbeti. yuvalar büyütmek. Çalışmak değil. İstese çalışabilir istemezse çalışamaz. Borç, düğün, bohçe erkeğe aittir. "De ki: ‘Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabalarınız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler, size Allah’tan, Rasulun’den ve O’nun yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini getirinceye kadar gözetleyin. Allah faşik kavmı hidayete erdirmez." (Tevbe, 9/24) "Kadın beş vakit namazını kılar, yılda bir ay orucunu tutar, ırzını korur ve kocasına itaat ederse, cennet kapıları ona açıktır." (Buhârî, Miskat, II/202). "Onlara verdiklerinizin bir kısmını alıp götürmek için onları, sıkıştırmayın. Şayet apaçık bir edepsizlik yaparlarsa başka. Onlarla iyi geçinin…" (Nisa, 4/19)
"Ey peygamber; kadınları boşadığınız zaman onları iddetleri içinde boşayın ve iddeti sayın. Rabb’iniz Allah’tan korkun. Onları evlerinden çıkarmayın. Kendileri de çıkmasınlar. Ancak apaçık bir edepsizlik yaparlarsa (fuhuş) başka…"(Talak, 65/1) "Allah, insanları birbirinden üstün kıldığından ve mallarından harcadıklarından dolayı erkekler, kadınlar üzerinde yöneticidirler. Onun için iyi kadınlar itaatkar olup, Allah’ın, kendilerini korumasına karşılık kendileri de gizliyi korurlar. Dik kafalılık, şirretlik etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarından ayrilin ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhinde başka bir yol aramayın. Çünkü Allah yücedir, büyüktür." (Nisa, 4/34))

Okudunuz mu?  İhh insani yardım vakfının kuruluş amacı nedir?

çalışmak istemiyorum, eşim çalışmamı istiyor, calismak istemiyorum

Bu kategoride yer alan Zina yapan birine nasıl davranmalıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmak istemiyorum ama eşim baskı yapıyor ne yapmalıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.