Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:50
missa03
Abone

Şakadan istavroz çıkarmak

Şakadan istavroz çıkarmak

Misafir
Arkadaşlarla muhabbet ederken şakadan filmlerde yaptıkları gibi istavroz yaptım bu günahmıdır?Günah ise nasıl içimi rahatlatabilirim?
şimdiden teşekkürler mumsema sitesi sakinleri


Cevap: şakadan istavroz çıkarmak

Galus
Kafirlere banzamek ve onları taklit etmek;
müslüman onları taklit edemez bu şakada olsa..
vereceğim bu bilgiler yetrli olacaktır sanırım

Okudunuz mu?  Bast-ı zaman: Zamanın genişlemesi, bereketlenmesi. Az zamanda uzun bir zaman yaşamış olma hâlidir.

فلا وربك لا يؤمنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لا يجدوا في أنفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما "Hayır, Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar.” 1

Okudunuz mu?  Yılanı öldürmekle ilgili hadis

ثم جعلناك على شريعة من الأمر فاتبعها ولا تتبع أهواء الذين لا يعلمون "Sonra da seni din konusunda bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma.” 2

Şüphesiz, Batı’yı dinleri, hadaratları, kültürleri konusunda taklit etmek, Batılı hayat modeli ve yaşam tarzı ile şekillenmek demektir. Yani amellerin ölçüsünü menfaatçilik ve heva kılmak, şeriatı hakem kılmamaktır. Bunu İslam, Müslüman katında amellerin ölçüsünü helal ve haramla sınırlandırdığından dolayı haram kılmıştır.
Sünnet’ten delil Rasûlullah () şu sözleridir:
من عمل عملا ليس عليه أمرنا فهو رد "Kim bizim emrimize uygun olmayan amel işlerse şüphesiz o red olunur.” 3

Okudunuz mu?  Oyunlardaki açık kadınlar

لتتبعن سنن من قبلكم شبرا بشبر، وذراعا بذراع، حتى لو سلكوا جحر ضب لسلكتموه. قلنا: يا رسول الله، اليهود والنصارى؟ قال: فمن "Şüphesiz siz, sizden öncekilerin yoluna karışı karışına ve arşı arşına uyacaksınız. Hatta onlar kertenkele yuvasına girseler sizde ona gireceksiniz.” Biz dedik ki; "Ya Rasulüllah Yahudiler ve Hıristiyanlar mı?” dedi ki; "Başka kim olabilir!” 4

Okudunuz mu?  Kene vucuda gömülür mü ayakları ile birlikte

Hakim Müstedrek’inde ise şu ziyadeyi yaptı:
حتى لو أن أحدكم جامع امرأته في الطريق لفعلتموه "Hatta onlardan biri karısı ile sokakta ilişkiye girse sizde onu yapacaksınız.”
Her ne kadar bu hadis haber verme sığası şeklinde gelmiş ise de talep ifade eder. Yani Yahudiler ve Hıristiyanları dinleri ve dinleri ile alakalı hususlarda taklit etmenin veya onlara benzemenin haram olduğunu belirtiyor. İşte Kâfirleri hadaratları, dinleri ve kültürleri konularında taklit etmenin haramlığına ilişkin deliller bunlardır.
İkinci gruba gelince, bu kesimler Batı’dan gelen hususların hadarattan mı yoksa medeniyetten mi, kültürden mi yoksa ilimden mi olduğuna bakmaksızın topyekün reddettiler.

Okudunuz mu?  Hayırsız baba

Cevap: şakadan istavroz çıkarmak

Kayıtsız Üye
Cevap 2012’de yazılmış ama yazmadan edemicem, öncelikle müslümanın istavroz çıkarması günah mı onu bilemem ama üstteki arkadaş hristiyanlıktan kafirlik diye bahsetmiş. lütfen kelimeleri kullanırken anlamlarını bilerek kullanalım cahilliğin lüzumu yok.


istavroz çıkarmak günah mı, rüyada istavroz çıkarmak

Bu kategoride yer alan İslam dinine göre sevap olan davranışlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şakadan istavroz çıkarmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.