Anasayfa
31 Ekim 2021, 1:45
sizden93
Abone

Allah’a tanrı demek günah mı?

Allah’a tanrı demek günah mı?

Zeor
Arkadaşlar birçok konu var fakat ben bir daha sormak istiyorum o konuları fazla anlamadım bana anlayabileceğim bir şekilde açıklar mısınız?He ayrıca birsürü şarkının içindede tanrı kelimesi geçiyor.Bu şarkıları dinlemek günah mıdır?Yabancı şarkılarda da god kelimesi yani tanrı demek diya biliyorum bu kelime geçiyor.Bu tür şarkıları dinlemek günah mıdır dinden çıkarır mı?

Arkadaşlar konuma gün ortasında girmeye çalışıcam fakat bu sabah çıktıktan sonra büyük ihtimal akşam giricem lütfen herkes yorum yapsın akşam cevaplıyabilirim.Akşamda konuma zahmet edip bakarsanız beni mutlu edersiniz şimdiden teşekkürler.


Cevap: Allah’a tanrı demek günah mı?

islamyolu
kardeş kısaca Allah benim isimlerimle beni tesbih edin beni anın , bana dua edin vs Diyor. Tanrı diye bir ismi yoktur. ve demeside doğru degildir. Necip fazıl kısaküregin bir sözü vardı. Allah tanrının belasını versin diye. birde Tanrı sizi korusun , Allah bizi korur diyordu. kısaca bizim olmayan bir isimle bizi Hitap edenlere nasıl kızıyorsak. Allahın olmayan ismi ile Allah’a çağrıda bulunmak ta doğru değildir. Günahtır kardeş.

Okudunuz mu?  Dinde zorlama olmaması ve mürtedin öldürülmesi nasıl olur?

Cevap: Allah’a tanrı demek günah mı?

Muhammed
Konu ile ilgili cevap için Tıklayın…


Cevap: Allah’a tanrı demek günah mı?

ikindi
Allah gibi güzel isim varken neden tanri diyelimki?


Zeor
Peki içinde Allah yerine tanrı kelimesi geçen filmleri izlersek veya şarkıları dinlersek hani bilmediğin bir şarkıyı dinliyorsun hoşuna gidiyor fakat içinde tanrı kelimesi geçiyor.Bu şarkıyı tekrar dinlersek günaha girer miyiz?


MaxiMilyan
Tanrı kelimesine Çoğul olarak kullanıla bildiği için kesinlikle Kullanılması Uygun değildir Allah tektir Tanrı tanrılar gibi kelimelre eşit kullanılamaz ve kullanılamaz.


Zeor
Arkadaşım tmm da bnm ikinci sorum şu ‘
Peki içinde Allah yerine tanrı kelimesi geçen filmleri izlersek veya şarkıları dinlersek hani bilmediğin bir şarkıyı dinliyorsun hoşuna gidiyor fakat içinde tanrı kelimesi geçiyorBu şarkıyı tekrar dinlersek günaha girer miyiz?’ bunun cevabını verebilecekler yorum atsın


Ufkuaçık
Tanrı yok, “Allah” vardır.Allah’ı en güzel isimleriyle O’nu anmak en büyük şerefliktir.

Okudunuz mu?  Dinimizde evde kedi beslemek

Kerem_Uzlu
tanrı arapça ilah kelimesinin türkçe karşılığıdır, Allah ın güzel isimlerindendir, ama ülkemizde olumsuz manalar verildiği için kirlenmiş bir kelimedir, o yüzden pek tercih edilmemesi daha hoş olur bence, ama şarkıda filmde geçti diye filmi izlememeye gerek yok bence, biz mübarek kitabımızı okuyarak Allah ı hakkıyla bilelim inşAllah


Zeor
Yorumlarınız için teşekkür ederim


Zeor
Daha yorum atabilen sölesin lütfen şarkı ayıklıyorum arkadaşlar içinde tanrı kelimesi geçti diye dinden çıkar mıyım, büyük günahlara girer miyim?Bide bu şarkı sözlerini arada tekrar ediyorum yani tanrı kelimesi geçen sözleri, eşlik ediyorum kardeşim var evde oda söyler daha küçük anlatamıyorum sizce ne yapmalıyım?Şarkıları sileyim mi?


تقاضا
Şarkının seni etkilemesine bağlı eğer olumsuz etkiliyorsa sil gitsin.


Ufkuaçık
Şarkılarda Tanrı kelimesinn geçmesi dinen uygun değildir.Öyle şarkıları hiç dinlememek veya söylememek gerekir.


Zeor
Teşekkür ederim yorumlarınızı bekliyorum


Ufkuaçık
Allah’ın 99 adet güzel isimleri vardır.Kur’an’da onlarla dua etmemizi buyuruyor.”Tanrım” diye hitap etmek dinen sakıncalıdır.“Allah” ismi zatındandır.Esmaül Hüsna ise sıfatlarındandır.“Allah” ismi şerifi kendi tek adıdır.Bu yüzden ona “Allah” demeliyiz.

Okudunuz mu?  Varoluş sebebimiz nedir?

Zeor
Teşekkür ederim.


Fetva Meclisi
Allah’a isim olarak tanrı kelimesini kullanmak caiz midir?

Tanrı kelimesi, Arapça ilah kelimesinin karşılığıdır. Bu kelime genel olarak tanrı kabul edilenlere verilen bir cins isimdir. Allah kelimesi ise Arap dilinde, her harfinin özelliği olan ve her biri ayrı ayrı harfler halinde O yüce varlığa delalet eden özel bir isimdir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre Allah kelimesi, Cenab-ı Hakkın yüce zatına ve bütün kemal sıfatlarına delalet eden ism-i azam ve lafza-ı celal yani özel ve en yüce bir isimdir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını Allah diye anmaları daha doğru olur. Fakat Allah esma-i hüsna denilen 99 isminden biriyle anılabileceği gibi, dinimizin bildirdiği mutlak kemal sahibi, noksanlardan münezzeh olan yüce Allah’ı anma niyetiyle Türkçe olarak Tanrı diye de anılmasında bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  İddaa oynamak haram mıdır?

Ufkuaçık
Allah’ın 99 esma ismi şerifi vardır.Bunalarla Allah zikredilir.Aynı zamanda, sadece zatına ait olan “ALLAH” lafz-ı celali hepsinden üstündür.Çünkü bu kendi asıl adıdır.Esma ül hüsna ise Allah’ın vasıfları olan isimleridir.Tanrı kelimesiyle bir kimse “tanrı tanrı tanrı…” diye Allah’ı zikretse Valllahi Azimüşsan zerre kadar sevap alamaz ve onunla (tanrı diye devamlı zikretmiş olsa) hem maddi hem manevi olarak faydasını da göremez..Çünkü Tanrı kelimesi biz müslümanlara ait değildir.Allah’ın 99 esması veya kendi adı olan “ALLAH” ismi varken tanrı olarak anılması, aynen yahudi hıristiyan veya müşrikler gibi ad vermesinden dolayı onlara benzemiş olur.Böyle bir ortamda Allah zikredilemez.Çünkü Allah Kur’an-i Kerimde nasıl dua edileceğini, ayetlerinde şöyle buyurmaktadır.

İSRA SURESİ-110. De ki: İster “Allah” diye, ister “Rahmân” diye dua edin. Hangisiyle dua edecek olsanız, en güzel isimler Onundur. Namazda sesini fazla yükseltme, büsbütün de kısma; ikisi arasında bir yol tut.

A’RAF SURESİ-180.Oysa en güzel isimler Allah’ındır. Onun için siz O’nu onlarla çağırın ve O’nun isimlerinde sapıklık eden mülhidleri bırakın. Yarın onlar yaptıklarının cezasını çekeceklerdir.

Evet, ayetler apaçık meydandadır.Şüphe götürecek bir durumda yoktur.Kur’an’da Allah ne diyorsa onu kabullenmek lazımdır.

İster şarkılarda olsun isterse filmlerde olsun “Allah” yerine “tanrı” demek gavurların söylemlerindendir.

Okudunuz mu?  Evde olmadığım zaman nasıl namaz kılarım

ELHAMDULİLLAH
Ameller Niyyetlere bağlıdır…..

Eğer tanrıyı bir takım İLAH’LAR manasında kullanıyorsanız, O İSLAM’ın İLAH’ı değildir.

Niyetiniz TEK OLAN İLAH ise ve İhlas Suresinde kendini tanıtan RAB ise, hiç bir mahsuru yoktur. Allah Niyetine Tanrı Demiş olursunuz.

ALLAH niyetine, ALLAH deseniz çok daha güzel olur, İnşaAllah.

Yaralı Melle kardeşim. Çok iyi ifade buyurmuşlar.

< Allah’a isim olarak tanrı kelimesini kullanmak caiz midir?

Tanrı kelimesi, Arapça ilah kelimesinin karşılığıdır. Bu kelime genel olarak tanrı kabul edilenlere verilen bir cins isimdir. Allah kelimesi ise Arap dilinde, her harfinin özelliği olan ve her biri ayrı ayrı harfler halinde O yüce varlığa delalet eden özel bir isimdir. Bu bakımdan, kelâm âlimlerine göre Allah kelimesi, Cenab-ı Hakkın yüce zatına ve bütün kemal sıfatlarına delalet eden ism-i azam ve lafza-ı celal yani özel ve en yüce bir isimdir. Hiçbir dilde bu kelimenin ifade ettiği özel manayı kapsayacak bir kelime bulunmamaktadır. Bu sebeple Müslümanların, ibadet ettikleri tek yaratıcılarını Allah diye anmaları daha doğru olur. Fakat Allah esma-i hüsna denilen 99 isminden biriyle anılabileceği gibi, dinimizin bildirdiği mutlak kemal sahibi, noksanlardan münezzeh olan yüce Allah’ı anma niyetiyle Türkçe olarak Tanrı diye de anılmasında bir sakınca yoktur. >
RAB’bim kendisinden RAZI olsun…. RAB’bim Cümlemizden RAZI olsun. Amin.

Okudunuz mu?  İmsaktan önce sahur için kalktığımda namaz kılsam teheccüd sevabı alırmıyım?

Ufkuaçık
Tanrı yok sadece “ALLAH” var.

Zikrullah yaparken “tanrı, tanrı, tanrı…” diye zikredilirse hem Kur’an’a hemde peygamber efendimize muhalefet etmiş olur.Burada ki arkadaşlardan kendi sufli fikirleriyle tanrı kelimesinin zikredilmesini uygun görenleri var.Bu büyük bir hatadır.Zikrullah’a tezat oluşturmaktadır.Allah’a samimiyet çok önemlidir ama, körükörüne bildiğini bilmemek veya bilmediğini biliyorum demek yanlışlık ve hatadır.Samimiyet yetmez.Zira “tanrı” kelimesinin ehli sünnet itikadında yeri yoktur.

Okudunuz mu?  Torun babaannesine fitre verebilirmi?

“Eğer siz bilmiyorsanız, zikir ehlinden sorun.” (Nahl;43)

Zikr ehlinden maksat,Kur’an ehli, yani Kur’an’dan en iyi anlayan demektir.

Bir başka ayette ise:

TAHA SURESİ-14. “Ben Allah’ım; Benden başta ilah yoktur. Yalnız Bana kulluk et. Beni anmak için de namaz kıl.

Evet, Allah’ı zikretmenin usulü ve metodu vardır.Herkes kendi kafasına göre tanrı kelimesini Allah’a tercih ediyorsa bununda hesabını Allah’a vereceğini unutmasın.

“tanrı” kelimesi İslam literatüründe yeri yoktur.Bu, ehli kitabın kelamıdır.Eğer, bir kimse “tanrı” kelimesini zikir olarak onu devamlı söylerse kesinlikle ruh hali değişip acaip şeytani varlıklar gözünde görülecektir.Neden, çünkü bu tanrı kelimesi Allah ismi şerifi ile bir olmadığı içindir.Cesareti olan, “tanrı, tanrı, tanrı…..” diye devamlı zikretsin bakalım nelerle karşılacak, kendi gözüyle de bunu idrak edecektir.Tavsiye etmiyorum ama sonucuna da katlanmalıdırlar.

Okudunuz mu?  Ojeli abdest alınırmı

Savaş esnasında, düşman üzerine “tanrı, tanrı, tanrı,..” diye mi hücum etmek daha hayırlıdır yoksa “ALLAH, ALLAH, ALLAH…”diyerek mi?.Eğer “tanrı tanrı, tanrı” diye hücum ederken öldürülürse o kişi şehit olamaz.Zira Allah’ın adı geçmediği içindir.Şimdi kalkıp da “nasıl olsa Allah her dili biliyor, tanrı” desek de bir şey olmaz” diyenler imanına halel getirmiş olurlar.Hem sonra imanı zayıf olanlar,yahudiler ve hıristiyanlar “tanrı” kelİmesini çok kullanıyorlar.Bu yüzden “Allah” demedikleri için hidayete eremiyorlar.


ugurdogan
Mesnevi’de Hz. Mevlana ‘Tanrı’ da demiş ‘Allah’ da. Benden bir dipnot.


Ufkuaçık
Ben Resulullah SallAllahu aleyhi vessellem efendimizi örnek alırım.Mevlana hz.lerine de büyük saygım vardır.

Demek ki benim anlattıklarımdan bir şey anlamamışsınız.ALLAH’A “ALLAH” demek çok mu zor oluyor kardeşim?..

“ALLAH” isimi şerifi esmaül hüsnadan da üstündür.Zira “ALLAH” lafzı O’nun zatının ta kendi adıdır.Hala bunu kavrayamadınız mı?

Aşağıda ki videoyu iyi izlerseniz beni iyi anlamış olursunuz…


krck
Allah ın 99 ismi vardir.ama tanrı ismi yoktur.

Okudunuz mu?  Hipnoz (Psikoterapi) nedir? Hipnoz ile tedavinin dinimizdeki yeri nedir?

Kayıtsız Üye
Zeor kardeşim geçen bir yerden okumuştum şarkı türkü dinlenirken sağına ve soluna iki şeytan geçip insanı gıdıklıyormuş bu şarkı veya türkülerden zevk alsın diye. Şimdi burdan anlaşıldığı gibi şarkı türkü dinlemek zaten doğru değil hele içine tanrı kelimesi giriyorsa bu da günah olur. Ve islamda zaman çok önemlidir filimler de zaman öldürmeye yarayn araçlardır dolayısıyla zaten günahtır filmler…


Şii
Yüce Allah çok hoşgörülüdür, Tanrı denmesinde günah vericeğini düşünmüyorum. Ama günümüzde Peygamber’e inanmayıp Allah’a inanların kendilerini aydın zanneden nasipsizlerin kullandığı bir kelimedir. Ben şahsen İslam vicdanına yakıştıramıyorum Allah yerine Tanrı demeyi bu durumlardan ötürü. Onlara benzemek oluyor. Ama Allah kelimesiyle Yaradanı sürekli zikredenin bir 2 defa da Tanrı demesinin(yani lisanından öyle çıkması) bunu alışkanlık yapmadıktan sonra günaha düştüğüne inanmıyorum. Ama mümkün mertebe de İslam’da işaret eden ismini kullanmaya çaba sarfedilmelidir hem edepten hem de kafirlere benzememek açısından.


Kayıtsız Üye
Allahı en güzel isimleriyle anın.

Okudunuz mu?  Gusül alırken aklıma gelen vesveseler

Kayıtsız Üye
Selamaleyküm dinimiz hakkında hüküm verirken ben bence bana göre gibi vsvs konuşmayalım Alimler kuranı kerimin ayetleriyle konuşurlar kuranımızda herşeyin yanıtı var kuranı tefsir kitapları da var onlarla araştırabiliriz Rabbimizin katında arapça konuşulurken yine bize kuranıkerimi arapça olarak bize konuşmuşken biz kafamıza gore Allahımıza nasıl uyduruk dil ile kelimeler ile hitap ederiz Araştırın Allah isminin manasını sonrada digerlerini.. Daha söylecek sözüm çok tu kainatın sahibine saygısızlık oluyor Rabbimiz bizleri islah etsin inşAllah..


tanrı demek günah mı, Allaha tanrı demek günah mı, tanrı demek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Herşeyi çok aşırı kafaya takıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a tanrı demek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.