Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:16
Namazlar
Yönetici

En güzel vesile namazdır.(Hz.Sare Annemiz)

En güzel vesile namazdır.(Hz.Sare Annemiz)

Amenna
Rahman Rahim Allahin adi ile…
Alemlerin Rabbı Allah’a hamd olsun.
Afiyette ve belada, darlıkta ve genişlikte.
Salat ve selam, Seyyidül-mürselin Resulullah Efendimize ve tüm aline
Sübhan Allahtan temenni: Selametiniz, afiyetiniz, sebat ve istikametinizdir.

Okudunuz mu?  Sabah Namazına Uyanamıyorum ?. Uyanmak İçin Ne Yapmam Gerek ??

En güzel vesile namazdir.

Hz. Sara Annemizin Kurtulusu

Namaz ile istimdat(Yardım istemek) Sünnettir

Namaz miracı manevidir. Müslümanlar her gün beş defa Cenabı Hakkın, ekımissalah (namazını ikamet et, kıl) hitabı izzetine muhatap oluyorlar. Bu suretle rızkı suri ve rızkı manevi ile merzuk olmak üzere günde beş defa Hazreti Mevlanın seferi rahmetine çağrılıyorlar. Bu şeref, sekaleyn (ins ve cin)den maada hiçbir mahluka nasip değildir. Çünkü karşılığı mükafat ve terfii derece olan ibadetler, yalnız ins ve cinne mahsustur. Bazı umurda melekler de memurlardır. Lakin onlar imtihan olmak ve karşılığında mükafat almak için değildir. Kendilerinde cüzi türabi (toprak unsuru) ve sair anasır bulunmadığından, melaikei kiram bile ehli salatın(namaz Ehlinin) nail olduğu böyle bir ziyafetle şerefyab olmamışlardır.

Resulullah Efendimiz (sallalahü aleyhi ve sellem) buyurdular ki: Biriniz, herhangi bir işte sıkıntıya düştüğü zaman iki rekat nafile namaz kılsın. (Kütübi Sitteden Müslim hariç hepsi rivayet etmişlerdir)

Namaz ile istimdat, sünneti seniyyedir. insan dara düştüğü zaman, hemen iki rekat namaz kılmalı; onunla Cenabı Hakka tevessül edip iltica etmelidir.

Bütün mühim işlerde büyüklerimiz hep böyle yaparlardı. Nitekim ibrahim aleyhisselam arzı Babilden arzı Şama hicret ederken uğradıkları beldenin kolcuları, zevcesi Hazreti Sareyi alıp saraya götürdüklerinde, ibrahim (a.s.) hemen namaza durup işi Hazreti Mevlaya ihale eylemiştir.

O zalim melik, Sareye üç defa el kaldırmak isteyince, her defasında koluna felç gelmekle (çirkin emellerinden vazgeçip) yanına birtakım hediyeler koyarak, Hazreti Sareyi yolcu etmek mecburiyetinde kalmıştır.

Okudunuz mu?  Prostat hastası olan namazlarını kılma mecburiyetindemidir?

Cevap: En güzel vesile namazdır.(Hz.Sare Annemiz)

MECİDİE
sıkıntıya düştüğümüzde namaz kılmak yardım dilemek öfkelendiğimizde namaz kılmak sabır istemek sevindiğimizde namaz kılmak şükretmek gerekir namaz hayata dair herşeyin içindedir


sare validemiz, sare

Bu kategoride yer alan Haftalık Namaz Ağacı Çocuklar İçin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

En güzel vesile namazdır.(Hz.Sare Annemiz) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.