Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz

Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz

uhutgunesi
Hz.İbrahim a.s’ın hz.Hacer annemizi ve hz.İsmaili Hz.Sare annemizin kıskanması ve onları götürmesini istediği hakkında şu rivayetlerden hangisi doğrudur?

1-Hacer, Hazreti İbrahim ile evlendikten sonra, Cenâb-ı Hak onlara Hazreti İsmail’i ihsan etmiştir. Ancak yıllarca evlât hasretiyle yanıp tutuşan Sare, Hacer’i kıskanmaya ve çekememeye başlamıştır. Hazreti İbrahim’e bir evlât verememiş olması kendisini son derece üzmektedir. Hacer’i uzaklaştırmanın yollarını aramaya başlamıştır. Nihayet Hazreti İbrahim’den onları başka bir yere götürmesini istemiştir. Hazreti İbrahim bir süre tereddüt geçirmiş, ancak Cenâb-ı Hak da vahiy yoluyla izin verince Hacer ve oğlu İsmail’i alan Hazreti İbrahim, eşi ve çocuğunu Mekke yakınlarına götürmek üzere yola çıkar..
Hz. İbrahim beraberinde Hz. İsmail aleyhimasselam, onu henüz emzirmekte olan annesini ve kadının yanında bir de su tulumu vardı. Hz. İbrahim, kadını Beyt`in yanında Devha denen büyük bir ağacın dibine bıraktı. Burası Mescid`in yukarı tarafında ve zemzemin tam üstünde bir nokta idi. O gün Mekke`de kimse yaşamıyordu, orada hiç su da yoktu.(sorularla islamiye sitesinden alıntıdır.)

Okudunuz mu?  İçimizden kötü söz söylemek

2-Bir hoca da sadece o dönem yaşadıkları yerde su olmayışından dolayı Hz.Sare annemizin merhamet etmesi ve onların kurtulmasını murad etmesinden dolayı götürmesini istediği söylendi.Hz.Sare annemizin kıskançlık göstermesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Bu ikinci yorum halini şimdiye kadar okumadım ve duymadım.Hep birinci rivayet şeklinde duydum.
Bu konuda bilgisi olan varsa bir açıklama yapabilirmi?Allah cc razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Cevap: Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz

zehra19
evet bende 1. olarak biliyorum tam bişe solemıyımde yanlıslık olmasın…


Yanıt: Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz

Şema
sorunun cevabı burda : forumduasi.com/g-h/6182-hacer.html


Soru: Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz

uhutgunesi
Allah cc razı olsun kardeşim

Okudunuz mu?  Rüyada karabasan gelmesi

אור
Bende bu konuyla ilgili bir soru sora bilir miyim?

Kızmayın ama 🙂

HZ.İbrahim’in karısı HZ.Sara idi,

Çocukları olmayınca,HZ.Sara HZ.İbrahim’e hz.Hacer’i verdi,

Peki ,Allah HZ.İbrahim’e Sara dan oğlu olacağını,HZ.İbrahim HZ.Hacerle evlenmeden

önce mi müjdelemiştir sonra mı?


ELİZAN
< HZ.İbrahim’in karısı HZ.Sara idi,

Çocukları olmayınca,HZ.Sara HZ.İbrahim’e hz.Hacer’i verdi,

Peki ,Allah HZ.İbrahim’e Sara dan oğlu olacağını,HZ.İbrahim HZ.Hacerle evlenmeden

önce mi müjdelemiştir sonra mı? >
Hz. Sâre’nin çocugu olmadigi için kocasina cariyesi Hacer’i hediye etmistir. Hz. Hacer Hz. ismail’i dogurunca, Hz. Sâre üzülmüstür. Hz. ibrahim yüz yirmi yasinda Hz. Sâre doksan yasinda iken Allah’in bir lutfu ve mucizesi olarak ishâk (a.s) dogmustur (bk. Hâkim, Müstedrek, 11, 556).
Kur’an-i Kerim’de bu olay söyle anlatilir: "And olsun ki, elçilerimiz ibrahim’e müjde ile gelip; "Selâm”, dediler. O da "Selâm” dedi ve eglenmeden gidip kizartilmis bir buzagi getirdi. Onlarin ellerinin buna uzanmadigini görünce hoslanmadi ve kalbine bir korku geldi. Onlar "korkma biz lût kavmine gönderildik” dediler. ibrahim’in ayakta duran zevcesi güldü. Biz de ona ishak’i ardindan da torunu Yâkub’u müjdeledik. Kadin "vay, kendim koca bir kari, su zevcimde bir ihtiyar iken ben mi doguracakmisim? Bu dogrusu pek sasilacak bir is” dedi. Melekler "ey evin hanimi. Allah’in rahmeti ve bereketleri üzerinize olmusken, nasıl Allah’in isine sasacaksin. O Hamid ve Meciddir” dediler (Hûd, 11 /73).
niye kızalım kardeşim.sormayan öğrenemez öyle değilmi?

Okudunuz mu?  Allah yerine tanrı kelimesini kullanmak

Fetva Meclisi
HÂCER

Hz İbrahim’in eşi ve Hz İsmail’in annesi
Hâcer, Sâre’nin cariyesidir Sâre kendisinin çocuğa olmadığı için çocukları olur ümidi ile onu Hz İbrahim’e hediye etti İşte bundan sonra Hz İbrahim’in Hâcer’den ilk oğlu Hz İsmail doğmuştur
İsmail’in doğumu üzerine Sâre, hem çocuğu, hem de annesi Hâcer’i kıskanmaya başlayınca Hz İbrahim, Cenâb-ı Hak’tan aldığı bir emirle Hâcer’i ve oğlunu alıp Mekke vadisine bıraktı Onları bıraktığı yerde ne ekili bir şey, ne de bir su vardı Hâcer, oğlu İsmail’e su bulmak üzere Safâ ile Merve tepeleri arasında sa’y ederken İsmail’in ayakları dibinden Zemzem kaynamaya başladı
Çevrede yaşayan Cürhüm kabîlesi, orada bir su kaynağının mevcûdiyetini hissedince gelip Hâcer’in izniyle oraya kondular Böylece Hâcer ve Hz İsmail, Cürhüm’lüler arasında yaşamaya devam ettiler Hz İsmail Cürhümlülerden bir kızla evlendi ve nesli çoğaldı Hâcer, Mekke’de vefât edince Kâbe’nin ön kısmındaki Hıcr (diğer adıyla Hatîm) adı verilen bölüme defnedilmişti (İbnü’l-Esîr, el-Kâmil fi’t-Târîh, Beyrut 1965, I, 101-105, 125)
Ahmet ÖNKAL

Okudunuz mu?  Kitap okumanın faydaları.?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben sana da iyi geceler tatlı rüyalar buluşlar Komik Anlar Çılgın Kostüm. Bu fiyata alabileceğim en çok okunanlar en çok yorum alanlar, işten. Bu nedenle bilgilerin bir tanem ben sana


Kayıtsız Üye
Al-İmran suresinde yazılandan anladığım kadarı ile Sare annemiz kadınlıktan kesilmiş ve hz. İbrahim as. Kocamış olduğu halde; Cenab-ı hakkın bir lütfu ve ve hz. İbrahimin duaları sonucu İsmail e benzer çok güzel bir erkek evlat daha vermiştir. Adı İshak tır.ibrahim as.dan sonra Nebilik görevini icra ettiği bilinir.

Okudunuz mu?  Allah'ın sözü değişir mi?

Kayıtsız Üye
çok teşşekkürrrler proje ödevim de çok yadımcı oldu


Kayıtsız Üye
Hz Ibrahim MÖ 1952-1777 yillari arasinda 175 yil yasamistir.3 Esi vardir.Bunlar Hz Sare Hz Hacer ve Hz Kantura dir.
Hz Sare MÖ 1942-1815 yillari arasinda 127 yil yasamisrir.Hz Ishak ( 1852-1672-180 yil yasamistir ). Hz Sare Hz Ishak in annesidir
Hz Hacer MÖ 1886-1796 yillari arasinda 90 yil yasamistirHz Ismail ( 1866-1729-137 yil yasamistir ).Hz Hacer Hz Ismail in annesidir
Hz Kantura MÖ 1831-1733 yillari arasinda 98 yil yasamistirHZ Ibrahim in Hz kantura dan 6 oglu daha olmustur Bunlar 1-) Zimran 2-) Yoksan 3-) Medan 4-) Medyen 5-) Isbak 6-) Sua dir

Okudunuz mu?  Mürtedin Öldürülmesi Meselesi Ebubekir Sifil Hocanın Görüşleri Nelerdir?

Kayıtsız Üye
Hz Ibrahim Hz Sare ile MÖ 1902 yilinda 50 yasindayken evlenmistir.Hz Ibrahim Hz Hacer ile MÖ 1867 yilinda 85 yasindayken evlenmistir.Hz Ibrahim Hz Kantura ile Mö 1812 yilinda 140 yasindayken evlenmistir.


hz sare, hz sare kimdir, hz sara kimdir

Bu kategoride yer alan Döner Yasin nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Sare annemiz ve Hz.Hacer annemiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.