Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Allah’ın sözü değişir mi?

Allah’ın sözü değişir mi?

Undisputed
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Kur’an-ı Kerim’e göre Allah’ın kelamı değiştirilemez:

ALLAH’IN SÖZÜ YASASI DEĞİŞİRMİ? ÖNCEKİ KİTAPLAR TAHRİF EDİLMİŞMİ? İLGİYAT BAĞI OLAN AYETLER:

1-"Allah’ın daha önceden geçenler hakkındaki sünnetidir. Sen, Allah’ın sünnetinde bir değişiklik bulamazsın. (Ahzab:62)

2-"Senden önce de Rasuller yalanlanmıştı. Kendilerine yardımımız gelinceye kadar yalanlanmaya ve eziyet olunmaya sabrettiler. Allah’ın sözlerini değiştirecek hiçbir kimse yoktur. Şüphesiz ki sana, peygamberlerin haberlerinden bir kısmı gelmiştir. (En’am:34)

3-"Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir.(En’am:115)

4-"Böyle iken ayetlerimiz birer açık delil olarak karşılarında okunduğu zaman Bize kavuşmayı arzu etmeyenler: «Bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir!» dediler. De ki: «Onu kendiliğimden değiştirmem benim için olacak şey değildir! Ben ancak bana vahyolunana uyarım. Rabbime isyan edersem şüphesiz büyük bir günün azabından korkarım.» (Yunus:15)

Okudunuz mu?  Ölen birinin yerine hacca gidilirmi?

5-"Onlara dünya hayatında da ahirette de müjde vardır. Allah’ın sözlerinde değişme yoktur; İşte bu büyük kurtuluş! (Yunus:64)

6-"Senden önce gönderdiğimiz bütün Rasullere uygulanan bir kanundur ki sen Bizim bu kanunumuzda bir değişiklik bulamazsın! (İsra:77)

7-"Rabbinden sana vahyolunanı oku! O’nun sözlerini değiştirecek yoktur. O’ndan başka bir sığınakcak da bulamazsın! (Kehf:27)

8-"Bu, yeryüzünde bir büyüklük taslamak ve suikast düzenlemek istediklerindendir. Oysa kötü tuzak, yalnızca sahibinin başına geçer. O halde öncekilerin kanunundan başka ne gözetirler?! Sen Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın, Allah’ın kanununda asla bir sapma da bulamazsın! (Fatir:43)

Okudunuz mu?  Günahkar birini düşünüp ben Allah yerinde olsam affetmezdim demek şirk midir?

9-"Geçmişte ve gelecekte ona batıl karışmaz. Her yaptığını bir hikmete göre yapan ve övülmeye layık Allah katından indirilmiştir.(Fussilet:42)

10-"Allah’ın öteden beri sürüp gitmekte olan sünnetidir. Sen Allah’ın sünnetinde kesinlikle hiç bir değişiklik bulamazsın.(Fetih:23)

11-"Benim huzurumda söz değiştirilmez. Ve ben kullara asla zulmedici değilim.(Kaf:29)

12-"Şüphe yok o zikri biz indirdik biz, her halde biz onu muhafaza da edeceğiz (Hicr:9)

13-"ki hakıkaten o bir Kur’ani Kerîmdir."Öyle bir kitabda ki mahfuz tutulur (Vakia:77-78)

Okudunuz mu?  Aklıma gelen kötü düşünce ve sorulardan nasıl kurtulabilirim?

14-"Bir de senden acele azap istiyorlar. Elbette Allah sözünden caymaz. Bununla beraber Rabbinin katında bir gün, sizin sayacaklarınızdan bin sene gibidir.(Hacc:47)

———————————————————————————–

SORULAR ?

Yukardaki ayetlere rağmen, incil, tevrat, zeburun degiştigini söylemek çelişki olmazmı?

Kur’ana göre mü’minler Kutsal kitaplar arasında Hiç bir ayrım yapmazlar.

Ve deyin ki: «Biz Allah’a iman ettiğimiz gibi, bize ne indirildiyse; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve torunlarına ne indirildiyse; Musa’ya, İsa’ya ne verildiyse ve bütün peygamberlere Rableri tarafından ne verildiyse hepsine iman ettik. O’nun elçilerinden hiçbirini ayırt etmeyiz. Ve biz, ancak O’nun için boyun eğen müslümanlarız. (Bakara:136)

Okudunuz mu?  İki secde arası

De ki: «Biz, Allah’a, bize indirilene; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve torunlarına indirilene; Musa’ya İsa’ya peygamberlere Rablerinden verilene inandık iman getirdik. Onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz, ancak O’na boyun eğen müslümanlarız!»(ALi imran:84)

Peygamber, Rabbinden ne indirildiyse ona iman etti, müminler de. Hepsi, Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve: «Peygamberleri arasında hiçbir ayırım yapmayız.» diye Peygamberlerine inandılar ve: «İşittik ve boyun eğdik, bağışlamanızı dileriz, ey Rabbimiz! Dönüş sanadır!» dediler.(Bakara:285)

AYRIM YAPANLAR İÇİN KUR’AN DER Kİ:

O kimseler ki ne Allah’ı tanırlar ne resullerini, ve o kimseler ki Allah’ı tanıdığını iddia edip resullerini tanımayarak, Allah ile elçilerini birbirinden ayırmak isterler Ve o kimseler ki «resullerin bazısına iman ederiz, bazısını reddederiz» derler, ve böylece iman ile küfür arasında bir yol tutmak isterler, İşte bunlar gerçek kâfirlerin ta kendileridir. Biz de kâfirler için zelil ve perişan eden bir ceza hazırladık. Allah’a ve resullerine iman edip o elçiler arasında hiçbir ayrım yapmayanların mükâfatlarını ise Allah ileride verecektir. Allah gafurdur, rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur).

Okudunuz mu?  Erkek karısından izin almadan neden ikinci evlilik yapabiliyor?

(Nisa:150-151-152)

Yukardaki ayetlerden anlaşılacağı gibi Kur’an’a göre Müslimler tevrat ve incil’e de aynen Kur’an gibi ayrım yapmadan inanmaları gerekmektedir. ama malesef müslimlerin! çoğu buna inanmıyorlar. İslamda Allah’ın Dört Kitabı, Yani Musa’ya verilmiş Tevrat, Davut’a verilmiş Zebur, ve İsa’ya verilmiş İncil olduğu öğretilir. Fakat Müslimler yanlız Hz. Muhammed’e hürmet ederek sırf Kur’an’ı okuyor. Gerçekten Kur’an’ın emrettiği gibi Musa, Davut ve isa’ya saygı gösterilirse, onlara verilmiş tevrat, Zebur ve incil de okunacaktır. Ama Kitaplar arasında bir ayrım yapıp, Kur’an-ı Kerim’i inkar ederek, Tevrat ve incili tahrif edilmiş diyorlar. Ancak Kur’an’ı Kerim ile amel etmekte olduklarını iddia ediyorlar. Bu ne biçim bir mantık?

Okudunuz mu?  Anne veya Baba çocuğa vurabilir mi ? Hakkı var mı? Kuran da böle birşey geçiyor mu ?

Azîz ve hakîm olan Allah, sana ve senden öncekilere işte böyle vahyeder.(Şura:3)

AYETLERİ VARKEN ŞU AYETLERİ NASIL ANLAMAK GEREKİYOR?

Biz herhangi bir ayeti başka bir ayetle değiştirdiğimiz zaman kâfirler sana «Sen bunu yalandan uyduruyorsun» derler. Oysa Allah kullarına ne mesaj indireceğini herkesden iyi bilir. Aslında onların çoğu gerçeği bilmiyorlar. (Nahl:101)

Okudunuz mu?  Çok çirkinim erkek

Biz bir ayetten her neyi yürürlükten kaldırır veya unutturursak, daha hayırlısını yahut benzerini getiririz. Allah’ın her şeye gücü yettiğini bilmez misin? (Bakara:106)

Allah dilediğini siler. dilediğini olduğu gibi bırakır; Ana kitap O’nun katındadır.(Ra’d:39)

Andolsun ki, dilersek sana vahyettiğimizi tamamen gideriveririz; sonra Bize karşı kendine bir vekil de bulamazsın. (İsra:86)

SİZCE ALLAH KENDİ SÖZLERİNİN DEĞŞTİRİLMESİNE İZİN VERİR Mİ?

VE AKLIMA TAKILAN EN ÖNEMLİ SORU;

ALLAH KENDİ SÖZLERİNİN KORUYAMIYORSA İNSANLARI NASIL KORUYOR


Cevap: Allah’ın sözü değişir mi?

silversoul
Allah’ın sözü değişirmi demişsin Allah verdiği sözü tutar Allah vaadte bulunur ve verdiği vaadi tutar. Lafa gelince her zaman doğanın kanunu böyle işte dersiniz peki o doğanın kanunun değiştiğini gördünüz mü. O doğanın kanunu denen Allah’ın koyduğu kanundur ve bu değişmez. Bu ve bunun gibi iman hususlarında veya bazı diğer hususlarda Allah’ın kesin olarak koyduğu kanunlardır. Kafirlerin cennete girememesi gibi. Allah’ın yasa olarak koyduğu Kur’an Tevrat İncil vs. deki kanunlarsa Allah’ın insiyatifindedir.

Okudunuz mu?  Tatlı yeğenime isim arıyorum

Cevap: Allah’ın sözü değişir mi?

Undisputed
Peki ozanman Kuran kesin değiştirilmedi diyebiliyoruz dimi? Sen Allah’ın isnsiyatifindedir diyorsun. Ama Kuran’da şöyle diyor ;

Allâh’ın kanununda bir değişme bulamazsın; Allâh’ın
kanununda bir sapma bulamazsın. (Fâtır 35:43)


Cevap: Allah’ın sözü değişir mi?

Hoca
tartışmasız,
Biz müslümanların inancında değişmez bir kural vardır:
"Allah hesap sorar ama Allah’a hesap sorulmaz"
Allah ne dilerse yapar. Dilediği zaman dilediği sözünü/kuralını yürülükten kaldırır ve dilediğini koyar!

Okudunuz mu?  Abdestte farkında olmadan bir farzı unutmak

< Peki ozanman Kuran kesin değiştirilmedi diyebiliyoruz dimi? Sen Allah’ın isnsiyatifindedir diyorsun. Ama Kuran’da şöyle diyor ;

Allâh’ın kanununda bir değişme bulamazsın; Allâh’ın
kanununda bir sapma bulamazsın. (Fâtır 35:43)
>
evet şüphesiz.


Undisputed
Anlatmak istediğim şu İncil vs değiştildiyse. Neden Allah bunu Kuran’da bildirmedi? Bunu açıklarmısınız son zamanlarda aklıma takıldı bu sorular

Okudunuz mu?  Cünüp iken yemek yapmak, yemek yemek caiz midir?

silversoul
şu incil vs değiştildiyse Kur’anda bilidirilmedi derken neden bahsediyosun incilin değiştirildiğinden mi?
2:79Artık o kimselerin vay haline ki, kendi elleriyle kitap yazarlar da sonra biraz para almak için "Bu Allah katındandır." derler. Artık vay o elleriyle yazdıkları yüzünden onlara, vay o kazandıkları vebal yüzünden onlara!..

Bu kategoride yer alan Necis elbiseyle dolaşmak necis yerde yatmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın sözü değişir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.