Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Cünüp gezmek neden günah?

Cünüp gezmek neden günah?

qwqqwqwqqw
Sadece soruyorum. Neden?
Yani bunun Kuran’da yeri ne? Hiç kimseye, hiçbir varlığa zararı yok, ne oluyor yıkanınca? 3 kere burna su alınca? Bu kadar önemli mi yani bu?


Cevap: Cünüp gezmek neden günah?

Fetva Meclisi
Gusul abdestinin gerekliliği Kur’an Ayetleriyle sabit Allah c.c emridir
Cünüp insana Namaz kılmak,Kur’an okumak yada Kur’ana dokunmak
Hac tavaf etmek yasaklanmıştır.Kısacası Müslüman’a ibadet gerek
İbadet yapabilmek içinde hertürlü pislikten arınmak gerek.
Ama bazı durumlarda biraz tehir etmeye izin verilmiştir
buda iki namaz arasındadır.

Okudunuz mu?  Namazda Şüphe Vesvese

_____________________

Ey iman edenler, sarhoş iken ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz, ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz, yahud kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin; (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah, bağışlayandır esirgeyendir. (4/43)
Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da (yıkayın.) Eğer cünüpseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah, size güçlük çıkarmak istemez ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimeti tamamlamak ister. Umulur ki, şükredersiniz. (5/6)

Okudunuz mu?  Anneye yalan söylemek günah işlemek

Cevap: Cünüp gezmek neden günah?

denclis
Yaralı Melle arkadaşımın da dediği gibi dini açıdan zorunluluğu vardır.Ayrıca tıbbi açıdan da gerekliliği umursanamayacak derecede fazladır.Cünupken vücunda pis bir sıvı salgılanır.Üzerinde bir uyuşukluk olur.Bunu ancak banyo yaparak (gusül abdesti alarak) geçirebilirsin.


Cevap: Cünüp gezmek neden günah?

Hoca
cünüp gezmenin günahı nedir neden günahtır

Okudunuz mu?  Adetli iken camiye geçip kur'an-ı kerim öğretmek

Cünüp gezmek günah değil ama sadece iki namaz vakti arası cünüp kalabilir.
Örneğin yatsı vakti cünüp olan sabah ezanı okunduğunda yıkanması farz olur.
Sabah cünüp olan, öğle ezanı ile yıkanması farz olur.
Yıkanmayıp namazı cünüp halde kaçıran lanete müstahak olur.

Okudunuz mu?  Boşanma sonrası KADIN ve ERKEK pişmanlığı

Kayıtsız Üye
Merhaba ilk başta ben Elhamdülillah Müslümanım ama bazı durumlarda düşünüyorum ve bazı şeyler mantıken bana ters geliyor.Yazılanları okudum özellikle bir arkadaşımız "Cünupken vücunda pis bir sıvı salgılanır" diye bir tabir kullanmış.Benim anlamakta zorlandığım husus meni bir hormondur diğer vücudumuz için faydalı olan TSH,Tiroksin vb. diğer hormonlar gibi,o zaman o hormonlarda pis bir sıvı.
Diğer bir husus ise neden sadece meni şehvetle çıktığı zaman gusül abdesti almak gerekir.O zaman idrarda şehvetle çıkıyor,istenildiği zaman tükürüğü de(tükürükte bir enzimdir) şehvetle tükürebilirsin o zamanlarda da gusül abdesti almak gerekmez mi?Ama sadece meni çıktığı zaman gusül abdesti almak gerekiyor.Mastürbasyon günah deniliyor,eğer insanlar mastürbasyon yapmaz ise etrafına saldırmaz mı,zina olmaz mı (zina mastürbasyondan daha günah değil mi?).Namaz kılmayan ama dinen bağlı birisi için mastürbasyonun durumu gusül abdestin durumu ne olacak?Daha birçok durum mantıken bana ters geliyor.Hayırlısı bakalım.

Okudunuz mu?  İçimizden Söylediklermizden Sorumlumuyuz ?

Şema
1- < Cünupken vücunda pis bir sıvı salgılanır >
Bu sadece bizim düşüncemizdir bir hikmet olarak yazılmış. Cünüplükten yıkanmak Allahın emridir, neden emrettiğini soranlara bazı hikmetler söyleriz ama tutururuz veya hata ederiz. Bu sorun yapmayın.

2. Cünüplük sadece meni çıkmasıyla olur. Şehvetsiz ile şehvetli çıkması arasındaki afark, alimlerin görüşüdür. Bazı alimler şehvetli çıkmazsa/zevk olmazsa cünüp olmazsınız demişler bazıları hayır nasıl çıkarsa çıksın yıkanmak gerekir demişler.

Okudunuz mu?  Haram et ile ilgili ayetler hadisler

3. İstimna denilen mastürbasyon sadece zina endişesi olduğunda yapılabilir, evlenmeyip sürekli elle meni çıkarmak fırtrata aykırıdır, yasaklanan budur.


Mim
cenabet gezmek neden günah?

Çünkü cünüp gezen gusül farzını yerine getirmiyor ve namaz kılmıyor, Allahın evine girmiyor, kuran okumuyor demektir.


cünüp gezmek, cenabet gezmek neden günah, cenabet gezmek

Bu kategoride yer alan Takma Tırnak Abdeste Engel mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp gezmek neden günah? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.