Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

İnanc
SelamunAleykum ;

Bu sabah ihtilam oldum ve hemen güsl abdesti alamadım

Babam amcam evde idi.. utandım çekindim açıkcası.

Yemek hazırlanmıştı

Çok az yemek yedim yakşalık 30-35 dk. cünüp kaldım

ondan sonra hemen güsl abdesti aldım..

Acaba ben günaha girdim mi ?


Cevap: Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

İnanc
Saat 11’de kalktım

11:30 civarı’da güsl abdestini aldım..


Cevap: Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

@mir
ve AleykumusSelam
cünubken yemek yemeden hiç olmazsa namaz abdesti almak tavsiye edilmiştir

onun hariçinde namaz vaktini geçirmemek şartı ile cünüb gezmenin bir sakıncası yoktur


Cevap: Cünüp olarak gezmek günahmıdır ?

ELHAMDULİLLAH
Eğer elinizde bir an sonrasına kadar yaşamaya vaktiniz olduğuna dair RAB’binizden BİR SENEDİNİZ varsa. Hiç problem yok. İki vakit arasında cünüp kalabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Tanrı demek şirkmidir? Necip fazıl neden Allahmıza tanrımız demiştir?

Eğer böyle bir SENEDE MALİK DEĞİLSENİZ. Emr-i Hak ne zaman gelir bilinmez deyip, UZUN EMEL ŞİRKE GİRER deyip, Hemen GUSL’ün NİYETİNE O an girip, Hiç kimseden utanmaksızın, sadece RAB’binizin emrini yerine getirmek adına, GUSLETMENİZ ÜZERİNİZE FARZ’dır.

GUSLETMEDEN, NAMAZ KILAMAZSINIZ, ORUÇ TUTAMAZSINIZ, HAC YAPAMAZSINIZ, YEMEK YİYEMEZSİNİZ vesaire, Bir HOCAEFENDİ’den duymuştum. ALLAHU TAALA’nın SELAMINI ALAMAZSINIZ. VEREMEZSİNİZDE.

Önce GUSLE NİYET.

Sonra.

Su bulamıyorum ne yapacağım.

Hemen TEYEMMÜM.

Suyu buldum.

Teyemmüm düşer, hemen YIKANIP GUSLEDİN.


yandı_yurek
Gusül almaya bak sen kardeşim .. Cünüp adım atmak bile günah diye biliyorum tabii yemek yemek konusunda herhangi bir fikrim yok


Kayıtsız55
Bazen bir kaç gün geciktirdiğim oluyor.Bir kere çok uzun süre geciktirdim.İbadet ettiğim dönemlerde geciktirmiyorum ibadetlerde devamlılık da sağlayamıyorum.Kendimi pis hissediyorum ama bir türlü vaktinde alamıyorum.Çok utanıyorum bunu yazarken günahmış çok da üzülüyorum nasıl vazgeçebilirim bu huyumdan. Aldığım zaman da en az iki üç kere peş peşe alıyorum asla kabul olmaz gibi hissediyorum son üç ayda çok daraldım.Kabul olmaz diye düşününce dinle ilgili hiçbir şey yapamıyorum.Bazen uzun süre duş bile almıyorum sanırım psikolojik bir sorun bu.Bir kere falan bunu yaşadım baya uzun süreydi bazen iki hafta bir hafta üç beş gün falan..Evden de çıkmıyorum pek.Sürekli kötü bir ruh halim var zaten.Neyse sonuç olarak bunun için ne yapabilirim.Gerçekten ibadetlerime özenmek ve devamlılığı sağlamak istiyorum.Üzgünüm pişmanım ama o ümitsizliği atamıyorum ki icraate dökebileyim. Bir de psikolojik sorunlarım da var belirttiğim gibi.Bazen çok bunalıyorum gerçekten.Bunları yazmamın sebebi burda insanlara ön yargısız yaklaşmanız ve gerçekten emek veriyorsunuz. Pişmanım yaptığım bazı şeylerden ama tekrar tekrar yapıyorum alışkanlık gibi yani kurtulamıyorum türlü türlü alışkanlıklarım var.Ne yapabilirim.Bunlar için zikir falan var mı ? Yanlış olduğunu biliyorum bir yanım üzülüyor ama bir yanım devam ettiriyor bir şekilde kişilik bölünmesi yaşamış gibi hissediyorum kendimi..

Okudunuz mu?  İdrar yapmak orucu bozar mı?

misafir4
güzel kardeşim, cünüb gezmeyi alışkanlık haline getirmemek lazım. insan önündeki zamanlarda bir meşgalesi olmayacağını veya başına bir iş gelmeyeceğini sanar ama başına bir iş geldiğinde, bunun için bir vakti veya imkanı olmayabilir. elli elli cünüb geziliyorsa elli elli cünüb ölünür. her vaktin bir meşgalesi vardır, insan bunu ihmal ettiği vakit kendini de ömrünü de ihmal ediyordur. onun için imkan bulunduğu vakit gusletmek gerekir

Okudunuz mu?  Günahı Teşhir Etmek

cünüb gezilmesi için istimnanın bir insanın hayatını kaplaması gerekir. insan bazen bazı günahları küçük görür, zararsız görür ama o günah zamanla insanın hayatını kuşatır ve kaplar ve insan artık o günahla anılır olur. gençlerde belki en azından karıya kıza bakmıyor, onlarla görüşüp gezip günahlara dalmıyorum diye düşünebiliyorlar ama ömürlerinin en üretken ve kendilerine yatırım yapacakları vakitleri de istimna ile geçiyor.

Okudunuz mu?  İslam ve Zamanda Yolculuk

istimna; gizlide, suçluluk psikolojisiyle, alelacele yapılır. bu durum ileride, insanın cinsel hayatında da problemler yaşamasına neden olabilir. cinselliğin tek sağlıklı yolu evlilikdir ve geniş geniş, rahat rahat, gönül huzuruyla yaşanması gerekir. onun için kendinizi tatmin ettiğinizi filan sanmayın, sadece kendinizle oynuyorsunuz. bir ürologa gitsen ihtilam olmuyorsan sana iki üç haftada biriken meniyi boşaltmanı söyleyebilir veya harama düşme tehlikesine karşın, harama bakmadan şehvetlenmeden istimnaya cevaz verenlerde vardır ancak öyle arka arkaya istimna yapmak bunu alışkanlık haline getirmek diye bir şey yok kardeşim. bu ne zevk, ne de cinsellik. dikkat edilmezse, alışkanlığa ve hastalığa dönüşebilecek bir şey

Okudunuz mu?  Affı olmayan tövbe etsekte günahlar nelerdir?

ayrıca insan bunu konuşmaya bile çekiniyor, başkasından gizliyor ama bunu yapıyor ve kendisinden gizleyemiyor. kendisi de bunu biliyor. dolayısıyla bu durum, insanın izzetinin ve şahsiyetinin eksilmesine de neden oluyor. insan bir günahı gizlide işlerken farkında olmadan kendi kendine dermiş ki, senin nefsinin bir kıymeti yok ki. önemli olan ahmedin mehmedin nefsi, esas onlar görmesin onlar bilmesin dermiş ve bu durum insanın şahsiyetini kırarmış. tabiki günahlar açık edilmez, her günah bağışlanırmış yeter ki sonrasında açık edilmesin ancak insanın da gizli de işlediği günahların kendisine bir zararı olmadığını zannetmemesi gerekir.

Okudunuz mu?  Oğlumun karaciğer testleri bozuk çıkıyor

ayrıca istimna yaparken insan kırık dökük kim varsa onu düşünür. bu insan daha sonrasında kimi beğenecek, kime imrenecek, kiminle evlenecek. ahlaksız kırık dökük kimseleri beğenecek, onları kıymetli güzel bulacak, onlara imrenecek, onların peşinde dolaşacak. ayrıca bir insan istimna yaparken onun bunun karısını kızını düşünecek. bu durum, bu kimsenin ileride güven problemi yaşamasına da neden olur. testi içindekini sızdırırmış. her erkek her kadını, her kadın da her erkeği bir şekil tatmin edebilir ama ergenlikden bu yana duyulan, görülen, izlenen, atılıp tutulan; yalan yanlış çirkinliklere veya hayallere veya cümle alem diğer insanlara hiç kimse yetmez yetişemez.

Okudunuz mu?  Olimpiyatların amacı

bunun için insanın önce gözlerine ve kulaklarına sahip çıkması gerekir. bunlarla kalbine ve aklına sirayet eden çirkinlikleri temizlemesi gerekir. belki evden dışarı çıkmıyorum başka günahlara bulaşmıyorum diye düşünebilirsin ama dışarıya çıkmak bedava güzel kardeşim. parka bahçeye yeşilliğe oturmak bedava, bir şeyler öğrenmek bir şeyler paylaşmak dertleşmek bedava. istimnanın veya cünüblüğün ömrünün en üretken en verimli zamanlarını kuşatmasına izin verme.

başka sorunların varsa da, bunu bu yolla veya böyle şeyler düşünerek atıyorsan da yapma. insan yaşlanmaya başladıkca artık daha az şaşırıyor. bazen yaşlılara bakıyorum hiç bir şeye şaşırmıyorlar. insan gençken gözünde büyütüyor, dünyası bazı şeylerin üzerine kurulu oluyor, aksini düşünemiyor, dünyanın üzerine yıkılacağını sanıyor ama öyle olmuyor. o bana böyle yapdıydı, ötekisi beni kandırdıydı, okulum şöyleydi, anamla babam kavga ettiydi, arkadaşlarım şöyle yapdıydı, param yokdu, şunu şunu yapamadıydım, şunu istediydim şu olmadıydı filan… hayat böyle güzel kardeşim. insan zamanla da bunları izliyor, gülüp geçiyor. bunlarla uğraşırkende hayrına ve menfaatine olan şeyleri yani kendini ihmal etme. bu arada tabi izleyecen gülecen derken de yapılması gerekenleri de ihmal etmemek gerekiyor. yani hayrına güzel bir yol tutmaya, hayırlı temiz güzel işler yapmaya bak. gençliğini, ömrünü boşa geçirme.

Okudunuz mu?  Allah bir kulunu hayvana çevirir mi

sonuçda da meseleler her zaman insanın iradesini hangi yönde kullandığına, önüne gelenlerden hangisini seçdiğine kalıyor. ümitsizliği, vırtı zırtı yok güzel kardeşim. bu mesele için söyleyeyim, gusledeceksin. bunun aksinin ömrünü nasıl atıl bir vaziyette bırakdığını da biliyorsun. bunun duyar kasılacak, umitsizliğe düşülecek, gaza gelinecek, hayal kurulacak, takıntılı yapılacak olmadıydı denilecek bir tarafı yok. gusledeceksin. hayatta yapılması gereken insanın hayatını güzelleştirecek ve düzeltecek basit adımları atmasıdır. insan bunlara ihtiyaçlarından ve dilediklerinden de başlayabilir ancak üzmenin üzülmenin kızmanın kırmanın suçlamanın ümitsizliğe düşmenin, kendini aşağıya çekmenin bir anlamı yokdur. yapılması gereken de bu basit adımları atmakdır. insan çoğu zaman kendisini aşağıya çekmeyi de bu atmadığı adımları atmamasının bir bahanesi olarak görür. bu da şeytanın bir oyunudur. dediğim gibi önemli olan bu basit adımları atmakdır ve bunlarda kolaydır. onun için ümitsizlikmiş veya olmadıydı deyip tekrar tekrar gusletmekmiş filan bunları bırak. şeytan insana yapılması gereken şey hariç her şeyi yaptırır. onun için böyle şeylerle de uğraşma. hayrına temiz güzel işler yapmaya bak. her şeyi dört dörtlük yapabileceğini sanıp yapamayınca da problem yaşama. her ademoğlu hata işlermiş hayırlıları tevbe edermiş. dediğim gibi şeytan şunu şöyle güzel yap, bunu böyle güzel yapda der ama yapamayınca da insanı aşağışa çeker

Okudunuz mu?  Kızımı namaza başlatmak istiyorum.

cünüp gezmek, cünüp gezmek günahmı, cünüp gezilirmi

Bu kategoride yer alan Şirk Koşmayacağım Diye Yemin Etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp olarak gezmek günahmıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.