Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Günahı Teşhir Etmek

Günahı Teşhir Etmek

EmR37
Selamun Aleyküm,

Ben bir aralar vesvese hastalığı yaşadım. Allah bir daha göstemesin. Şimdi size sorum şu; Ben bu hastalığı yaşarken arkadaşlarımla akşam dolaşmaya gittim. Dolaşırken vesvese üstümde olduğu için arkadaşıma "şunu yaptım, helal et" dedim. Ve ben önceden bir günah işlemiştim. O Günahı işleyenlere "x" denildiğini düşünün (ergenlikten önce işledim..). Ve o "x" lerin yaptığı bir şeyi yaptım, yaptııktan sonra helal et dedim. Ha ama önceden "x" tim ben şimdi de "x"im düşüncesiyle falan değil. Vesvese hastalığından dolayı. Ondan sonra arkadaşım bana şakayollu olarak (sen "x" misin?) dedi. Ben de evet kelimesini kullandım. Ama arkadaşlarım bunu şaka sanıyor. Şimdi burada onu yaptım helal et dememin sebebi kesinlikle önceden pişman olmadığımdan veya hâlâ öyle birisi olduğumdan değil. Bu günahı açığa vurmak olur mu? Ve olursa affolunur mu? Önceden yapılan "namussuzluk" adı altında bir şey olsa, ve bunu şakayollu ağzımdan kaçarak açık etmem, "namussuzluk" olur mu?

Okudunuz mu?  İmamı gazali hz e kitap varmı?

Allah Razı Olsun.


Yorum: Günahı Teşhir Etmek

Hoca
Geçmişte işlenen günah asla başkasına anlatılmamalı yoksa ifşa sayıldığı için affedilmez

HADİS

"Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: "Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!" der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah’ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir." [Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990).]

Okudunuz mu?  Yaz saati uygulaması ezan saatlerini etkilermi ?

Yorum: Günahı Teşhir Etmek

EmR37
Nasıl yani ama arkadaşlarım bunu şaka sanıyor? Ve ben günahı teşhir etmek amacıyla söylemedim şakasına söylemiştim ve onlar da şaka sanıyor kesinlikle affedilmeyek miyim?


Yorum: Günahı Teşhir Etmek

maria
Affedilmeyecek hiç bir günah yoktur, affedilmesi zordur günahını açığa vuranlar

Okudunuz mu?  Abdestsiz ve başı açık nikah kıyılır mı

Istismar, Günahı açık

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken muhabbet kuşumun kafama konması dua ederken elime konması bana günah olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahı Teşhir Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.