Anasayfa
25 Mart 2023, 21:12
missa92
Abone

Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ?

Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ?

Kayıtsız Üye
Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ?


Cevap: Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ?

Desert Rose
Zinadan meydana gelen çocuğun günahı yoktur. Efendimiz (s.a.s.) "Veled-i zînaya annesinin babasının günahından hiç bir şey yoktur" buyurmuştur.(Hâkim, Müstedrek; Münâvi V/372)
Evlilik dışı cinsel ilişki demek olan zina öteden beri insan aklının, ahlâk ve hukuk düzenlerinin, diğer semavî dinlerin yanlış, ayıp ve kötü gördüğü bir fiil olup İslâm dininde de kesin olarak yasaklanmış, işlenmesi büyük günahlar arasında sayılmış ve önlenebilmesi için birtakım tedbirler öngörülmüştür. Kur’an’da namus ve iffeti koruma müslüman erkek ve kadınların en önde gelen vasıfları olarak sayılır (el-Mü’minûn 23/5; en-Nûr 24/30-31; el-Furkan 25/68; el-Ahzâb 33/35). Kur’an’da, "Zinaya yaklaşmayın, zira o bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur" (el-İsrâ 17/32) buyurularak hem zinanın apaçık bir çirkinlik ve sapma olduğu belirtilmiş hem de zinanın yanı sıra kişiyi zinaya götürecek yol ve ortamlar yasaklanmıştır. Çünkü zina, nesebin karışmasına, ailenin dağılmasına, hısımlık, komşuluk, arkadaşlık gibi bağların çözülüp toplumun mânevî ve ahlâkî değerlerinin temelden sarsılmasına yol açan ve insanı bedenî zevklerinin esiri yapıp aşağılayan çirkin bir davranıştır. Böylesi zararlı ve kötü davranışın sadece ahlâkî ve dinî müeyyidelerle yasaklanması yeterli olmayacağından Kur’an’da zina eden erkek ve kadına bedenî ceza (celde) uygulanması da emredilmiştir (en-Nûr 24/3) (D.İ.B. İLMİHAL)
Bütün buna rağmen unutulmamalıdır ki tövbe kapısı daima açıktır. İşlenilen günah ne kadar büyük olursa olsun samimiyetle yapılan bir tövbe ile affedilmeyecek günah yoktur.
Samimi tövbe için; kişi işlemiş olduğu günahı terk etmeli,işlediği günahtan dolayı pişmanlık duymalı, gelecekte aynı günahı bir daha işlememe kararı almalıdır.
Zinadan meydana gelen çocuk dünyaya gelmelidir
.
Sakarya il müftülüğü

Bu kategoride yer alan Muzırın katli vaciptir deniliyor.muzır nedir yada kimdir.bu söylentinin dini bir kaynağı varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.