Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:10
Hikayeler
Yönetici

Hz. İbrahim aleyhisselamın duası – İbrahim aleyhisselamın iki duaları

Hz. İbrahim aleyhisselamın duası – İbrahim aleyhisselamın iki duaları

Şema
2.9. Hz. Ibrahim aleyhisselamin duası

2.9.1. Ibrahim aleyhisselamin iki duaları

2.9.1.1. HalilAllah’in Kur’andaki duası
Kâbe’yi tamamladiktan sonra Ibrahim aleyhisselamin dua ettigi Kur’an-i Kerim’de zikredilmektedir :«Hatirla ki Ibrahim söyle demisti: Rabbim ! Bu sehri (Mekke’yi) emniyetli kil, beni ve ogullarini putlara tapmaktan uzak tut. Cünkü onlar (putlar) insanların bircogunun sapmasina sebep oldular, Rabbim. Simdi kim bana uyarsa o bendendir. Kim de bana karsi gelirse, artik sen gercekten çok bagislayan, pek esirgeyensin . Ey Rabbimiz! Ey sâhibimiz! Namazi dosdogru kilmalari için ben, neslimden bir kismini senin Beyt-i Harem’inin (Kâbe’nin) yaninda, ziraat yapilmayan bir vâdiye yerlestirdim. Artik sen de insanlardan bir kisminin gönüllerini olara meyledici kil ve meyvelerden bunlara rizik ver! Umulur ki bu nimetlere sükrederler. Ey Rabbimiz! Süphesiz ki sen bizim gizleyecegimizi de aciklayacagimizi da bilirsin. Cünkü ne yerde ne de gökte hicbir sey Allah’a gizli kalmaz. Ihtiyar halimde bana Ismail’i ve Ishak’i lutfeden Allah’a hamdolsun! Süphesiz Rabbim duayi isitendir. Ey Rabbim! Beni soyumdan gelecekleri namazı devamli kilanlardan eyle; ey Rabbimiz! duami kabul et! Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacagi gün beni, ana-babami ve müminleri bagisla ! » .

Okudunuz mu?  Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

2.9.1.2. Hz.Ibrahim’in ikinci duası
Ibrahim aleyhisselamin diğer duası hakkinda da Imam-i Gâzâli mâlumat veriyor: " Ibrahim aleyhisselam sabahladigi vakit söyle buyuruyordu: « Ey Allah’im. Bu gün yepeyeni bir yaratilistir. Binâenaleyh bugünü tâatinle benim için ac, magfiret ve rizanla kapat! Bugün de bana nezdinde kabul olunacak haseneyi ihsan eyle. O haseneyi gelistir ve benim için onu kat kat artir. Ve bugünde islemis oldugum günahlari benim için affeyle. Cünkü bolca affeden ve her nimeti kullarina ihsanda bulunan, kullarini siddetle seven, daha istemeden evvel onlarin isteklerini bilip takdir eden sensi » . Râvi diyor ki: Bir kimse Hz. Ibrahim’in duâsiyla sabahladigi takdirde o günün sükrünü edâ etmis sayilir .

Okudunuz mu?  Kime Dört Şey Verilmişse, Dört Şey Daha Verilmiştir..

ibrahim aleyhisselamın duası, hz ibrahimin duası, ibrahim aleyhisselam duası

Bu kategoride yer alan Antakya şehri Ve Habib-ı Neccar Hazretleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. İbrahim aleyhisselamın duası – İbrahim aleyhisselamın iki duaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.