Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:10
Hikayeler
Yönetici

Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

Şema
HZ.YUSUF’UN GÖMLEĞİ,HZ.MUSA’NIN ASASI,HZ.MUHAMMED’İN ELİ

HZ. YUSUF’UN GÖMLEĞİ:

Hz. Yusuf’un gömleği en güzel kıssa olan Yusuf Suresinde üç ayrı biçimde geçmektedir.
1. Kardeşleri Yusuf’u kuyuya attıklarında Yusuf’u kurt kaptığını isbatlamak için kanlı gömleğini babaları Hz. Yakub’a göstermişlerdi. Hz. Yakub gömlekte hiçbir parçalanma ve yırtık olmayınca şöyle dedi: Bu ne şefkatli bir kurt imiş ki gömleği hiç parçalamamış . Öyle ya kurt bir çocuğu yesin de gömlek hiç yırtılmadan kalsın sadece kan izi olsun. Çocukları yeminle kurt yediğini söyleyince gerçeği anladığı halde Hz. Yakub çocuklarına siz yalancısınız diyememişti çünkü Peygamberlik hayası onlara bu şekilde hitab etmesine engel olmuştu. Oğlu Yusuf’tan hiç ümidini kesmeden ömrünün sonuna kadar bekleyecek Yusuf’a olan sevgisinden dolayı yaşlı gözleri görmez hale gelecekti.

Okudunuz mu?  Hamalın Veremediği İp ve Küfenin Hesabı

2. Hz. Yusuf’u kuyudan onu kurtarıp Mısır’a götüren kervancılar onu Mısır’daki bir bakana köle olarak sattılar. Hz.Yusuf gençlik çağına girence Hz.Allah ona ilim ve hikmet vermiş , rüya tabiri yapmayı öğretmişti. Bakan’ın hanımı dünyalar güzeli Hz.Yusuf’a aşık olmuş ve bir gün ondan kam almak iştemişti. Kapıyı kapatarak onu Buraya Gel diyerek zina etmeye çağırmıştı. Hz. Yusuf zina etmemek için hızla kapıya yönelmiş ve kadın gömleğini arkadan yırtmıştı. Kapının önünde Bakanı gören karısı Hz. Yusuf’u suçlamış Hz. Yusuf kendinin masum olduğunu söylemiştir. Bakan alim bir kişiye danışmış o da Eğer gömlek önden yırtıldıysa Yusuf haksızdır , eğer gömlek arkadan yırtıldıysa Yusuf haklıdır demişti. Gömleğin arkadan yırtıldığı tesbit edilince kadına Sen haksızsın denmiştir.

Okudunuz mu?  Bâyezid-i Bestami (k.s.) ve Hocaefendi

Bu olay üzerine kadınlar Züleyha hakkında dedikodu yapmış , o da kadınları çağırıp ellerine birer bıçak vermiş , kadınlar Hz. Yusuf’u görünce ellerini kesmiş ve bu insan değil bir Melek demişler. Bu sefer kadınların çoğu Hz.Yusuf’un peşine düşmüş Hz. Yusuf onları kabul etmemiş ve zina yerine 9 yıl zindanda kalmayı tercih etmiştir.

3. Hz.Yusuf zindandan çıkıp Mısır’a sultan olunca kardeşleri kıtlık yıllarında yiyecek almak için Mısır’a gelmişler o da gömleğini babasına göndermiştir.Hz. Yakup Bana deli demeyin ama Yusuf’un kokusunu alıyorum demiştir. Gömlek Hz. Yakub’a geldiğinde gömleği gözüne sürmüş ve ağlamaktan kör olan gözleri açılmıştır. (Yusuf suresi- 93-94. ayet)

Okudunuz mu?  Helal ve Haram ile ilgili çok güzel bir hikaye

HZ.MUSA’NIN ASASI

1.Mısır’dan kaçan İsrailoğulları Firavun’un ordusu ve Kızıldeniz arasında sıkıştı. Hz. Musa’ya asasını vurması Hz. Allah tarafından emredildi. İsrailoğulları o zaman 12 kabileden oluşuyordu. Hz. Musa asayı vurunca Kızıldeniz on iki yol halinde bölündü deniz yol verdi. Firavun da İsrailoğullarını takip etmek için Kızıldenize girdi. Kızıldeniz Firavun’un ordusu üzerine kapandı. Deniz kapanacağı sırada Firavun iman etmek istedi fakat Hz. Allah son anda yapılan bu imanı kabul etmedi. Ölüm Meleği gelmeden ve insan öleceğini kesin olarak anlamadan önce yapılan iman ve tevbeler her zaman Hz. Allah tarafından kabul ediliyor.Fakat ölüm gelip çattığı ; insanın yaptıklarından dolayı ümitsiz hale geldiği; artık kaçaçak başka kapı olmadığı anlaşıldığı zaman yapılan iman kabul edilmiyor. Tüm ömrünü isyan ile geçirmiş bir insan Hz. Azrail’i gördüğü son anda yaptığı iman kabul edilmiyor.Hz. Allah Firavun’un son andaki imanını kabul etmedi ama Kuran-ı Kerim’de Senin bedenini koruyacağız denildi.

Okudunuz mu?  Gerçek Tevekkül eden böyle bir Hanım

2.Hz. Allah Hz. Musa’yı peygamber olarak seçtiğinde mucize olarak Asasını ve birde Elini koynuna sokup çıkarınca parlaması mucizesini verdi. Firavunun huzurunda bütün sihirbazların sihirlerine karşılık Asayı yere koyunca bir Yılan olup tüm sihirleri yutmuştur. Sihirbazlar bunun sihir değil mucize olduğunu anlamış ve Allah(C.C)’a ve Hz. Musa ve Hz. Haruna iman etmişlerdir. Firavun sizi çaprazlama bir kol ve bacağınızı kestireceğim diyerek tehdit etmesine rağmen sihirbazlar imandan dönmemişlerdir.

Okudunuz mu?  Malik bin Dinar ve çocuk

3.İsrailoğulları susuz kalmışlar ve Hz. Musa’ya başvurmuşlardı. Allah(C.C) asasını taşa vurmasını istemiş ve Hz. Musa taşa asayla vurunca taştan oniki ayrı göze halinde su fışkırmıştır.(Araf Suresi – 160. ayet)

Bu konuda Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri özellikle tüm müslümanlar için şöyle diyor:
Taşlar bile O’nun korkusundan yarılıp su çıkarıyor. Sizin kalpleriniz taştan daha katı mıki bir damla gözyaşı çıkarmıyor?Allah(C.C) sevgi ve korkusundan ağlamıyor? (1)Bu asa Topkapı Sarayı Müzesinde sergilenmektedir.

Okudunuz mu?  Kadınlarınızın namuslu olmasını istiyorsanız başkalarının kadınlarına yan gözle bakmayınız!

HZ. MUHAMMED’İN ELİ

1. Avucuna küçük taşların konulduğunda taşların Allah(cc)’ı zikir ve tesbih etmesi;

2. Savaş sırasında avucuna aldığı küçücük taş ve toprağı, savurduğunda bu taş ve toprağın düşman askerlerinin hepsinin gözüne gitmesi ve düşmanın bozulması. Bu konuda Kuran-ı Kerim şöyle diyor: Habibim sen o taş ve toprağı attığında o taş ve toprağı sen değil Allah(C.C) atıyordu. (Enfal Suresi -17. Ayet)

3. Parmağıyla aya işaret ettiğinde ayı iki parçaya ayırması. Bu konuda Kuranı Kerimde Ay Yarıldı. diye sözetmektedir. (Kamer Suresi-1. Ayet)

Okudunuz mu?  Doğruluk Dini Hikayeler

4. Ordu susuz kaldığında, çeşme gibi on parmağından suyun akması ve bir orduya içirmesi;

5. Aynı el, hastalara ve yaralılara şifa olması ne kadar hasta geldiyse hepsinin şifa bulması.

Dostlar içinde o elin avucu küçük bir zikirhanedir ki, küçücük taşlar dahi içine girse, zikir ve tesbih ederler. Ve düşmanlara karşı küçücük bir cephanedir ki; içine taş ve toprak girse, gülle ve bomba olur. Ve yaralılar ve hastalara karşı küçücük bir eczahanedir ki, hangi derde temas etse derman olur. Ve celâl ile kalktığı vakit , Ayı parçalar ve cemâl ile döndüğü vakit, Kevser suyu akıtan on musluklu bir rahmet çeşmesi hükmüne girer. Acaba böyle bir zâtın sadece eli, böyle büyük mucizeler gösterse; o zâtın Hâlık-ı Kâinat(Kainatı yaratan Allah(C.C)) yanında ne kadar makbul olduğu ve davasında ne kadar sâdık bulunduğu ve ona inanlar, ne kadar bahtiyar olacakları, gün gibi aşıkare anlaşılmaz mı?.. ( Hz. Muhammed’in Eli bölümü Bediüzzaman Said Nursi – 19.Mektub’dan özettir.)(2)

Okudunuz mu?  Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

Kaynaklar:
(1)Yirminci Söz-Birinci Makam
(2)Risale-i Nur,19.Mektub(Bu parça Altın ve Elmas ile Yazılsa Liyakati Var-ile başlayan sayfa)


Cevap: Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

rana
Eshedü ella ilahe illAllah ve eshedü enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu

Allah c.c. razı olsun 🙂


Yanıt: Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

Kimbilir__
Allah c.c razı olsun tesekkürler

Okudunuz mu?  Karınca ve Hz.Süleyman kıssası (hikayesi)

Soru: Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli

Şema
Allah sizledende razı olsun


kevasor47
yusufun öyküsü yakar yüregimi


kevser88
Allah c.c razı olsun


czacar
essalamün aleyküm şefaad ya RESULALLAH Allahın selamı üzerinize olsun.


blackwhite
öncelikle eline sağlık arkadaşlar topkapı sarayında musa peygamberin asa’sı diye gösterilen asa’nın boy itibari ile çok küçük olduğu sizcede malum değilmi acaba diyorum bu o asa değilmi kitaplarda 10 arşın 7 arşın geçen musa as boyu için bu asa kürdan olsa gerek değilmi tabiki burasıda var ALLAH her şeye kadirdir amenna ama bu asa olduğuna göre musa peygamberde ben buna dayanırım ağaçlardan yaprak dökerim dediğine göre biraz daha uzun olması gerekmezmi yoksa diyorum musa as’ın boyuda bizim kadarmıydıda abartılıyor kitaplarda… saygılarımla

Okudunuz mu?  Ölülerinizin iyiliklerini zikredin, kötülüklerini zikretmeyin

Muhammedsalih
Üç peygamber hakkındaki bilgiler neden bir araya getirilmiş durumda,bir benzerlikmi mevcut?


akshin
Allah razı olsun


musanın asası, hz musanın asası, hz musa asası

Bu kategoride yer alan Hz. Musa Kıssası ve Kaderin Sırrı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Musanın asası, Hz. Yusufun Gömleği, Hz. Muhammedin Eli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.