Anasayfa
23 Nisan 2022, 22:36
missa0
Abone

Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu?

Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu?

Kayıtsız Üye
Hz Yusuf’un Züleyha’dan çocuğu oldu mu bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu?

muvaffak
Yusuf peygamber ile Züleyha evlenmediklerinden dolayı çocukları da olmamıştır. Yanlış bilinen bir bilgidir.


Yorum: Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu?

mikaela
Ama Cebrailin Hz.Yusufa gelip Hz.Züleyha ile evlenmesinin emrolunduğu söyleniyor ve Hz.Yusuf ile Züleyha evleniyor. İslami sitelerde de böyle yazıyor, bulduğum bir bilgide de ;
Hadis kaynakiarında bir bilgi olmasa da, bazı tarih kitaplarında, Yûsuf aleyhisselâmın Züleyhâ’dan Efrâim ve Mîşa’ adında iki oğlu ile Rahmet adında bir kızı olduğu bilgisi vardır. (bk. Taberî-Tarih 1/178; Sâlebî-Arais s.128; İbn.Esîr, Kâmil, 1/147)

Okudunuz mu?  Dizi izlemek günah mıdır ?

Yorum: Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu?

Kayıtsız Üye
hz yusufla züleyhanın evlilihi doğruluğu tam olar beli deyil deniyor bazı müfessirlerin ve bazı tefsircilerin elmalı Hamdi yazıt gibi kişilerin kitablarında evliliklerine yer verilmiştir , ve bazı İslami tarihçilerin kitablarındada evlilikleri yazılıdır hadislerde sadece züleyhayla ilgili şu bilgi var bundan başka da bilgi yok zaten hz yusufla züleyhanın 2 iyi arkadaş olduğunu söylemiştir peygamberimiz ,ve tarih kitablarında göre bu evlilktende 2 erkek 1 kızları oluyor.

Okudunuz mu?  Heyecanı azaltmak için ne yapılabilir

hz yusufun züleyhadan çocuğu oldumu, hz yusuf eşi züleyha kaç yaşında öldü, hz yusufun züleyhadan çocuğu varmı

Bu kategoride yer alan İmam Gazali'nin İbni Sina ile Farabi'ye kafir dediği doğru mudur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Yusufun Züleyhadan çocuğu oldu mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.