Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Gusül abdesti aldıktan sonra

Gusül abdesti aldıktan sonra

sr81250
gusül abdestimi aldıktan sonra bir burun deliğime fazla su gitmediğini farkettim bunun üzerine banyodan cıktıktan sonra 1 defa burnuma su verdim,gusül abdestim geçerlimidir?


Cevap: gusül abdesti aldıktan sonra

sr81250
lütfen cevap yazabilirmisiniz ilk seferde su genzime kadar gidip yakmıstı fakat her ihtimale karsı gusül abdestinden sonra banyodan sonra tekrar burnuma 1 kere su verdim,gusülüm geçerlimi?

Okudunuz mu?  Tesettür Sadece Çarşafla mı Olur?

Cevap: gusül abdesti aldıktan sonra

DieHard
Sual: Abdest alırken veya guslederken, bir uzvu yıkamayı unutan, abdestten, gusülden sonra hatırlasa ne yapar?

CEVAP
Hatırlayınca, sadece yıkanmayan yeri yıkaması yeter. Yıkamayı unuttuğu yeri hatırlayınca, hemen yıkaması gerekir. Yıkadım mı, yıkamadım mı diye şüphe etse, vesvese olur, yıkaması gerekmez.

Okudunuz mu?  Cünüpken alış veriş yapmak caiz midir

Guslettikten sonra, bir yerinde zamk gibi su geçirmeyen bir madde gören, kaldırıp altını yıkasa yeterlidir. Yeniden gusletmeye gerek yoktur, Maliki’de de böyledir.

Bu kategoride yer alan Namaz abdestsiz kur'an okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti aldıktan sonra Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.