Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Çok karışık düşünceler yaşıyorum lutfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

Çok karışık düşünceler yaşıyorum lütfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

Kapsül
Arkadaşlar ben zamanında nişanlımla cinsel ilişkiye girdim we bu cinsel ilişki sırasında İsa peygamberle ilgili aklıma çok kötü düşünceler geldi sanki karşımda yatan kız değilde oymuş gibi düşünceler görüntüler oluştu kafamda we çok büyük üzüntü duydum dinimizde her peygambere saygı sewgı wardır o yuzden yerın dıbıne batıcak kadar çok uzuldum 🙁 We içimden bu aklıma gelen kötü şeylerin günahını sildirmek için bir kez daha bu sefer aklımdan kötü bişey geçmicek şekilde cinsel ilişkiye girersem bu durumum günahım silinicek Allah affedicek İsa peygambere olan bu hakaret affolucak eğer tekrar yapmazsam belalar beni bulucak gibi düşünceler geçio kafamdan lütfen yardım edin tövbe ediyorum kabul olmadı diye düşünüyorum tekrar cinsel ilişkiye mi girmem lazım günahımın silinmesi için lütfen yardım edın çok zor durumdayım 🙁

Okudunuz mu?  SubhanAllah SübhanAllah

Cevap: Çok karışık düşünceler yaşıyorum lütfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

Saif Al-Din
Tekrar ilişkiye girersen tekrar zina edersin sakın aklından geçirme.

"De ki: Ey nefislerinde israfa giren (haddi aşarak günah işlemekle nefislerine zulmeden) kullarım. Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyiniz. Muhakkak ki, Allah bütün günahları bağışlar. O Ğafur ve Rahîm’dir. (Zümer Sûresi, 39/53)

Okudunuz mu?  Namazda Kabe'yi düşünmek caiz mi?

Tevbe edip, namaza 4 elle sarılıp ümit etmekten başka çaremiz yok. O öyle Allah ki, kıyamet gününde merhameti mü’minlerin üzerine inerken, şeytan bile bu manzara karşısında ümitlenip " acaba beni de affeder mi ?" diyecek. İnşaAllah bizler, aceleci, hırsılı, nefsine düşkün, nankör, bedbaht insanlar da affolunuruz. Zira Allah yarattığını tanımaz mı ? Bizim zaaflarımızı bizden iyi bildiği çin, şu saydığım özelliklerimizi bildiği için bizi affetmek için sayısız bahaneler üretmiş.

Okudunuz mu?  Salât-ı Tefriciye okumak için başı örtülü ve abdestli olmak şart mıdır ?

Bir yalnış yaptık diye biz kötü kul olduk dersek ve Rahmet kapısını terkedersek halimiz ne olur ? Yalnış yapsak ve b yalnış yüzünden, içimizden yerin dibine girmek, başımızı duvara vura vura kırmayı istesek de Allah’ın rahmet kapısından ayrılırsak bize kim rahmet eder ? Günah işledik diye çeker gidersek bizi kim kurtarır.

Okudunuz mu?  Oruç niyetinden nasıl vazgeçilir ?

Sana da bana da tüm müslümanlara da düşen Rahmet kapısında kul olup hiç ayrılmamak. Ümitli ol, günahını düzeltebilecek tek Zat Allah (c.c.). KApısında sabırla bekle ve rahmet dile. Zira O, Rahmet dileilirken azap edici değilir.

33 – Halbuki sen içlerinde iken Allah, onlara azab edecek değildi. İstiğfar ettikleri sürece de Allah onlara azab edecek değildir.
(Enfal)

Okudunuz mu?  Allah'ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

Hem şu hadisi de hatırla.
Allah Rasulu (sa.v.) ahirette bir adamın durumunu anlatır. Adamın küçük günahları önüne getirilir ve hesap sorulur. Adam tam" şimdi büyük günahlarım da gelecek, mahvolacağı" diye düşünürken Allah (c.c.) "Bu kulumun her bir günahının karşısına bir iyilik yazın" buyurur. Bu beklenmedik lütuf üzerine adam " benim büyük gnahlarım da vardı. Onları göremiyorum, keşke onlar da getirilse de karşılarına iyilikler yazılsa" der. Rasulullah (s.a.v.) adamın bu halini anlatırken o kadar güler ki arka dişleri bile görülür.

Okudunuz mu?  Türklükle Gurur Duymak Övünmek Caiz midir?

Bize düşen bu hatayı tekrar yapmak değil, bu durumda şeytan bizi tekrar kandırmış olur. Bize düşen tam tersine yapmamak üzere tevbe etmek, ve hadislte geçen adam gibi merhamete ermek için o Sultan’ın (c.c.) kapısından ayrılmayıp, ayetteki gibi istiğfara tövbeye devam etmek.
Ğafur rabbimiz bizleri affedecektir inşaAllah, o öyle merhametlidir.

Okudunuz mu?  Namaz kılanın önünden geçmek

Cevap: Çok karışık düşünceler yaşıyorum lütfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

Kapsül
Allah razı olsun güzel kardesım benım bu durumum baya sıkıntı werıyodu sagolasın güzel bılgıler ıcın

Bu kategoride yer alan Alkollü çikolata yemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok karışık düşünceler yaşıyorum lutfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.