Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Allah’ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

Allah’ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

kral2a_1988
Selaminaleyküm arkadaşlar Allah ve Resulünü çirkin iddia ve davranışlarıyla incitenlere eza edenlere Allah dünyada da, âhirette de lânet etmiş ve onları zelil eden bir azap hazırlamıştır. (Ahzab suresi, 33/57) ayetine gore tövbe eden bagislanmaz mi?


Cevap: Allah CC kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

ehli-sunnet
ve Aleykumusselam ve rahmetullahi

Allahın emir ve yasaklarına karşı çıkarak ona isyan eden ve Resulünün evliliğine dil uzatarak ona recide edenleri Allah, dünyada da âhirette de lanete uğratmış ve onları hor ve hakir düşüren bir azap hazırlamıştır. O azap ta cehen-nem azabıdır.

Âyette zikredilen "Resulullaha eziyet" ten maksat, Resulullahın Safiye ile evlenmesine dil uzatılması hadisesi olduğu rivayet edilmektedir. [1]

Okudunuz mu?  Hafızların kullandığı mushaf-kuran hangisi?

[1] Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 6/519.


Cevap: Allah CC kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

kral2a_1988
Allah razı olsun…peki sonunu düsünmeden hatta o anda günah oldugunu düsünmedigimiz vesveseden dolayi kizginlikla cikan bir hakaret sözüne tövbe etsem kabul olur mu?


Cevap: Allah CC kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

Desert Rose
< Allah razı olsun…peki sonunu düsünmeden hatta o anda günah oldugunu düsünmedigimiz vesveseden dolayi kizginlikla cikan bir hakaret sözüne tövbe etsem kabul olur mu? >

amin ecman…Kardeşim bu sorunun cevabını
zaten Ayet ve Hadisler vermişler…

Okudunuz mu?  Kafirlerle dostluk

________________

"Allah (c.c), tevbenin kabul şartlarını, Kur’an’da açık olarak bildirmiştir.

"Eğer tevbe eder ve düzelirlerse…"(Nisa: 16)

"Muhakkak ki ben tevbe eden, iman edip salih amel işleyenleri ve doğru yola girenleri bağışlayıcıyım." (Taha: 82)
Bu ve benzeri ayetler açıkça gösteriyor ki; Allah (c.c) ancak, işlediği günah ve küfrü terk edenlerin tevbesini kabul eder. İşlediği günahı ve küfrünü terk etmediği halde Allah (c.c)’dan bağışlanma dileyen Allah’la alay etmiş olur.

Ebu Hureyre[/B] (r.a)’dan, Rasulullah (s.a.s)’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

"Kim, güneş batıdan çıkmadan önce tevbe ederse Allah, onun tevbesini kabul eder." (Müslim)
Ebu Zerr (r.a)’dan, Rasulullah (s.a.s)’in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:
"Allah (c.c), ta ki hicab (örtü) ininceye kadar kulun tevbesini kabul eder ve onu affeder."
Ey iman edenler! Bir daha dönmemek üzere Allah’a tövbe edin…" (Tahrim:

"Bütün bunları yapıp da kim tövbe etmezse, işte asıl zalimler onlardır." (Hucurat: 11)

Okudunuz mu?  Şarkıda feleğe sövmek

"Şüphesiz ki (o kitap), Rabbinizden mağfiret dilemeniz, sonra da tevbe etmeniz içindir." (Hud: 3)

Allah (c.c), kulun tevbesini, ruhu boğazına gelmeden önceki zamana kadar kabul eder." (Tirmizi, Ahmed, İbn-i Mace, Hakim)


Kayıtsız Üye
Yasak olduğu bilindiği halde işlenen günah in tövbesi kabul olur mu


mum
Hepimiz yasak olduğunu bilerek günah işleriz bu normal insanoğlu hata yapar.
Önemli olan pişman olup Allah’a yönelmektir, Allah affeder.

Okudunuz mu?  Ayn harfi mahreç nasıl yapacağım

Kayıtsız Üye
Ben erkek erkeğe cinsel ilişkiye girdim bir çok kez bu dönemde bazen namaz kılıyordım oruç tuttum el rufailerin zikirlerine katıldım 3 ay içimde Allah korkusu var ve Allah ın tek ilah ve Peygamber efendimizin onun elçisi olduna inancım var La ilahe illAllah hamdolsun,şuan tevbe ettim Allahın azabından çok korkuyorum hala ona iman ediyorum böyle büyük bir haram gğnah işledim ama şirk asla koşmadım ama yinede ebedi cehennemde kalmaktan korkuyorum

Bende bugün direkten döndüm az kalsın İblis’in vesvesine uyup livata yapacaktım bir ara düşündüm ben nasıl bunu yaparsam cennete gidemem bir ara düşündüm dedim yaptım ama ben bu dünyada cenneti için yaşıyorum eyer ben bu günahı işleseydim tevbesi olurmu hadi İblis’e uyduk livata yaptık yarın yani bir ertesi gün artık masum olmuyacaz dedim bunu yaptıktan sonra tevbemiz kabul edilmesse bütün günahları işleriz ALLAHIMA binlerce hamd ve şükürler olsunki ben yapmadım yapan arkadaşlar tevbe edin artık öyle bir dünyada yasıyozki erkeğin erkeğe nefsi kalkıyor ALLAHIM sen bize Herzamsn İçin Hidayetver sana sonsuz saygım var ALKAHIM yapmadığım halde düşün düğüm için tövbe ediyorum sen kabul eyle ALLAHIM bunu okuyan herkese tavsiyem iradenize sahip çıkın yazık günaha girmeyin eyer Cennete gidebilirsek ne güzel olur bizim için

Okudunuz mu?  Ahmet fethullah el-cami hayatı

Kayıtsız Üye
Esselamualeykum yaklaşık 2 yildir dönüş yaptım elhamdulillah namazlarimi eda ediyorum zamanında eda edemim namazlar kaza yapıyor kuran oluyor aileyonunum dindar kucuklum kursta geçti fakat ilersen yıllar serseri gibi biri oldum gunahimi paylastim tevdede bulundum lakin günahların zamandinda paylaşmanın tevbem sahih olmusmudur Yüce ALLAHİN sonsuz merhametinde aile acilamiklamiyorum burdan bir hocamizdan sual bilmek istiyorum günah açığa vurulması tevbenin erdemli sahihmidir lakin saytana yenilsemde tevbem dilinden kalbimde eksik olmuyor ESSELAMUALEYKUM

Okudunuz mu?  Dua ederken daima gözümden yaş geliyor

imam
Günahınızı açığa vursanız dahi edeceğin samimi tövbeye engel olmaz.


Kayıtsız Üye
Kaza sonucu yamulan dişlerime kaplama yaptırdım. Efendimiz dişlerini güzellik için seyrelten inceltenlere lanet ediyor hadisinde ve kaplama yapılması için de dişler inceltiliyor. Benim yaptırış niyetim güzellikten ziyade kazada yamulma olduğu içindi fakat neticede aman aman hayati bir durum olmadığı halde yaptığım şey fıtratı asliyeyi değiştirmek olduğu için şuan vicdanen çok pişmanım. Hele hadisi şerifte lanet olsun ifadesini okuduktan sonra, fıtratı değiştirenlerin de zalim olduğunu ve zalimlere de Allah’ın lanet ettiği ayeti okuduktan sonra mahvoldum.

Okudunuz mu?  Allah bana ceza mı veriyor ?

1.sorum: bir yerde bu hadisin açıklamasında tedavi maksatlı veya kusuru düzeltme adına yapılırsa haram olmaz diyordu, benim durumum en azından kusuru düzeltmeye mi giriyordur?

2.sorum: şimdi hamd olsun tövbe kapısının açık olduğunu biliyoruz ve tövbenin şartlarından biri de yaptığından vazgeçmek, düzeltmek. Ben şimdi hem pişmanlık duyup hem bu kaplamalarla yaşamaya devam ettiğim sürece(kaplamalar da ön iki dişte) günahta ısrar mı etmiş olurum, tövbemin içi boş mu kalır?

Okudunuz mu?  Clash Royale Adlı Oyunu Oynamak Günah Mıdır ?

mum
1. Sizin durumunuzda zaruret vardır bu günah değildir.
2. siz günah işlemediniz. Ve hadisi yanlış anlamışsınız.


Kayıtsız Üye
Allah kullarına,kullarının çıkarları için yasaklar koymuş ve emirler buyurmuştur. Her ne günah olursa olsun işlenirse işlensin. Allah dan ümit kesmemek gerekmektedir. Ümitsizlik küfürdür. Bizler ne günah işlemişsek samimi kalple tövbe edersek Allah bunu karşılıksız bırakmaz bir sebep halkeder. Ama samimi tövbe (nasuh tövbesi bakınız) Allah ın tövbemizi kabul edip etmediğinden emin olamayız ama o kabul etmeyecek oldada bizlerin başka alternatifimiz yoktur ıstarla tövbe kapısını çalmamız gerekmektedir. Kalplerimizi korku ile ümit arasında zinde tutup töveyi elden bırakmamalı. Ve tövbe ettiğimiz kötü haslete bir daha dönüp bakmamalıyız ki istek hasıl olsun.

Okudunuz mu?  Nasıl doğru gusül alınır ? Şafii mezhebi için

Kayıtsız Üye
Annem ile tartıştım sonra bu iş kavgaya doğru gitti. Hatalarımın farkındaydım ama annem değildi ve sonra kavganın sonu şiddete doğru gitti başta bir şey yapmadım sonuçta annem döverde severde ama sonra sinirden ağzından çıkan sözlere dayanamadım çünkü bana dediği şey ölmem ile ilgiliydi ve bende dayanamadım eğer bir gün ölürsem evlat acısının ne olduğunu anlarsın, dedim. Bana daha çok kızdı şiddet arttı aile üyeleri ayırmaya çalıştı ve ayırmaya çalışanlarında ağladığını görünce dayanamadım ve anneme karşılık verdim şu an gerçekten çok pişmanım tövbe etsem bile affedemem ki ben bu yaptığımı ne yapacağım bilmiyorum.

Okudunuz mu?  İnşaat başlamadan daireleri satmak, satın almak caiz midir?

misafir1
cömertlere ikram olunur, affedenler daha kolay bağışlanır. hesab peşinde olanlar, hesablarının peşinde koştururlar


her tevbe kabul olur mu, tövbe kabul olur mu, tövbe etsem kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Meni mi idrar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.