Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
sizden95
Abone

Allah bana ceza mı veriyor ?

Allah bana ceza mı veriyor ?

kral2a_1988
Biliyorum sizi çok sıktım sorularımla sürekli ama benim ki bir hastalık oldu sanki dini bir şey düşünmeden yapamıyorum. Sürekli içimden dinden çıkmışım gibi geliyor ve nefsim ve iradem sürekli karşı karşıya geliyor . Ben zamanında dinden çıkaracak şeyleri okumuştum bunları söylemektense ölmek daha iyi benim için fakat aklıma sürekli geliyorlar bu lafızlar bende engel olabildiğime oluyorum ama sürekli olduğu için bazen onaylar gibi kafa sallamış buluyorum kendimi özellikle uyku dan uyanmadan hemen önce oluyor ozaman uyanık olamıyorum tabi vesveseye karşı. tövbe ediyorum her gün dinden çıkmış gibi hissetmekten bıktım bunca yaşıma geldim bütün sevaplarım silindiyse kendimi çok halsiz hissediyorum. sizce ne yapmalıyım? Allah affeder mi beni? Ben neden bu hale geldim ?

Okudunuz mu?  Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ?

Cevap: Allah bana ceza mı veriyor ?

imamhatipli42
< Biliyorum sizi çok sıktım sorularımla sürekli ama benim ki bir hastalık oldu sanki dini bir şey düşünmeden yapamıyorum. Sürekli içimden dinden çıkmışım gibi geliyor ve nefsim ve iradem sürekli karşı karşıya geliyor . Ben zamanında dinden çıkaracak şeyleri okumuştum bunları söylemektense ölmek daha iyi benim için fakat aklıma sürekli geliyorlar bu lafızlar bende engel olabildiğime oluyorum ama sürekli olduğu için bazen onaylar gibi kafa sallamış buluyorum kendimi özellikle uyku dan uyanmadan hemen önce oluyor ozaman uyanık olamıyorum tabi vesveseye karşı. tövbe ediyorum her gün dinden çıkmış gibi hissetmekten bıktım bunca yaşıma geldim bütün sevaplarım silindiyse kendimi çok halsiz hissediyorum. sizce ne yapmalıyım? Allah affeder mi beni? Ben neden bu hale geldim ? >
Nasıl ki mücevherin hırsızı olursa imanın hırsızı da şeytandır. Kalbinde iman olmayan kimse ile şeytan uğraşmaz. Sen ibadet ve zikirlerine devam et kardeşim. Şeytana aldırış etme. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayıpta cennete girecek insan varmı

Cevap: Allah bana ceza mı veriyor ?

Desert Rose
Bu ceza değil şeytannın vesvesesiyle sınanmandır
dinden çıkmış olan bu denli üzüntü duyup sıkıntı çekmez
bu vesveselere itibar edip maneviyatını bozarak şeytanın
sevinmesine izin verme kardeş,ayrıca Rahmeti sonsuz rabbimiz
Tavvab sıfatıyla tövbe ednlerin tövbelerini çok kabul eden
Tevvaur-rahiym olandır…
Maneviyatını güçlendirmek için ibadetlerine özen göstermen
dualarla Rabbimize sığınman sana en faydalı olandır.
Ayet-el Kürsi,Amener-Rasuli ve muhafazateyn surelerini
düzenli okursan vesveselerinin azalarak geçtiğini göreceksin İnşaAllah
Allah (c.c)yardımını esirgemesin…

Okudunuz mu?  Gelin Görümce Sorunları

Cevap: Allah bana ceza mı veriyor ?

burcealtug
Yukardaki kardeşe katılıyorum benlede çok uğraş içinde….


Ufkuaçık
İnançsızlığın doğurduğu sorularla yoğurulan kalp ve akıl artık şuuraltına dönüşünce sahibinde büyük mücadeleler başlar.Şayet aklı ve iradesi çok güçlü ise bu olumsuz şuuraltından kaynaklanan duygu ve düşüncelerden kolayca sıyrılabilir.Konuyu açan kardeşimiz olumsuz ve tehlikeli bir şuuraltındadır.İmanını tazelesin ve bu imanın Allah katında ne derecede razı olunacağını beynine odaklasın.Ve kendi kendine desin ki, "ben öyle olumsuz düşüncelerimle cenneti hayal etmek bile imkansız olur.Hemen kendime gelmeliyim" diye içten telkinlerle kısa zamanda bu badirelerden kurtulmuş olur.Allah bu kardeşimizin yar ve yardımcısı olsun(Amin)

Okudunuz mu?  Çalıştığım iş yerinde darp edildim kimse beni korumadı öteki tarafta hesabını nasıl soracağım

kral2a_1988
Zaten iman tazelemekten bir hal oldum tamam sürekli vesvese geliyor ama İmanım var Allah’a şükür diyorum ama gitmiyor sadece sorunum bu benim ben Allahın varlığından şüphe etmiyorum bu konuları zamanında çok okudum Ahiret var onuda biliyorum inanıyorum benim korkularım aklıma geliyor mesela ya dinden çıkarsam ya bunu söylersem diye sonra o söz aklıma sürekli geliyor vesveseyle çok uğraştım zamanında şeytanımı alt etmek için ama durmayacağını anladım nefis durmuyor çünkü.Ben imanlı yaşayabilirim sadece. iman benim herşeyim.

Okudunuz mu?  Meni bulaşmış kıyafeti giymek gusle zarar verir mi? Yeniden yıkanmak gerekir mi?

——————-

peki ben tövbe etsem Allah beni affeder mi ? Ben hayatım boyunca iyi insan olmaya çalıştım şimdi aklıma gelen soruları size yazayım yada nefsim yada şeytanın vesvesesimi diyeceğim bilmiyorum ama aklıma gelmesini istemiyorum ;

1-Ben normalde Allah’a saygımdan dolayı haram diye içki içmiyorum , korkumdan ve söz verdiğimden ve tövbe ettiğimden dolayı zina yapmıyorum kul hakkı kalmasından korkuyorum üzerimde peki ben bunca uğraşıma rağmen niye bu şeyler bana musallat oluyor zamanında Allahtan küfre girmektense canımı al diye dua ediyordum hala da öyle isterim peki neden bunlar başıma geliyor bazen dayanamıyorum diyorum ki benden intihar mı bekliyorsun diye sorular geliyor aklıma belki bunları yazmak çok günah biliyorum ve ilk defa yazıyorum ben yanlış düşündüğümü biliyorum bir yerde yanlışım var ama mantıklı bir açıklaması vardır kendi cevabımı arıyorum?

Okudunuz mu?  Evde hayvan beslemek doğru mu?

2-Aklıma şu soru geliyor intihar bitirir mi bu derdi Ben Allahı seviyorum o acaba beni sevmiyor mu ?

Lütfen cevap bekliyorum


nedrn ben
Malesef bende ayni şekildeyim ve artik dayanamiyorum daha neler neler anlatilamiyacak kadar ne yapacam bazen intihar edesim geliyor .


Kayıtsız Üye
vesveseee seytanin oyunlarindan biri.
eğer imansiz olursam sonsuza kadar ates var diye düşünüyorsaniz ve korkuyorsaniz sunu bilin ki suz de iman var….peki bu vesvese neyin nesi?
vesvese bagli bir kopek ,siz kopekle ilgileniyorsunuz ve ona cevap verip bagirmaya calisiyorsunuz bakin kardeslerim bagli bir kopek size zarar veremez ilgilenmezseniz havlar havlar susar ama tas atarsaniz susmaz seytana laf anlatmaya kalkmayin o laf anlamaz biliyo zaten cenneti cehennemi amaci senin imanini calmak……iman bir sur kale ,seytan girmeye calisan bir asker kork mayin guclu olun Allah a tovbe edin …benimde basima geldi simdi kalbimde bir sur hayal ediyorum seytan girmeye calisiyor ama gucluyum bir sey yapamaz diye dusununce vesve se gidiyor Allahin izniyle unutmayin bu pisligin altinda berrak bir su var sabredin Allah a ve Rasulune iman ettim deyin……

Okudunuz mu?  Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

Kayıtsız Üye
Bende aynı sekildeyim ve bıktım


musallat ceza midir

Bu kategoride yer alan İnternetten bulduğumuz ürün anahtarı kullanmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah bana ceza mı veriyor ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.