Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

MuhammetTOLGA
Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim. Yerinize günah işleyen kavimler getirirdim diye(veya benzeri) bir ayet var mı?Dershanedeki hocamız bunu söyleyip söyleyip duruyor arayıp bulamadın sinirleniyorum.

Bir kere Allah hâşa zalim midir ki kendine kulluk eden topluluğu yok edip cehenneme atsın?

sonra bugün Hz.Adem mi daha önce yaratıldı yok dünya mı arkadaş sordu kesin bir cevap çıkmadı.

Arkadaşlar lütfen cevap verin çok merak ediyorum.


Cevap: Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

qnqster
< Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim. Yerinize günah işleyen kavimler getirirdim >
bu insanların günah işliyince piskolojik bunalma gri şaytana uyup kendi canlarına kıymamaları için yahut insanların işeyeceği kücük günahları nasıl olsa işledik geri dönüşü yok devam dememesi için indirilmiş bir ayaetir yoksa tabiki her günah işleyen azabını tadacaktır tevbe etmemiş ise hata bazı toplumlar bnim bile yakınlarım bu ayaeti örnek alarak zinayapıor içki iciorlar ayeti yanlış yorumlamışlar bzim görevimiz günahtan kaçmak

Okudunuz mu?  Ahir zaman fitneleri hakkındaki hadis

Cevap: Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

MuhammetTOLGA
kardeş ayet hangi sure kaçıncı ayet söylermisin?


Cevap: Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim.

ebuturab
kardeş bu ayet değil hadisi şeriftir..

"Nefsim yed-i kudretinde bulunan Rabbime yemin ederim ki, eğer sizler günah işlememiş olsaydınız, sizin yerinize günah işleyip de Allah’a istiğfar edecek bir kavim getirirdi de onları mağfiret ederdi.”
(Müslim, Kitabut- tevbe 4/210)

Okudunuz mu?  Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

Evet tevbe iman ve amel-i salih istenmektedir. Yani işlenen günahtan tevbe edip vazgeçilecek, arkasından iman edilecek, Allah’-la koparılan diyalog yeniden düzeltilecek ve de salih amellere koşulacak.

3: ışlenen günahları silen bir başka salih amel hakkında da yine Rasûlullah şöyle buyurur:

"ıslâm, kendinden önceki günahları siler; hicret, kendinden öncekileri siler, hac da kendinden önce işlenenleri siler mahveder.
[Müslim]

Evet ıslâm kendinden öncekilerin tümünü siler. Kişi müslüman olduğu andan itibaren önceki işlediği günahlarının tamamı silinmiştir. Hicret de böyledir. Hicrette hicret öncesi işlenmiş olan günahları siler. Hac da böyledir. Mebrûr ve makbul bir haç kişinin anadan doğduğu gündeki gibi tüm günahlarını siler.

Okudunuz mu?  HuvAllahullezi ne demek nerelerde okunur?

anladınmı kardeşim dua ile


MuhammetTOLGA
Çok saolun bende hadis olarak tahmin ediyordum. Birde Hz. Adem a.s Dünyadan öncemi yoksa sonramı yaratılmıştır? bunu soracaktım:o:(

selam ve dua ile:)


HAMMADUN
Eğer her zaman benim yanımda bulunduğunuz üzere olsanız, melekler sizinle musafaha eder ve sizi evlerinizde ziyarete gelirlerdi. Eğer siz günah işlemeseydiniz Allah, bağışlayabilmek için günah işleyecek bir kavim yaratırdı.” buyurdular…… İmam Ahmet, Tirmizi; Hayatü-s Sahabe

Okudunuz mu?  Oruçlu iken zevk suyu gelmesi

Bu hadiste bahse konu olan husus şudur.

Eğer KEMAL SIFATLARLA TEÇHİZ OLAN ALLAHU TAALA, yine KEMAL SIFATLARLA TEÇHİZ OLAN BİR KAVİM YARATMIŞ OLSAYDI…… Günah işlemeyen…..

Yani kendine denk bir varlık yaratmış olsaydı….. GÜNAH İŞLEYECEK BİR KAVİM YARATIRDI BAĞIŞLAMAK İÇİN…..

< Eğer kullar günah işlemeseydi; Allah (cc) günah işleyen bir kavim yaratırdı….

Okudunuz mu?  Allah rızası için okuyun (vesvese müptelası oldum)

Ebu Hureyre (R.A.) şöyle demiştir:

"Peygamber Efendimiz’e (S.A.V.):

"Ey Allah’ın Resulü! Sizi gördüğümüzde kalbimiz inceliyor ve ahiret ehlinden oluyoruz. Ama sizden ayrıldığımızda dünya hoşumuza gidiyor; kadınlara ve çocuklara yaklaşıyoruz.” dedik.

Resulullah (S.A.V.):

" Eğer her zaman benim yanımda bulunduğunuz üzere olsanız, melekler sizinle musafaha eder ve sizi evlerinizde ziyarete gelirlerdi. Eğer siz günah işlemeseydiniz Allah, bağışlayabilmek için günah işleyecek bir kavim yaratırdı.’ buyurdular…” (İmam Ahmet, Tirmizî) >
Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Domuz yağı vs şüphesiyle Toppik kullanımı

kibrit
Dünya daha önce yaratıldı.


ebuturab
Hz. Cabir anlatıyor: "Ey Allah’ın Resulü! Anam-babam sana feda olsun, Allah’ın her şeyden önce ilk yarattığı şeyi bana söyler misiniz?” diye sordum. Şöyle buyurdu: Resûlullah (sallAllahu aleyhi ve sellem) bir hadisi kudsîde şöyle buyurmuştur:
Dipnotlar:

(1) bk. İmâm Ahmed, Müsned IV-127; Hâkim, Müstedrek II-600/4175; İbni Hibban, El İhsân XIV-312/6404; Kastalanî, Mevahibü’l-Ledünniye: 1/6; Krş. Aclunî, I/262-6
(2) bk. Îmân Ahmed, Müsned IV-127; Hâkim, Müstedrek II-600/4175; İbni Hibban, El İhsân XIV-312/6404; Aclûnî, Keşfü’l-Hâfâ I-265/827.

Okudunuz mu?  Sabah namazına telefon çalmaması yüzünden uyanamamak hakkında soru

şahsımız adına mutlaka bize lazım olan bilgileri araştırıp öğrenmemiz bizler için daha faydalı olucaktır..


HAMMADUN
Elhamdulillah,

< "ALLAH : "Seni kendi nurumdan, diğer şeyleri de senin nurundan yarattım"buyurdu" >
İşte gerçek hadis bu. Allah Razı Olsun ebuturab kardeşim.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


deist
< sonra bugün HzAdem mi daha önce yaratıldı yok dünya mı arkadaş sordu kesin bir cevap çıkmadı >
çok saçma bir soru bu kardeşlik tabiki önce Allah geldi dediki ol dedi sonra dünya ortaya çıktı sonra bu dünya soğudu falan denizler falan oluştu sonra çamurdan insan suretinde bir heykel yaptı ve ol dedi sonra birden canlandı yani önce dünya oldu sonra adem oldu.

Okudunuz mu?  Duanın arapçasını yazabilir misiniz?

Kayıtsız Üye
Allah bize rızasını kazanacak kul olmayı nasip etsin. Selametle


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşim Allah her turlu eksik llikten ve noksanliktan munezzehtir zulmetmek esikliktir Allahin helaketmesi onun adalet sifatinin tecellisidir insanların hepten gunahsiz olmayacagi asikardir yalniz çok günahkar kullar olsada veli kullar da vardır kimi gazab edilir kimine merhamet neden dersen imtihan içindirimtihan

Okudunuz mu?  13,5 yaşımda çok büyük bir günah işledim

Kayıtsız Üye
Bu yazdıklarınız ayet değildir. Hadis olduğu söylenir. Fakat metin tam bu şekilde değil. ” Rabbime yemin ederim ki, eğer sizler günah işlememiş olsaydınız, sizin yerinize günah işleyip de Allah’a istiğfar edecek bir kavim getirirdi.”


Kayıtsız Üye
bakara suresi 29 ayete bakarsanız sorunuzun cvabı orda var


Kayıtsız Üye
Eğer siz günah işleyipte tevbe eden olmasaydınız sizi helak ederdim ve yerinize hem günah işleyip hemde tevbe edecek kullar yaratırdım.ayeti sabittir kesinlikle bu bir alevi kardeşlerimizin uydurmasıdır çünkü onlar kılıç aslanımız hz. Ali mizin namazda öldürüldüğünü sanıyorlar en doğru cevaplar kur an dadır

Okudunuz mu?  Burnum tıkalı olunca, Burun spreyi sıkarak gusül alıyorum SAKINCALI MI ?

günah işlemeyen bir kavim olsaydınız, siz günah işlemeyen bir kavim olsaydınız, eğer siz günah işlemeyen bir toplum olsaydınız

Bu kategoride yer alan Vesvese daralma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bana sürekli secde eden insanlar olsaydınız sizi helak ederdim. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.