Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:36
missa05
Abone

Beyaz yalan söylemek caiz midir ?

Beyaz yalan söylemek caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Şimdi dinimizde 3 durumda yalan söylenebilir deniliyor. Bunlardan birisi eşler arası düzelecekse deniliyor. Bunun bir benzeri eşim değil ama sevdiğim kızla ilgili bir durum paylaştım buda onu gördü kızdı bende seninle ilgili değil dedim oysa onunla ilgiliydi. Aramız bozulabilirdi evet seninle ilgili deseydim. Bu cezası olan yalan mıdır olmayan yalan mıdır sizce ?

Okudunuz mu?  İslamda Akrabalık İlişkilerinin Önemi Nedir? Ayet ve Hadislerle Açıklar Mısınız?

Yorum: Beyaz yalan söylemek caiz midir ?

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam.
Kardeşim öncelikle malesef sizin yalanınız o 3 duruma girmiyor.Allahu Teala sizi de bizleri de affetsin.Tövbe edin inşaAllah kardeşim.Birde sakın dönemin gençlerine benzemeyin.Sevgililik gibi şeyler batıdan İslam topraklarına ithal edilmiş kavramlar.Bizler Peygamber’den(sav) gördüğümüz şekilde evlilik yoluna gideriz batılılardan bizim topraklarımıza sızmış yöntemlerle değil.O yüzden karşı cinsle olan münasebetinize dikkat edin.Asıl problem sizin bir başka kızla alakalı paylaşım yapmanız.Tesettür sadece kadına değil erkeğe de farzdır.Gözlerinizi ve kendinizi haramdan sakınmanız gerekir.

Okudunuz mu?  Fıkıh ve fıkıh usulü arasnda nasıl bir ilişki vardır

Yorum: Beyaz yalan söylemek caiz midir ?

Hoca
Başkasının namusuyla birliktelik en az yalan söylemek kadar günahtır, neden yalana takılıp diğer haramları önemsemezsiniz anlamıyoruz?

GÜNÜMÜZ İNSANININ DİN ANLAYIŞI

-Zina eder, cünüp gezmez!
-Haram yer, domuz yemez!
-Teravih kılar, farz kılmaz!
-Sadaka verir, zekat vermez!
-Ölünün yanında örtünür, dirinin yanında açılır saçılır!

Okudunuz mu?  Sanal alemde küfretmek günah mı? Yada birine İslam ile ilgili bir şey öğretmek sevap mı?

Büyük Günah Mı??

Kayıtsız Üye
İyi günler ben bir mülakatta yalan konuştum. Düğün yapmadık koronadan dolayı dedim öncesinde ve sonrasında da yalanlar söyledim. karşımdaki kişide o parayla tatil yapın dedi bende bunun üzerine İNȘÂALLAH ALLAH ın izniyle yaparız tatilde yaparız gibi bir şey söyledim.
Konuşmayı tam hatırlamıyorum bunun benzeri bir konuşmak oldu büyük ihtimal.
Bu konuşmamdan dolayı yalan söyleyip sonrasında İNȘÂALLAH ALLAH’ın. İzniyle demek büyük Günah mı küfre nikahın bozulmasına sebep olur mu?
ALLAH kabul etmişse dini nikahım. Var
Cevabınızı şimdiden bekliyorum erkeğim çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Hayvanlara isim takmak caiz midir ?

beyaz yalan söylemek günah mı, beyaz yalan günah mı, Yaşını Yanlış Söylemek

Bu kategoride yer alan Mırmır balığı en lezzetli nasıl olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beyaz yalan söylemek caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.