Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:57
missa7-2
Abone

Anneyi üzmemek için yalan söylemek caiz midir

Anneyi üzmemek için yalan söylemek caiz midir

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm arkadaşlar. Benim annem temizlik hastasıdır. Ciddi bir şekilde çoğu zaman hastalık boyutuna ulaşabiliyor. Aldığı her şeyi yıkaması, en ufak bir şeyde elini yıkaması vb. Bazen ben bunları yapamıyorum ve annem sorduğunda yaptım diyerek sinirleri bozulmaması için yalan söylüyorum. Bu yalanlar caiz midir ? (yalanın büyük günahlardan olduğunu öğrendiğimde anneme ayak uydurmak için elimden geleni yapıyorum)

Okudunuz mu?  İnsanlar Neden Müzik Dinler?

Cevap: Anneyi üzmemek için yalan söylemek caiz midir

Darusselam
yalan söylenecek durumlar belidir. savaşta,küs olan iki kişinin aralarını düzeltmek, ve karı kocanın aralarını düzelmekte yalan söylene bilinir. bunun dışın yalan söylemek caiz değildir.


Cevap: Anneyi üzmemek için yalan söylemek caiz midir

Kayıtsız Üye
Benim görüşlerime göre caizdir yani bir sakınca bulunmaz.

Bu kategoride yer alan Mezara neden 9 tahta konur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anneyi üzmemek için yalan söylemek caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.