Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

Evlilik öncesi hayatla ilgili yalan söylemek dinen caiz mi?

Evlilik öncesi hayatla ilgili yalan söylemek dinen caiz mi?

Kayıtsız Üye
Evlilik öncesiyle ilgili yalan söylemek dinen câiz mi?


Cevap: Evlilik öncesi hayatla ilgili yalan söylemek dinen caiz mi?

Fetva Meclisi
Bu, günümüzde toplumumuzun başına gelen en vahim olaylardan biri, hatta diyebiliriz ki, en vahimi… Size, büyük büyük geçmiş olsun; Yüce Allah (cc), bir daha o günleri göstermesin (âmin).

Okudunuz mu?  Yakınlarım cehennemdeyken ben cennette nasıl mutlu olurum?

Genel bir kural olarak; aile kurarken kadın olsun, erkek olsun her biri, olabildiğince kendine uygun, yatkın, denk ve kendisiyle huzur bulacağı eşini bulmaya çalışır. (Er-Rûm 30/21)

Kişi bunu yaparken de dikkatlice izler-araştırır, sorar-soruşturur. Gerekirse uygun bir ortamda karşılıklı konuşarak anlaşıp anlaşamayacağını test eder. Ta ki güvenebileceği, huzur bulacağı, birlikte uyumla yaşayabileceğini bulana dek.

Okudunuz mu?  Şeytan Ayetleri diye bahsedilen Ayetler nelerdir ve ne anlama gelmektedir?

İşte bu noktada eş adaylarının birbirleri hakkında, önemsenen konularda doğru bilgi edinmesi kul hakkıdır; yani önemli gerçekler, özellikler hatta şartlar; uygunu bulma (En-Nûr 24/32) ve geleceğin hayırlı olması adına gizlenmemeli, insanlar yanıltılmamalıdır. Ancak önemsiz, iz bırakmayan, herkesin başından geçebilen şeyler bilakis söylenmez ki; akıl karıştırıcı, gönül bulandırıcı olmasın.

Okudunuz mu?  Hayvanlarda Sütün Oluşumu Nasıl oluşur

Bu çerçeveden bakıldığında bekâret konusuna toplumumuz çok önem göstermekte olup, genellikle hiç evlenmemiş erkek ve kızlar kendilerine uygun düşen, kendileri gibi hiç evlenmemiş olanlardan eş seçme tercihinde bulunmaktadırlar.

İnsanların bu eğilimini bile bile olmayan bekâreti varmış gibi göstermek; tertemiz duygu ve niyetlere değer vermemek, hatta alay etmek olur. Kurulacak yuvanın temellerini ilk günden yalanlar, yanıltmalar üzerine atmak ise; işlenmiş hataların en büyüğü olur. Bu öyle bir hata ki, tek kişilik olmayan, büyüğü-küçüğü ile yapılmış kolektif bir günah, bir vebâl. Bir yönüyle de zulüm… Diğer yandan unutulmamalıdır ki; hiçbir yalan, kandırmaca ortaya çıkmadan kalmayacaktır.

Okudunuz mu?  Ashab-ıl Yemin ve Şimal ne demektir?

Şu da varki; bir kızın bekaretini kaybetmesi bir daha asla evlenemeyeceği ve mutlu olamayacağı manasına gelmez. Onlarda mutlu bir evlilik yapabilirler.

Zaman


Evlilikte geçmiş, fetva meclisi bekaret

Bu kategoride yer alan Alışkanlıktan kurtulma duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik öncesi hayatla ilgili yalan söylemek dinen caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.