Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:41
missa09
Abone

Sivrisinek ısırması abdest bozarmı

Sivrisinek ısırması abdest bozarmı

Kayıtsız Üye
Sivrisinek ısırması abdest bozar mı ? sivrisineğin ısırması bir kişinin abdestini bozar mı açıklar mısınız ?


Cevap: sivrisinek ısırması abdest bozarmı

bekir34
Sinek ısırmasıyla çıkan kan’dan dolayı abdest bozulmaz.


Cevap: sivrisinek ısırması abdest bozarmı

berkehan
sivrisinek kanımızı toplu iğne ucundan daha fazla emdikten sonra,bu sineği görüp öldürdüğümüzde sivrisinekten çıkan kan abdestimizi bozmuş olurmu??

Okudunuz mu?  İmamlık yapacağım arapça nasıl niyet edebilirim?

Cevap: sivrisinek ısırması abdest bozarmı

Fetva Meclisi
Sivrisinek kan emdiğinde abdest bozulur mu?

Sinek, sivrisinek ya da büyük eşek arısı insanın her hangi bir uzvundan kan emdiğinde abdest bozulmaz. Bu, namaz ya da namaz dışı durumlarda değişmez.
Âlim b. el-Alâ, el-Fetâva’t-Tâtârhâniyye, I, 66; Ayrıca bkz. eş-Şeyh Nizamuddin, el-Fetâvâ’l-Hindiyye, I, 13.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum Hocam Çok Sıkıntıdayım İnşALLAH doğru Yere Soruyorumdur Hocam Sivrisinek pire karınca vb ısırmaları gusle engel mi şuan Isırılan yerler Kaşınıyor Ve Kan Topladı Sizde iyi bilirsiniz ama kan derinin altında üstünde değil hocam bu gusulume engel midir şuan gusulumu aldım ama onlar engel diye düsünceler var seytanın vesvesesi mi bu insALLAH cevaplarsınız hocam iyi günler.

Okudunuz mu?  Yaptığım hiç bir duam kabul olmuyor

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Engel olduğunu düşünüyorsan ve öyleyse ne yapmayı planlıyorsun. Deriyi soymak gerekiyorsa soyacak mısın? Her aklından geçeni mesele edip ciddiye alma ve şeytana uyma.


sivrisinek ısırması abdesti bozar mı, sinek ısırması abdesti bozar mı, sivrisinek ısırınca abdest bozulur mu

Bu kategoride yer alan İmanlı ölen biri kabirdeki sorulara cevap verebilecek mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sivrisinek ısırması abdest bozarmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.