Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu?

Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu?

nisan21
Hanefi mezhebinde gusül abdesti alıp banyodan çıktıktan sonra avret yerine dokunulursa abdest bozulur mu?

1-Gusül abdesti bozulurmu
2-Normal abdest bozulur mu


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu?

Desert Rose
Tenasul aletine dokunmak gusül ve namaz abdestini Hanefi de bozmaz, Şafii mezhebinde namaz abdesti bozulur ama gusül bozulmaz kardeşim


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu?

@mir
Nesai Gusül Bölümü

30- TENASÜL ORGANINA DOKUNMAK ABDESTİ BOZAR MI?

440- Büsre (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Tenasül organına dokunan abdest alsın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Müslim, Tahara: 15)

Okudunuz mu?  Maliki ve hanbeli mezhebine göre teravih namazı kaç rekattır?

441- Büsre binti Safvan (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Kim eliyle tenasül organına dokunursa abdest alsın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Müslim, Tahara: 15)

442- Mervan b. Hakem (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Abdest almak tenasül organına dokunmaktan dolayıdır. Mervan diyor ki: Büsre bana böyle bildirdi: Urve mürsel olarak bu hadisi aktardı ve şöyle dedi: Rasûlullah (s.a.v): Tenasül organına dokunmadan dolayı abdest gerekir buyurmuştu. (Ebû Davud, Tahara: 70; Muvatta’, Tahara: 15)

Okudunuz mu?  Nasuh tövbesi nasıl oluyor tüm gühalar silinir mi ? daha sonrasında günah işlenmemeli mi ?

443- Yine Büsre binti Safvan (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Tenasül organına dokunan kimse abdest almadan namaz kılmasın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Muvatta’, Tahara: 15)


Cevap: Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu?

@mir
Allah razı olsun
artık dileyen dilediği mezhebin hükmüne
o mezhebin delilini bilerek uyabilme imkanına sahibtir

mezhebin delilini bilerek amel etmek
sanıldığı gibi zor değil
ve üstelik çok da zevklidir
ahirette de İnşaAllah kişinin derecesini arttıracaktır
Allahu Alem


nisan21
ALLAH C.C. rAzı olsun cevaplar için…

Okudunuz mu?  Tuvalet ve temizlik

nisan19
boy abdesti alırken avret yerine el deyerse abdest bozulurmu


musab
Gusül abdestine zararı yoktur;ama Şafi Mezhebine göre namaz abdestini bozar.Hanefi Mezhebine göre namaz abdesti de bozulmaz.


Emin eren
selâmin aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu… Arastirmalarim sonucu herhangi bir bilgiye ulasamadigim için en yakin konu olarak burayi buldum.
Sorum sudur;
Idrar yaptiktan sonra gereken 40 adim ya da o kadar zamanin gecmesinin anlami geriden gelecek olan idrarin camasira bulasmamasidir diye bilinmektedir. Bunda hemfikirim fakat bende bu zaman gectikten ve abdest aldiktan sonra bile bu problem ise yasanmakta olup senelerdir sürekli organimda pecete benzeri bir şey ile namazlarima vs devam etmekteyim. Eger ki normal sartlarda da herhangi bir akinti soz konusu oldugunda pecete bunu emmekte ve camasir temiz kalmaktadir. Ama bu konu ile alakali olarak sizin fikirleriniz nelerdir? Yaptigim bu davranis ne kadar dogrudur?

Okudunuz mu?  Borç ödenmezse Kişinin Ruhunun Askıda Kalması?

imam
gusül abdesti alırken avret yerine dokunmak gusül bozmaz


İbnî_er-Rumî
Avret yerine dokununca abdest bozulur mu ?

Üç ( Şafii, Hanbelii, Malikii ) mezhebte avret yerine dokunmanın abdesti bozacağı konusunda ittifak etmişlerdir. Lakin Hanefii mezhebi bu konuda muhalafet etmiştir.

Şafii , Hanbelii ve Malikiilerin delili :

Büsre (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Tenasül organına dokunan abdest alsın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Müslim, Tahara: 15)

Okudunuz mu?  Kuddurü duası hakkında bilgi istiyorum yardım edermisiniz

Büsre binti Safvan (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Kim eliyle tenasül organına dokunursa abdest alsın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Müslim, Tahara: 15)

Mervan b. Hakem (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Abdest almak tenasül organına dokunmaktan dolayıdır. Mervan diyor ki: Büsre bana böyle bildirdi: Urve mürsel olarak bu hadisi aktardı ve şöyle dedi: Rasûlullah (s.a.v): Tenasül organına dokunmadan dolayı abdest gerekir buyurmuştu. (Ebû Davud, Tahara: 70; Muvatta’, Tahara: 15)

Büsre binti Safvan (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Tenasül organına dokunan kimse abdest almadan namaz kılmasın. (Ebû Davud, Tahara: 70; Muvatta’, Tahara: 15)

Okudunuz mu?  Korkuyorum ne yapmalıyım?

Hanefiiler’in delili :

"Adam eliyle tenasül organına dokunuyor, kendisine abdest gerekir mi?" Bu soru üzerine Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur:

"O ancak senden bir parçadır (vücudun diğer parçalarına elini dokundurman ne ise, oraya dokundurman da odur.)"


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar ben gusulde hep vesveseye dusuyorum çok sukur dustugum veseveselerden kurtuldum ama bu seferde ben 2 dir gusül abdesti alirken acaba masturbasyonmu yaptm diye kuskuya dusuyorum masturmasyon yapmadgm halde 3 gusulumde yine boyle bir vesvese geldi bende cinsel organima dokunup baktm bu gusulu bozarmi

Okudunuz mu?  Dudaktan öpüşmek caiz mi

Selamun aleykum arkadslar bn hep gusulde vesveseye dusuyorum çok sukur o vesveselerden kurtuldm.bu seferfe 2 dir gusül ust uste alyrm cunku acaba avret yerimi yikarken masturbasyon yaptimmi diye supheye dustugumden dolayi ve bundandr 3.gusul abdestinde yine boyle bir vesvese geldi ve bn avret yerime dokunup baktim bu gusulumu bozarmi


Selam2
Avret yerine bakmak veya dokunmak gusül bozmaz.


Kayıtsız Üye
Yani demek istedigim boyle bir supheye dusup baktgm için bu gusulu bozmazmi ?


Selam2
Şüphelenmek vesveseye düşmek guslü bozmaz.

Okudunuz mu?  Yaratmak kelimesi

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti aldıktan sonra avret mahalinde yara varsa krem sürmek abdesti bozarmı


emre
Gusül aldıktan sonra güslü artık sadece meni çıkışı ve ilişkiye girmek bozar başka bir şey bozmaz. Avret mahalline dokunmak (şafii mezhebine göre) namaz abdestini bozar. Hanefi mezhebine göre avret yerine dokunmakla abdest bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam , Selamun Aleykum.Peki gusulden sonra namaz abdestini tekrar mi alacagiz


arifselim
Aleykum selam. Gusül abdesti namaz abdesti yerine de geçer. Gusül abdestinden sonra namaz abdestini yeniden almaya gerek yoktur. Sadece şafiilerde eğer avret yerine avucunun içi ile dokunursan bu namaz abdestini bozar. Ama hanefilerde bu namaz abdestini bozmaz.

Okudunuz mu?  Annemin beni çağırması namazı bozar mı?

SaskalozSas
Gusul abdesti alındığı anda bir erkegin cinsel organı hayaline gelse yani gözünün önüne gelse abdest tamamlamis yani abdest gusül abdesti alinmis olunur mu


MeSeLeM
Guslün farzlarını yerine getir sünnetlerini de yaparsan güzel olur geri kalan ne olursa engel olmaz. Düşünce nasıl guslü bozabilir ne kadar nantıksız.


kmkfb
Gusül Abdesti Esnasında cinsel organa dokunmak guslü bozar mı?


ACİLSERVİS
Hayır bozmaz. Gusül Abdesti Esnasında cinsel organa dokunmak guslü bozmaz. Gusle devam edilir.


gusül abdesti alırken avret yerine dokunmak, kendi avret yerini görmek abdesti bozar mı, gusül abdesti alırken cinsel organa dokunmak

Bu kategoride yer alan Namazda "Allahumme barik " duasını 2 Kere okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti aldıktan sonra avret yerine el değerse abdest bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.