Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Vesvese bağımlısı oldum sanırım.

Vesvese bağımlısı oldum sanırım.

Kudüs
Selamun Aleyküm arkadaşlar.Atlattığım vesvese yerini başkasına aldı darwnizm odaklı düşünceler geçiyor gibi oluyor kafamdan kalbimdebir açı oluyor.Ama her zaman aklımda.Nasıl kurtulabilirim bundan anlam veremedim.Saçma sapan vesveseler geliyor düşündürüyor günaha giriyormuyum?Nasıl kurtulabilirim bu illetten?


Cevap: Vesvese bağımlısı oldum sanırım.

Kapsül2
bendede dini ve cinsellik karışımı vesveseler oluyor güzel kardeşim içimden dini şeylere hep küfür geçiyor bende bu günahı silmek için o an yaptıgım ısın aynısını yapıyorum bı kurtulamadım 🙁

Okudunuz mu?  2 Aydır Yanlış Yöne Namaz Kılıyormuşum

Cevap: Vesvese bağımlısı oldum sanırım.

kibrit
Bak Kudüs!

Bu vesveselere kulak asmamayı öğren. Nitekim; Vesveseye kulak asarsan ve cevap verirsen o düşünce kalbinde büyür ve büyür, beynini de sürekli meşgul eder!

Aksine; düşünmeyip itibar etmez isen ufalır ve ufalır, sonunda yok olur.

Hatta, Haşa Allah yoktur diye sana 10 dakika fısıldasa, sen sakın içinde Allah vardır vardır vardır diye yüklenme kendine. Böyle yaptıkça, o, sümme haşa Allah yoktur diye telkin etmeye devam edecektir.

Okudunuz mu?  Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi?

Anladın mı güzel kardeşim?


Cevap: Vesvese bağımlısı oldum sanırım.

Kapsül2
benim içimede hep Allah senın bu günahı tekrar işlemeni istiyo dıyo ya Allah günah işletmez diyorum ya işletirse sadece sana söylüyosa bunu falaln diyo içimden 🙁 buna ne dıceksın güzel kardesım kıbrıt 🙁

Okudunuz mu?  Sana kurban olayım demek

kibrit
Dediklerimde herhangi bir değişik söz olmayacak. Aynı şeyleri söylüyorum. İtibar etmeyin vesveselere. Bu tip şeylere çok takılmayın, yerine ilim öğrenin hocalardan!

Eğer ki sizdeki beyin, şeytanın; "günah işle, çünkü Allah böyle istiyor" lafını, doğru olabilir mi acaba? diye akıl süzgecinden geçiriyorsa, o beyni atın gitsin 🙂

Allah kolaylık versin, zor ama imkansız değil…


Kapsül2
mesela bir güah işledim ya Allah bu günahını affettirmen için şu günahı işle sonra tövbe et gibi vesveseler bunlar kardeşim insan ister istemeden ya oyleyse dıyo

Okudunuz mu?  Türkler ile ilgili Bu Hadisler Gerçek Mi?

Hayat Rehberi
kötü ortamlardan uzak dur, iyi ortamlarda bulun.
vesvese ihlaslı kullara zarar vermez ve kalıcı değildir


HAMMADUN
Biz o illetten şöyle kurtuluyoruz.

Şeytan Aleyyullana bizim karşımıza çıkıp, kendini gösterirmi….??? Belli bir makama ulaşmadan asla.

Tecelliyata vakıf olmuş bir alime kendini rahat rahat gösterir. Zira o alimin tekrar geri dönüşü yoktur.

Okudunuz mu?  Gusul de unutulan yerler

Peki bizimle nasıl konuşup halleşir. NEFS’imizi vasıta kılarak.

O Aleyyullana NEFS’imizle istişare eder ve NEFS’imizde bizimle. Bizde eğer NEFS’imizle istişare edersek, işte orada Aleyyullana’nın tuzağına düştük demektir çünkü NEFS’imiz bizden aldığını hemen Aleyyullana’ya yetiştirir ve bir tür ARACI VASFI’nı yüklenir.

Biz nefsimize zulmetmeyiz. Bir yiyecek yiyeceksek, ondan nefsimize zulmetmemek adına bir parça alırız ve daha isterim dediğinde, daha sonra İnşaAllah deyip o yiyeceğin yanından ayrılırız. Her meselede NEFS’imiz DAHA dediğinde ona DAHA SONRA İnşaAllah dediğimizde, Şeytan Aleyyullana bizimle kontak kuramaz.

Okudunuz mu?  Dişlerim yüzünden gülemiyorum

Kuramazda, kurmaya çalışmazmı….???? Her daim kurmaya çalışır. Lakin biz asla NEFS’imizin O Aleyyullana’ya tercüman olmasına fırsat vermemeye çalışırız. Bu durumda baktı ki; bizim nefs’imizle bizimle kontak kuramıyor. Bu sefer bize NEFS’ine hakim olamayan iki ayaklı TAGUT’lardan birini musallat eder ki; biz O’nu bize kimin musallat etmek istediğini de çok iyi biliriz. Bu durumda o TAGUT’lardan da uzaklaşmaya çalıştığımızda, başka vesilelerle illaki üzerinize gelir. Gelirde ne olur. Zaman içinde körelmiş bir NEFS’le birlikte Rab’binize yaklaştığınızı gördüğünde PER PERİŞAN OLUR ki; Siz yaradılış gayenize yaklaşmış, o ise sizi o gayeden alıkoyamamış olur.

Okudunuz mu?  Kişi sevdiği ile haşrolur. Hadisini açıklar mısınız ?

Hiç de zor olmasa gerek. Ne dersiniz bu reçeteyi uygulamaya değmezmi….????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Kudüs
Geçen seferki vesveseyi takmayarak aşmıştım bunuda öyle yapıcam önemsemicem ama işte nasıl bir illetse bu melunun fısıltısı.Kaybedeceğini gördüğü halde Adem oğlunu düşman bellemiş uğraşıp duruyor.Teşekkür ederim arkadaşlar.Allah C.C yar ve yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Yaşadığım vesveseler yüzünden elimde egzama çıktı bundan nasıl kurtulurum?

@_gül_@
bugün bende sohbete gittim ve RABBİM yardım etsin tövbe tövbe hoca ne anlatıyorsa içimden sanki açığını yakalamaya çalışıyormuşum gibi geliyo. hemen tövbe duasını okuyorum içimden. inşAllah birgün kesilir.


kibrit
Arkadaşlar bu arada vesvese imanın belirtisidir bunu da belirteyim. Şeytan batağa batmış bir adamla sürekli uğraşmaz, zaten o yolun yolcusu. Sizin gibi dinini öğrenmek yaşamak isteyen kişileri ise hiç boş bırakmaz. Ne güzel demek ki siz Allah’a samimi yönelmiş kullarsınız.

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olduğunu nasıl anlarız

EarthQuake®
< Biz o illetten şöyle kurtuluyoruz. >
Allah (cc) razı olsun Hammadun kardeşim. Çok güzel izah etmişsin.


Kudüs
Teşekkürler Allah C.C Razı olsun Amin.

Bu kategoride yer alan Bekarlık mı, yoksa evlilik mi daha hayırlıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese bağımlısı oldum sanırım. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.