Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

Ümit55
Arkadaşlar Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı….Hangi işe elimi attıysam illa ki bir pürüz çıkıyor,bi işim doğru düzgün yürümüyor….Tabiri Caiz;Elimi attığım dal kuruyor…Bu durumdan çok sıkıldım artık…Bildiğiniz Dualar Varsa Paylaşırsanız Sevinirim…Teşekkürler…


Cevap: Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

Darusselam
Kısmetin kapalı olup olmadığını insan bilemediği için, kendi isteği olan bir şeyi elde etmek için bazı sebeplere teşebbüs etmesi gerekir. Bu sebeplere teşebbüsten sonra şayet istediğimiz şeyi elde edersek, şükrederiz. Şayet istediğimz şey elde edilmez ise, o zaman hakkımızda hayırlı değilmiş deyip, verilmediği için ve ahirette isteğimizin daha güzelinin verileceğine iman edip yine şükretmek gerekir.
Kısmet beklemelerde yanlış yorumlardan uzak kalınmalıdır. Bazı kimselerde yanlış bir kısmet bağlama anlayışı görülmektedir.
Evham ve su-i zanna kapılan bu kimseler tereddüt etmeden konuşabiliyorlar:
Kızımızın ya da oğlumuzun kısmeti bir türlü çıkmıyor, çıkınca da anlaşmayla sonuçlanmıyor, bir bahane bulunup iş bozuluyor! Demek ki kısmetini bağlamışlar. Zaten falan ve filan komşulardan da şüphe ediyoruz.. diye hüküm verebiliyorlar.
Halbuki Allah (cc), hiçbir insana bir başkasının kısmetini bağlama imkan ve salahiyeti vermemiştir. Bu sebeple, kısmet bağlanması diye bir olay olamaz. Ama kısmet beklenmesi diye bir gerçek olur.
Demek ki mesele, kısmet bağlanması değil kısmetin beklenmesi meselesidir.
Şunu hiç unutmamak gerektir ki, Allah yarattığı kulunun kısmetini asla bağlamaz. O kadar bağlamaz ki, dünyada evlenemeden vefat edenleri bile Cennette otuz üç yaşında en güzel bir Cennet genci olarak olarak evlendirir, kısmetini yine karşısına çıkarır, asla kısmetsiz bırakmaz. Onlar da o zaman asla pişmanlık duymazlar dünyadaki bekleyişlerinden dolayı. Çünkü Cennet evliliği dünyadakiyle kıyaslanamayacak kadar özel ve güzel bir evlilik olur.. Bütünüyle mutluluk ve saadet kaynağı halini alır.
Bence burada unutulmaması gereken en mühim nokta şu olmalıdır.
Dünyadaki kısmetini bekleyenler bekleme süresini büyük bir fırsat bilmeli, bu sıralarda kendi özelliklerini geliştirip vasıflarını çoğaltmayı hedef almalı, vasıfsız işçi durumundan çıkıp aranan vasıflı aday özelliğini kazanmalı, kendini bir çok vasıflarla değerli durumuna getirmelidir. Çünkü denklik dünyada da ahirette de esastır. Dünyada vasıflı olanlar Cennette de vasıflılarla evlenirler. Bu bakımdan da kısmet bekleme devresini güzel vasıfları kazanma, çoğaltma devresi olarak düşünmeli, yüksek vasıflılara layık hale gelmeye gayret göstermelidir.
Zaten beklemenin bir faydalı yanı da, güzel vasıflarını çoğalt ikazını yapıyor olmasıdır

Okudunuz mu?  Günahkar Olmaktan Nasıl Kurtulurum? + İstemeden Beddua Etmek

Cevap: Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

qwert12380
Aynı sorun bende de var ya. Keşke ölsem de kurtulsam bu dandik dünyadan.


Cevap: Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı

Kayıtsız Üye
Kardesim..bak ne diyor asrın doktoru…
Hayati veren O dur. (C.c) ve hayati rizikla devam ettiren de odur.ve hayata lüzumlu şeyleri hazirlayanda yine odur.ve hayatin âli (yüksek yüce) gayeleri ona aittir ve mühim neticeleri ona bakar yüzde doksan dokuz meyvesi onundur.
Ey insan! Hayatın ağır yüklerini omuzuna alip zahmet çekme. .hayatin fena sini (yokluğu nu) düşünüp hüzne düşme. Yalnız dünyevi ehemmiyetsiz meyvelerini görüp , DÜNYAYA GELISINDEN PISMANLIK GÖSTERME. .
Belki o varlık gemindeki hayat makinesi hayy i kayyuma aittir.masraflar ve lüzumlu şeyler i o tedarik eder. Ve o hayatin pek çok gayeleri ve neticeleri var ve ona aittir sen o gemide bir dumenci askerisin.Vazifeni güzel gör ucretini al keyfine bak.. o hayat gemisi ne kadar kiymettar olduğunu ve ne kadar güzel faideler verdigini ve o gemi sahibi zatin ne kadar KERİM VE RAHIM olduğunu düşün mesrur ol sevin ve şükret… Madem O (c.c) var..herşey var…

Okudunuz mu?  Öğretmen sınavda öğrenciye yardım ederse veya sorunun cevabını verirse kul hakkı olur mu?

nursever
Rabbim bu hayata geliş gayemizi idrak ettirsin ve ona göre hareket etmek için gayret ve şevk versin amin….


bahtsiz33
benimde kismetim kapalimi ne is bulabiliyorum nede evlenebiliyorum is basvurusu yaptigim yerleri kuruttum evlilik için gelenlerde bisekilde hep gittiler daha ince bir evlilik yaptim ayrildim eski esimin ailesi tarafindan buyu yaptırıldığıni düşünüyorum ve çok bunaldim

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra unutulan yeri 4 defa yıkamak

Kayıtsız Üye
dunyada yapılacak bır suru ıs var degılma ama ana kural helal haram pekı sıze soyle soylım helal yapıyorum olmuyor haram yapıyorum oda olmuyor artık şüphelenmeye basladım buyu felan muhabbetıne neyapmalıyım bazen kendı kendıme yuruyorum bı bakıyorum 2-3 km yol yurumusum bı onerınız varmı

Okudunuz mu?  Komik videoları programlar seyretmek haram mıdır?

Alettin ve
Güldüren durumdur. Mevcut sistemde küçük esnafın, çiftçinin, emeklinin, köylünün rızkı hep kapalı.

İsterse bu durumu çözmek için bir " rızk açma duası" edelim de rızkımız açılsın.

E rızkı dar olanın bu düzende nasibi açık olur mu?

Arkadaşlar lütfen iman ettiğinizi ileri sürdüğünüz kitabı iyi okuyun. Lütfen!

Okudunuz mu?  Kimlere kurban farzdır?

Suseda
Darusselam çok güzel açıklamış. Kendi adima teşekkür ederim. Sadece aklıma takılan şu oldu dünyada vasıflarımızı yükseltmek derken dünyevi anlamdaki vasıflar yani meslek, kariyer, para kazanmak, tahsil gibi şeyler mi? Yoksa manevi anlamda derecemizi yükseltmek daha iyi bir insan olmak mi kast edildi. Mesela ben eğer evlenmiş çoluk çocuğa karışmış olsaydım şu andaki manevi yönüm herhalde olmazdı hayat gailesinden. Ama maddi ve güç anlamında evli kardeslerim daha iyiler. Ben daha yalnızım Allah’ima sığınmaya çalışıyorum elden geldiğince.

Okudunuz mu?  Emoji kullanmak haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Ahirette vasıflılar vasıflılarla evlenecek derken ne kastettiniz?….. Orada da doktor doktor ile mi evlenecek?… Ne saçma… Ne anlamı kaldı o zaman…


elimi attigim yer kuruyor, elimi attığım herşey kuruyor, elimi attığım dal kuruyor

Bu kategoride yer alan Oyunda birine sinirlenip çok küfür ettim o günah nasıl geçer başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sanırım Rızık Ve Kısmetim Kapalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.