Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Günahkar Olmaktan Nasıl Kurtulurum? + İstemeden Beddua Etmek

Günahkar Olmaktan Nasıl Kurtulurum? + İstemeden Beddua Etmek

Elaa94
Selamünaleyküm,

Bu aralar kendimi çok nefsime düskün hissediyorum ve malesef bir takım günahlar işledim. Sanki sürekli öyle gereğim vardı, halbüki ne güzel sakınmaya çalışıyordum.
Namazlarımı kazaya bırakır oldum, acaba günahlardan dolayımı bilmiyorum. Üşengeçlik ve uykusuzluk geliyor üzerime.
Rabbimin cezalandırmasından korkuyorum, ki namaz konusu sanırım zaten bir nevi ceza, ama en doğrusunu Allah bilir tabi.
Nasil kötü alışkanlıklarımdan kurtulabilirim?

Okudunuz mu?  Hatalarımdan kolay kolay ders alamamamın nedeni?

Ve ikili sorum: Namazlarimda çok fazla vesvese yapiyorum yine, uzun zamandir yoktu bu. Bugün tam selam verirken köpek sesi duydum, Tövbe Ya Rabbim, Allahtan beni köpege cevirmesini istedim icimden/aklimdan ama bu tabiki istemsizce.
Allahim insaAllah o duami kabul etmez. Yani kötü yönde demiyorum tabiki, sonucta köpeklerde Allahin yarattigi varliklar.
Böyle kafam çok karisiyor iste; bana akil verirmisiniz? Günahlarini islemeye basladiktan sonra daha sık oldu sanki tüm bu hisler, düsünceler.. böyle istem dışı dualar kabul olurmu? Tabi bunu en iyi Allah bilir. Ama belki bu tarz konular ile ilgili rivayetler vardir?

Okudunuz mu?  İşe gitmemek için yalan söylemek

Simdiden Allah razı olsun


Yorum: Günahkarliktan Nasil Kurtulurum? + Istemeden Beddua Etmek

seyit gazi
her ademoğlu hata işler, hata işleyenlerin hayırlıları tevbe edenleridir.


Yorum: Günahkarliktan Nasil Kurtulurum? + Istemeden Beddua Etmek

Kuldurdileyen
Allah ım para ver desem benim dilememle vermez, kendi dilerse verir. Allah ım paramı azalt desem benim dilememle azaltmaz, O dilerse azaltır. ama O bana vermek dilediğinde iste fikrini aklıma sokar verir veya sokmadan verir, kimse Allah ın ne vereceğini değiştiremez. Nasıl vereceğini de değiştiremez. Sen şimdi köpek olmayı dile, bu iyi niyetli olursa, mahşerde iyilik dileğin seni artarak bulur ama senin köpeklik dilemenle O bu dünyada seni ne yapacağını değiştirmez. Kötü niyetle gücü yetermi diye düşünerek gibi dilersen de seni, senin dilemenle bu dünyada köpek yapmaz, O dilerse yapar. Kötü arzuluğu dileğinin karşılığı ise gine burda değil mahşerde seni bulur. Diğer hallerin normal insan sınav halleridir. İster inan ister inanma hepimiz bu sınavlara tabiyiz. Hepimiz senin yaşadıklarını yahut benzerleri ile sınav edilmekteyiz. Sende bu sınavı vereceksin sabret ve sonuca bak bakalım, gül tomurcuğu isen gül açacaksın, sahte altın isen kendini dolandıracaksın.

Okudunuz mu?  İntihar çözüm mü ?

Beddua istemeden

Bu kategoride yer alan Namaz kılıyorum ama haftada birde istimla etmek zorunda kalıyorum çünkü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahkar Olmaktan Nasıl Kurtulurum? + İstemeden Beddua Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.