Anasayfa
22 Nisan 2022, 21:17
sizden2
Abone

Emoji kullanmak haram mıdır?

Emoji kullanmak haram mıdır?

Nilay_kaya9
Selam aleyküm, beni Bu Soru çok ilgilendiriyor, emoji kullanma haram yazıyorlar, yani biz kullanıyoruz ya arkadaşlarla yazışırken, Bu caiz mı?


Cevap: Emoji kullanmak haram midir?

Nihat Erdem
Ne alakası var ben anlamadım? Bence saçma bir şey. Öyle her şey haram olmaz.

Okudunuz mu?  Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

Yorum: Emoji kullanmak haram midir?

Şem’a
Emoji içerisinde kötü karakter ve çizimler yoksa dini sakıncası olmaz


Yorum: Emoji kullanmak haram midir?

Nicksiz
Canlı veya yüz resmi (:) gibi) Emoji kullanmak haramdır. Fakat bina,işaret vs. şeklinde olanları kullanmak caizdir. Çünkü canlı resmini değiştirerek de olsa eğitim amacı dışında çizmek günahtır (birebir bir canlının aynısı yapılırsa vebali daha büyüktür.) Ve emoji kullanmakta resmi yeniden çizmekle aynı şeydir.
Canlıdan kasıt ruhu olanlardır. Ağaç,Çiçek,Ay,Gökyüzü vs. çizmek ve (harama teşvik etmeyen şeylerin fotoğrafını çekmek caizdir)

Okudunuz mu?  Allaha verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

Kayıtsız Üye
eğer edebe aykırı değilse emoji kullanmak günah değildir.resim çizmekle emojiye aynı hüküm verilemez


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm,Dediğinize katılıyorum.Fotoğrafta canlı resmi veya hayvan resmi olabilir der Dr. Zakir Naik Onu yansıma kabul etmiş resim için ise uygun değil.Normal gözün bakmasının haram olan şeyler ise zaten resimdede fotoraftada uygun olmaz.Teşekkürler hayırlı günler:)Allah daha iyi bilir.O El_Latiftir.

Okudunuz mu?  Namazdan sonra burunda kurumuş kan bulmak

sakıncalı emojıler

Bu kategoride yer alan Rüya Görmüş Bir Kişi İnternetten O Rüyanın Tabirini Araştırırsa Birine Söylemiş Sayılır Mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emoji kullanmak haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.