Anasayfa
30 Mart 2023, 11:07
sizden93
Abone

Allaha verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

Allaha verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

HATİCE ILGIN
Allah’a verilen sözü tutmamanın günahı nedir?


Cevap: Allah’a verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

almanyali67
Allah´a cc, verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

Günahlarina Tevbe ederken, daha sora tevbesinde durmayanlar, yani Tevbesini bozan kimseler´de Yalanci sayilirlarmi? yani bu konuda´da
Allah´a cc, verilen sözünde durmamis sayilirmi? Tevbesini bozdugu için ayri bir günaha girmismidir? ve yukaridaki ilk sorunun cevabini yazan kardesim Tevbesini bozan kimseler İçin´de yazmis olunan cevap gecerlimidir?
(yani yukaridaki cevapta yalancilik ve münafik.. alametlerinden de bahsedilmis) kisacasi benim sordugum soru´da bu cevaba dahilmidir? Allah cc razı olsun.


Cevap: Allah’a verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

İslam
Tevbesini bozan kişi ile sözünü tutmayan kişinin durumu birbirine benzesede farklıdır.

Okudunuz mu?  İçimdeki şüpheleri nasıl yenebilirim?

Cevap: Allah’a verilen sözü tutmamanın günahı nedir?

Kayıtsız Üye
Ben çok sabırlıyım çok iyiyim ancak kaynanam tam tersi beni kıskanıyor çocuklarımı sevmiyor seviyorum diyor çok art niyetli dua ediyor hata yapsınlar bende kızıyim dövim istiyor özgürlüğümü çok kısıtlıyor biyere gidemiyorum gitsem onun yüzünde çok yalan söylüyorum eşimle gülmemi konuşmamı bile kıskanıyor sürekli asık suratlı sinirli yapısı mı derseniz çok değil istese çok iyide olabiliyor bende bunalıyorum artık kavgacı lafdan anlamıyor huzursuzluk çıkarıyor hep altdan alıyorum ama nereye kadar sitresten belimde morluk çıktı kaşıntı yapıyor başım dönüyor bende ölsün diye beddua ediyorum.


Kayıtsız Üye
Ben sevdigim kızı beklicem diye Allah’a soz verdm vazgecmenin kefareti nedir hocam

Okudunuz mu?  Salih bir müslüman nasıl olunur?

arifselim
Eğer Allah’a söz verdiysen sözünü tutmaya çalış. Yok eğer bozarsan sana yemin kefareti gerekir. Bugün ortalama 150 tl sadaka vermekle olur. Eğer buna gücün yetmezse 3 gün arka arkaya oruç tutman gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar.Ben 13-14 yasindayken dua ederken Allah’a Allah ım bir daha günah islemeyecegim tarzindan bir soz vermistim ama su aralar bu aklima takildi ve çok canım sıkılıyor .Bu konu hakkinda bilgi verir misiniz ? Ne yapmam gerekiyor lütfen çok acil.

S.a arkadaşlar. Allah’a bir daha günah işlemeyeceğim diye söz vermek kefareti nedir?Günahı büyük müdür?Lütfen yardımcı olur musunuz?


arifselim
Aleykum selam. Bu dediğin bir tövbe gibidir anlaşılan. Hiç günah işlememek mümkün değildir zaten. Ancak peygamber günah işlemezler.

Okudunuz mu?  Çiftleşen hayvanlara bakmakta islamda bir sakınca varmı?

Kayıtsız Üye
Bende bir daha azginlik yapmiycam dedim fakat kendimi tutamayıp bu sözümü bozdum bunun günahı nedir


Kayıtsız Üye
Selamlar,
Çok inançlı biri olduğumu düşünmüyorum. Kibirden değil bu. Çok arayıp sormama rağmen hiçbir günümüz müslümanı vakit ayırıp da sabırla dinlemedi. Bazıları da üzerimden sevap kazanmayı, hatta kendi cemaatine kazandırmayı amaçladı. Bazıları da iki konuşmadan sonra bu ateist, kafir diye hükmü verdi. Neyse, dediğim gibi. Çok inançlı gözükmüyorum ama Allah bilir ya kendi içimde bir inancım var. Daha çocukken kendi kendime sevdiğim kızla alakalı “Allahım, eğer evlenirsek, o beni severse tüm ömrümce başka kimse ile beraber olmayacağım, yeter ki bu isteğimi yap” demiştim. Şimdi dönüp bakıyorum da ben “Allah istediğimi yaptı, ben de söz verdim” diyerek hiçbir zaman eşimi aldatmadım, sözümden dönmedim. Ama bana ahkam kesen bazı arkadaşların evliyken dahi eşlerini aldattıklarını görüyorum. Komik olan, halen daha onların gözünde ben inançsızım. Ne diyeyim.

Okudunuz mu?  Göz rahatsızlığına karşı okunacak dua

Kayıtsız Üye
Merhaba, sen doğru yoldasin, bos ver arkadaşların ne düsündügünü. Onlar görünüste güya dindar, ama en büyük günahlardan birini isliyorlar eslerini aldatmakla. Görünüs bos bir sey, önemli olan senin kalbin ve Allah’a olan bagliligin. Allah’a sözünü hiç unutma ve böyle devam et, yuvan o zaman hep mutlu ve bereketli olur. Allah c.c. yuvanizi korur, insAllah. Böylece sen kazanirsin, arkadaşların kaybeder.

Selamlar

O.A.E


#UguR
< Bende bir daha azginlik yapmiycam dedim fakat kendimi tutamayıp bu sözümü bozdum bunun günahı nedir >
Eğer yemin ettiyseniz ve yemini bozduysanız Keffaret vermeniz gerekir.

Okudunuz mu?  Cehennemde sonsuza kadar azap görmek?

Yemin keffareti için sırası ile şunlardan biri yapılır.

1- Köle azat eder.
2- On fakiri sabah ve akşam doyurur.
3- On fakiri bedenlerini örtecek kadar giydirir.
4- İkinci ve üçüncü şıklardan birinin bedellerini birer fakire veya bir fakire on günde verir.
5- Arka arkaya olmak üzere üç gün oruç tutar. Ancak oruç için öncelikleri yapamıyor olmak şarttır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,ben namaz kılarken sürekli aklima birseyler geliyor.Bu seferde birden aklima söz veriyorum Allah için hergün yasin (yada cuz dedim hatirlayamiorm bile) okuyacagim dedim.Okumak isterim ama hergun ya okuyamazsam şuan ben Allah’a karsi söz mu vermis oldum namazda aklima geldi kalbden sadece sunu istiorm hep sinavlarim bitince elimden geldigince Kurani Kerime başlamak istiyorm ama” hergun” kısmı biraz söz vermem için uygun olmuyor.

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

Az önceki mesajima düzeltme yapmak istedim “dedim” derken namazda aklimdan gecti onu demek istedim.Allah razı olsun simdiden.


MeSeLeM
Aklından geçenler geçersizdir bir şey yapman gerekmez. Akıldan geçen sözler adaklar vs.. ile ilgili forumda konular var okuyabilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam.biraz saçma gelcekde.ben de Allah a az yicem diye söz vermiştim .yemin etmedim sadece soz weriyorum dedim.ama sözümü tutamadim.bunun keffareti varmidir.sonuçta verdiğim sözü tutmamis oldum.


arifselim
Aleykum selam. Söz vermek ile yemin etmek aynı manadadır. Özel bir şekilde söz vermeye niyet etmişsen ve bunu bozmuşsan sana yemin kefareti gerekir. Allah’a verilen söz tutulmaya en layık olandır.

Okudunuz mu?  Farz Namazlarda Kamet getirmek

Kayıtsız Üye
Ya Allah rızası için sorumu cevaplayın.En az 10 yaşımdan beri bir konu için söz veriyorum.Sürekli bozdum yani on,on beş defa.Sonra ergenlik çağımdan sonra akıllandım birkaç defa bozdum maalesef ve en sonunda tövbe edip daha söz vermemeye karar verdim.Bunun için çoğu dini forum sitelerine sordum,çokça tövbe etmemi istediler.Ben sadece kendime söz verdiğimi hatırlıyorum (ergenlik çağımdan sonra)Allah’a söz verdiğimi hatırlamıyorum.Yemin kefareti ödemem geriyor mu?Daha küçüğüm,ne yapacağımı da bilmiyorum.Nasıl ödeyeceğimi de bilmiyorum.Lütfen yardım edin.


ACİLSERVİS
Ergenliğe giren artık çocuk değildir. Kefaret için cevap verilmiş. Kefaretin ne olduğununa cevap yazayım. 10 kişiyi sabah akşam doyurmandır yani 2017 yılı için her gün için 16 TL dir. Toplamda 160 tl eder. Bu parayı bir fakire verirsen kefaretini çıkarmış olursun. Ne için verdiğini söylemene gerek yok sadece ver.

Okudunuz mu?  Uzun Derin Kabuslar Ve Rüyalar Görüyorum Ruhum Daralıyor Enerjim çok Düşük

Kayıtsız Üye
Eğer Allah’a böyle bir söz verdiysen ve tutmadıysan, 3 gün üst üst e oruç tutman gerekir. “Niyet ettim Allah’a verdiğim sözden geri dönmek için yarın ki orucumu tutmaya” diye akşamdan yemeğini yiyip niyet etmen gerekir. Ve 3 gün oruç tutman gerekir. Ben de böyle bir söz vermiştim ama benimki daha farklıydı. Şu an 3 gün oruç tutmaya başladım. Allah kabul etsin.


Kayıtsız Üye
Benim .öyle bir sorum olacaktı. Ben iyi insan olmaya çalışan biriyim. Yani sözünde durmamak hoş değil bunu biliyorum ki bütün verdiğim sözlerde bunu yapmaya gayret gösteriyorum. Sorum şöyle – ben fazla söz veriyorum yani sorun o ki her sıkıştığımda eğer söz vermezsem olmayacak gibi. Yani mesela bir olay var yardıma ihtiyacım var hemen söz veriyorum örneğin bir kaç yıl önce bir telefon istiyordum 6 yıl boyunca hiç telefon almicam demiştim yani bunu durduramıyorum ya da Namazda mesela iki sure okumak istiyorum hemen içimden söz veriyorum ki bozmayım. Yani nolursa söz veriyorum bazen artık eşya alırken bile oluyor en küçük iş için bile. Artık kendimden nefret edecek hadde geliyor yani bazen de sözleri yapamıyorum eskiden yapa bileceğim sözler veriyodum son zamanlar bazılarını yapamıyorum böyle olsun istemiyorum. Bilerek bozmuyorum.
Sizce ne yapmam lazm? Vaktinizi aldım kusura bakmayın

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

Hoca
Söz verme vesvesesidir aldırma zamanla geçer. İçinden söz vermek geçerse bile sen onu vesveseden dolayı söz verilmiş olarak kabul etme yan aldırma


Allaha verilen sözü tutmamak, Allaha söz verip tutmamak, Allaha verilen sözü tutmamanın kefareti

Bu kategoride yer alan Ev almak için istihare başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allaha verilen sözü tutmamanın günahı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.