Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
missa02
Abone

Verilen sözü yerine getirmemek

Verilen sözü yerine getirmemek

Kayıtsız Üye
Merhaba, yıllar önce bir yardım kampanyası sırasında ilik vermek adına en yakın zamanda elimden geleni yapacağımı, bağışta bulunacağımı söylemiştim. Ancak bu sözümü yerine getirmedim. İçim bu konudan dolayı rahat değil. Böyle bir konuda söz vermenin dinen hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Kadirlik nedir nerde kurulmuştıur? Nerede yaygınlaşmıştır?

Yorum: Verilen sözü yerine getirmemek

Şem’a
Sözünde durmak Allahın emridir farzdır. şayet durmazsan günah işlemiş olursun ve Tevbe etmen gerekir hatta bir yemin kefareti miktarı parayı bir fakire vermelisin (150 tl)


Yorum: Verilen sözü yerine getirmemek

Allahaşktır
Söz verdiyseniz tutmak zorundasınız.

Okudunuz mu?  Sekerat-ı mevt nedir?

Verilen sözün yerine getirilmsi

kaynak
Maddi zorluklar içindeyim ve yardım gerekiyordu bana yardımcı olacak adam söz verdi her sey hazır yolunda giderken bir den ortadan kayboldu daha doğrusu dolandırıldigimi düşünüyorum bu adamın ortaya çıkması ve benle tekrar iletisim kurması için neler yapabilirim

Okudunuz mu?  Çok gülmek ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
iyi günler
Allah ‘a verilen süzü yerine getirmediğimiz zaman oruç tutmamız veya fakiri doyurmak vs. lazım çünkü O’na verilen söz yemin gibidir bozulduğu zaman kefaret gerekir;
,sorum ise verdiğimiz bir kaç sözü de içine katarak 3 oruç tutsak nasuh bir tevbe ile Allahu Teala’nın affına mazhar olur muyuz?
buna mukabil yeminlerimizde de aynı şey geçerli mi?
teşekkürler….

Okudunuz mu?  Borç alınan parayla kurban kesilir mi?

arifselim
İyi günler. Her bir yemin bozulursa ayrı ayrı kefaret gerektirir. Fakirlere vermeye gücü olmayanlar ancak oruç tutabilirler yoksa direk oruç tutmaları caiz olmaz. Bu sıralamayı takip etmesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Alkollü Şampuan Kullanmak Caiz Midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Verilen sözü yerine getirmemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.