Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
sizden0
Abone

Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım..

Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım..

husnu89
selamün aleyküm arkadaşlar,benim bir sorum olucak ; idrarımızı yaparken çorabımıza meni yada idrar bulaştığında, giydiğimiz botların içine bulaşırsa bunu nasıl temizleyebiliriz acaba ? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim arkadaşlar…


Cevap: Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım..

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Necasetin değdiği yeri yıkamak gerekir.
< Necasetten Temizlik Ne Demektir?

Okudunuz mu?  Derste çok dalgınım derse konsantre olmak için neler yapabilirim ?

Maddî olan kir ve pisliğe "necaset" denir. Temiz olmayan, necasetli maddeye ise "necis" adı verilir. Necasetten temizlik de, beden veya elbisede bulunan ve necis sayılan maddelerden temizliktir. Pis olan maddelerin bâzısı aslından pistir. Bâzısı da aslı itibariyle temiz iken, daha sonra kendisine bir pisliğin bulaşması sebebiyle pis olmuştur. Bunlara misal olarak, idrar ile, kendisine idrar bulaşmış elbiseyi verebiliriz. İdrar, bizzat kendisi pis ve necistir. Elbise ise, aslında temiz iken, kendisine bulaşan idrarla pislenmiş, necis olmuştur. >

Okudunuz mu?  Gusül abdestim kabul olurmu

Cevap: Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım..

husnu89
Anladım,ancak necisin nereye değdiğini bilmiyorum ayakkabının içinde.


Cevap: Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım..

Kurtubi
ayakkabıyı komple yıka


husnu89
Spor ayakkabı olsa makinede olurdu da,koca botları makinede olmaz yani.Başka bir şekilde giderilme durumu yok mu acaba ?

Okudunuz mu?  Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar ayeti

свеча
botları 3 defa suya batır çıkar temizlenmiş olur


husnu89
Soğuk havada komple yıkayıp kurutmak zor olucak ama madem başka yolu yok dediğinizi yapıcam bir şekilde.


berkehan
Ayakkabının neresine bulaşmışsa(içine yada dışına)orasını üç defa elinizi ıslatarak silersiniz.Oradaki necaset gitmiş olur ancak kalan su da pis sayılır,aynı yeri dördüncü defa ıslatarak sildiğinizde kalan su da temizlenmiş olur.Bir bez ya da kağıt mendille kalan suyu silerek ayakkabınızı kurulayarak giyebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Peygamberimize farz olup bize haram olan ibadet nedir?

Çorabınıza bulaşan necesetin olduğu yeri de(sadece necesetin bulaştığı yeri yıkamanız yeterlidir) dört defa yıkayarak,su damlamayacak derecede sıkarak çorabınız giyebilirsiniz.

Bu söylediklerim idrar için geçerlidir.

Gaita içinse,önce gaitanın bulunduğu yerden tamamen temizlenmesi gerekir (kazıma yada yıkama yoluyla) daha sonra yukarıda tarif ettiğim gibi bulunduğu yerin dört defa yıkanması gerekir.

Okudunuz mu?  Gusül sonrası vücutta yapışmış görünen maddeler

gökhanagt
botları musluğun altında tazyikli suya tutabilirsin
bunun en az miktarı üç kere yıkamış kadar olmalı


husnu89
yalnız arkadaşlar şöyle bir durum var ; ben bu çoraplar ile botları 1 gün sonra giyiyorum.Hemen botlarımı giymedim yani,ertesi günü sabah giymiştim.Bu sürede botlarıma bulaşma riski var mıdır ?

Okudunuz mu?  Pisman Olup Tövbe Etmek

Kayıtsız Üye
yolculuk yaparken otobüs mola verdi bende lavaboya gittim. ben abdest alıp mescide girdim. ayakkabımın yan tarafı delikti koridordayken ayakkabım su almış mescide girip bir kaç adım atınca bunu farkettim sonra geri gelip ıslak çorabımı çıkarıp namazın farzın kıldım arabam kalkıyordu hemen ona yetiştim. ben o mescidi hatırlamıyorum acaba orada kılınan namazlar benim yüzümden kabul olma sıkıntısı yaşarmı ben günaha girmiş olurmuyum

Okudunuz mu?  Gusül alıyorum aklımdan pis pis şeyler geçiyor yardım edin!

rüyada ayakkabıya bok bulaşması, ayakkabıya idrar yapmak

Bu kategoride yer alan Benim cenabet olmam benim dışında sevdiğim kişi ve tutuğum takımı etkilermi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çorap Ve Ayakkabıya Bulaşan Necis Hakkında Yardım.. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.