Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:03
sizden01
Abone

Kuran-ı kerimi anlamıyorum

Kuran-ı kerimi anlamıyorum

qnqster
arkdaşlar yanlış anlaşılmak istemem ben elhamdüllah müslümanım şuan 19 yasındayım 18 yasımakdarda dinle alakam yoktu ot gbi yaşardım hep kulaktan dolma bilgilerle yaşadım şuan olgun bir genc olarak her zevkin gecici olduğunu ve ölümün yaklaştığını fark eetitim 1 sene öncecen basladım namaz kıkmaya çok şükür devamıde gelior kuran-ı kermin türkçe mealini aldım geldim işin açıkcası braz kafam karıştı kuran-ı kerim 1 konu hakkında birden fAZLA ayet var ve şunuda belitmek isterim 1 konu hakkında olumlu bir bilgi verilmiş başka ayette aynı konu üzerinde olmsuz bir bilgiverilmiş ve en önemliside bazı ayetlerde anlatılmak istenen üstü kapılıdır şimdi üstü kapalı bir ayeti yarumlarsak dni bir bilgiyi farklı allgılar ve yORUMLARSAK küfre düşüyoruz (dini sorhulamak günah değildir) ateist değilim===bana yardımcı olursanız sevirim

Okudunuz mu?  Yanında biri varmış gibi hissetmek

Cevap: kuran-ı kerim i anlamıyorum

tekturk
Kardes zannedersem anladim demek istedigini , dogrusunu söylemek gerekirse net bir ifade etmemissin…anladigim kadariyla aciklik vereyim..
Bazi Türkceye cevrilmis Kur-ani Kerimler sadece ne yazili ise onu direk olarak cevrilmistir…ama bazilarida varki luzumlu olan yerlerde aciklama ile yapilmistir…yani okuyanlarin anlamiyacaklarini düsündükleri yerlere 1 veya yazarak , sayfanin altinada 1 veya : ne anlatilmak isteniyor yazilmistir…
Türkce meal Kur-an alacagin zaman böyle aciklamali olanindan alirsan daha iyi anlarsin…
Bir baska ihtimal su olabilir…
Belki onu demek istemissindir..
Kur-an`in belli bir yerine kadar sarap icmeyi anlatir , ondan sonrada haram oldugu yazar … oda o zamana dek sarap icmek haram degildi , ondan sonra haram kilindi..

Okudunuz mu?  En doğru rüya tabirleri kiminkilerdir?

Cevap: kuran-ı kerim i anlamıyorum

@mir
Mamut Kısa’nın
Kısa Tefsirli Kur’an Meali isimli eserini tavsiye ederim
internetten de indirebilirsin
bilgisayardan okumak bile gözü yormuyor


Cevap: kuran-ı kerim i anlamıyorum

Ercan
Kuran’daki ayetler birbirinin tamamlayıcısıdır. Kuran’ı daha iyi anlamak için tefsir okumanızı tavsiye ederim. Kuran mealini okuyun sonra aynı ayetin tefsirine bakın. Çelişki olmadığını göreceksiniz.

Okudunuz mu?  Abdest alırken meslek icabı elleride boya olursa abdeste engelmi?

15 yasinda dini sorhulamak, kuranın mealini anlamıyorum

Bu kategoride yer alan İnsanlara YARATICI kelimesinin kullanılması! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı kerimi anlamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.