Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:25
missa8
Abone

Hazreti Asiye ve güzel ahlakı

Hazreti Asiye ve güzel ahlakı

Kayıtsız Üye
Hazreti asiye ve güzel ahlakı hakkında bilgi


Cevap: Hazreti Asiye ve güzel ahlakı

Galus
HAZRETİ ASİYE VE GÜZEL AHLÂKI

Allah celle celâlühu, Kur’an’da iman edenler için iki örnek kadın-dan bahsetmiştir. Bunlardan biri Hazreti Meryem diğeri ise Asiye validemizdir.

Okudunuz mu?  Arapça nikah duasından sonra türkçe okunacak dua

Allah’ın Kur’an’da tüm iman edenler için bir örnek olduğunu bil-dirdiği Firavun’un hanımı, Mısır’ın hükümranı olan Firavun’un zorba ahlâkına en yakından şahid olan, onun inkârda ne kadar ileri giden bir kimse olduğunu, İsrailoğulları’na nasıl bir zulüm uyguladığını çok iyi bilen kişilerden biridir.

Okudunuz mu?  Cehennemden cennete geçiş var mıdır ? Her günahkar sonsuza kadar cehennemde mi kalacak ?

Firavun’un Mısır’ın tüm hazineleri ve nimetleri elinde bulundur-duğu da unutulmamalıdır. Firavun’un hanımı elindeki bu imkanların hiçbirini önemsememiş, imanı, Allah’ın rızasını kazanabilmeyi, O’-nun istediği ahlâkı yaşayabilmeyi tüm bu dünya nimetlerinden çok daha üstün tutmuştur. Nitekim Allah’a olan duasında da bu samimi-yeti çok açık bir şekilde görülmektedir. Dünya hayatında sahip ol-duğu tüm bu imkânlara rağmen, Allah’tan kendisini Firavun’dan ve onun zulmünden kurtarmasını dilemiş ve kendisine cennette bir ev vermesini istemiştir:

Okudunuz mu?  Batıl inançlar nelerdir ve korunma yolu nedir?

وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ اَمَنُوا امْرَاَتَ فِرْعَوْنَ اِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِى عِنْدَكَ بَيْتًا فِى الْجَنَّةِ وَنَجِّنِى مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِى مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ
Allah, inananlara da Firavun’un karısını misal gösterdi. O: Rab-bim! Bana katında, cennette bir ev yap; beni Firavun’dan ve onun (kötü) işinden koru ve beni zalimler topluluğundan kurtar! de-mişti.

Okudunuz mu?  Ölmeden mezar hazırlamak veya hazırlatmak caiz midir ?

[1]

——————————————————————————–

[1] Tahrim Sûresi, Âyet 11


asiye annemizin hayatı, firavunun eşi asiye hayatı

Bu kategoride yer alan Haşa Summe haşa ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Asiye ve güzel ahlakı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.