Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:15
missa93
Abone

Şafii mezhebine göre, tahiyyatta şehadet parmağının durumu nasıl olmalıdır?

Şafii mezhebine göre, tahiyyatta şehadet parmağının durumu nasıl olmalıdır?

Kayıtsız Üye
Şafii mezhebine göre, tahiyyatta şehadet parmağının durumu nasıl olmalıdır?


Cevap: Şafii mezhebine göre, tahiyyatta şehadet parmağının durumu nasıl olmalıdır?

Ercan
Sünnet olan namazın İlk ve son oturuşlarında da Tehıyyât okunurken lâ ilâhe denince sağ elin şahâdet parmağını kaldırıp, illâllah derken de indirilmesidir.

Okudunuz mu?  Göz zinasından korunmak ile ilgili kıssa hikaye

Bunu yaparken de baş parmak ile orta parmak halka edilmeli; diğer iki parmak da içe bükülmelidir. Bir çok kimseler bu sünneti yapamazlar. Bu yüzden terki daha uygun bulunmuştur. Yapmasını bilmeyenlerin yapmaması daha iyidir.

Bunu yapmanın hikmetlerinden biri: tam bunu yaparken dediğimiz kelime "hiç bir ilah yoktur" anlamına gelmektedir. Ondan sonra da "sadece Allah vardır", diyoruz. İşte hiç bir ilah yoktur derken Bir olan Allah’ın varlığını parmak kaldırarak halimizle göstermiş oluyoruz.

Okudunuz mu?  İslamın güzel ahlaka verdiği önem

Selametle.


şafi mezhebine göre şehadet

Bu kategoride yer alan Koyun derisinin üzrinde namaz kılınırmı caizmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre, tahiyyatta şehadet parmağının durumu nasıl olmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.